Читај ми!

Меч против Хрватске може много тога да одлучи

Селектор фудбалске репрезентације Италије Ћезаре Прандели каже да ће меч против Хрватске бити одлучујући за његову екипу у првој фази Европског првенства.

Азури су ЕП почели ремијем са Шпанијом (1:1), док је Хрватска савладала Републику Ирску са 3:1.

"Нема сумње, ово ће бити одлучујући меч за нас. Већ неко време причам да је ова утакмица од изузетне важности јер су Хрвати веома опасни и не можемо да предвидимо шта би могло да се деси", рекао је Прандели италијанским медијима.

Селектор Хрватске Славен Билић казао је да Италијани нису бољи од Шпанаца, али да ће свакако бити веома тежак ривал.

"Не можете детаљно да анализирате игру Италије, јер они користе више тактичких опција. Азури имају пас игру, добри су на средини терена, могу да вас угрозе и из контранапада, ту је и Андреа Пирло који шаље сјајне дуге лопте. Италија је свакако један од фаворита за освајање ЕП", изјавио је Билић.

Хрватска је на Светском првенству пре 10 година савладала Италију са 2:1, а славили су и против Азура у квалификацијама за ЕП 1996. године.

Очекује се да напад Хрватске предводе Марио Манџукић и Никица Јелавић, док Прандели има дилему да ли на терен да пошаље Антонија ди Наталеа или Марија Балотелија.

"Тек када видимо на који начин ћемо се супротставити Хрватској, одлучићу кога ћу послати у напад", додао је Прандели.

Италијански медији наводе и да је Прандели одустао од идеје да у одбрани игра се три фудбалера, што значи да ће се у везни ред вратити Данијеле де Роси који је против Шпаније играо штопера.

"Морамо на прави начин да 'прочитамо' сваког ривала, али важно је и то што имамо избалансирану екипу", закључио је Прандели.

Утакмица другог кола Ц групе између Италије и Хрватске игра се у четвртак од 18 сати у Познању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару