Улазак Наваса одлучио утакмицу

Селектор Шпаније Висенте Дел Боске рекао је после победе над Хрватском и пласмана у четвртфинале Европског првенства да је утакмицу одлучио улазак у игру Хесуса Наваса, који је постигао једини гол на мечу. Навас истакао је да је утакмица била изузетно тешка.

"Имали смо потешкоћа са високим фудбалерима Хрватске, па смо морали да шаљемо дуге лопте према десној страни и зато сам у игру убацио Хесуса Наваса. То се показало добрим решењем јер је одлучило утакмицу. Није нам одговарао реми, јер смо стално били у опасности. Решили смо то и завршили као први у групи", казао је шпански селектор после победе у Гдањску 1:0.

Дел Боске је истакао да су Хрвати имали неколико опасних контранапада, али да је његова екипа контролисала игру.

"Задовољан сам данашњом утакмицом. Тешка победа, није било лако, трпели смо целу утакмицу. Играли смо мало боље, иако је и Хрватска одиграла добру утакмицу. Затварали су нас и били опасни на контранападе, али смо ми, ипак, на крају контролисали утакмицу", рекао је Дел Боске.

Стрелац јединог гола на утакмици Хесус Навас истакао је да је утакмица била изузетно тешка.

"Истина је да је било изузетно тешко. Добро смо одговорили и пронашли пут до гола. Ми смо сви фудбалери који иду само на победу јер само у њу верујемо. Освојили смо три бода и овај меч је иза нас. Гледамо већ ка четвртфиналу", истакао је Навас.

Капитен Шпаније Ћави Ернандес казао је да је Хрватска одиграла много боље него што је очекивао.

"Најважније је да смо прошли. Хрватска је одиграла добру утакмицу, били су много бољи него што сам очекивао. Имају заиста добру екипу. Нема више толико слабих тимова. Победили смо, али није било лако. Морамо бити много опрезнији", казао је Ћави.

Селектор Хрватске Славен Билић рекао је да је његова екипа била фантастична, иако није успела да победи.

"Знали смо да ће нас притиснути, али су моји играчи били максимално ангажовани. Договорили смо се пре меча да ћемо играти агресивно и зауставити њихову пас игру. Нисмо победили, али смо били фантастични. Имали смо неколико прилика, међутим, није ишло", казао је Билић.

"Да је (Иван) Ракитић дао гол били бисмо у четвртфиналу", додао је Билић. 

Везни фудбалер Хрватске Ракитић истакао је да су он и његови саиграчи дали све од себе.

"Мртав сам. Дали смо све од себе. Нисмо искористили шансе и сада нас очекују ноћи без спавања. Оставили смо душу на терену", казао је Ракитић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару