Успех упркос притиску

Селектор репрезентције Чешке Михал Билек рекао је после победе над Пољском од 1:0 да је притисак на његове фудбалере био огроман и да је поносан што су успели да се пласирају у четвртфинале Европског првенства. На другој страни Францишек Смуда се опростио од репрезентације Пољске.

"Невероватно сам поносан на моје фудбалере. Очајно смо почели турнир, притисак на нас био је огроман, али смо по ко зна који пут успели да издржимо и постигли овај толико битан гол који нас је одвео у четвртфинале. Сада ћемо видети шта ће бити даље", рекао је Билек после меча у Вроцлаву.

Голман Чешке Петр Чех истакао је да би волео да његова репрезентација избегне Немачку у четвртфиналу.

"Притисак је био огроман, а ми смо играли све боље и боље како је утакмица одмицала. Заслужили смо ову победу. Сада би било најбоље да избегнемо Немачку у четвртфиналу, а ако се касније састанемо са њима, то ће бити океј", истакао је Чех.

Селектор Пољске Францишек Смуда казао је да његови фудбалери нису искористили своје шансе и да више неће бити на клупи те репрезентације.

"Чеси су одлично одиграли, дали леп гол, а ми нисмо искористили своје шансе, посебно у првом полувремену када смо много промашивали.

Међутим, сигуран сам да ће ова екипа направити корак више и пласирати се на Светско првенство у Бразилу 2014. године", казао је Смуда.

"Ово је 100 одсто крај ове моје авантуре са репрезентацијом Пољске. Уговор са Фудбалским савезом ми истиче после овог шампионата и могу само да захвалим играчима", додао је Смуда.

"Дали смо све од себе. Нажалост, имали смо велики број погрешних додавања. У другом полувремену, морали смо нон-стоп да се боримо како би се вратили назад на своју половину", истакао је Смуда.

Он је на чело националног тима дошао 2009. године, а Пољаци су имали за циљ да дођу макар до четвртфинала на шампионату Европе који су организовали заједно са Украјином.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару