Читај ми!

"Фурија" јури рекорд

Шпанија на Европском првенству брани трофеј освојен пре четири године, а истовремено жели да постане први тим у историји који је освојио три велика такмичења узастопно. Екипа ослабљена неиграњем најбољег стрелца Давида Виље и Карлеса Пујола, али са довољно "материјала" да може да се нада најбољем, под вођством Висентеа дел Боскеа.

Репрезентација Шпаније жели да постане прва екипа која је освојила три велика такмичења узастопно. После Европског првенства 2008. године и Мундијала у Јужној Африци, "фурија" тражи "хет-трик", уједно и трећу титулу шампиона Европе у историји.

Сигурно је актуелни европски и светски шампион први фаворит турнира у Украјини и Пољској. Екипа која нема слабу тачку и која је одлично вођена од стране искусног Висентеа дел Боскеа има велики потенцијал и сигурно није рекла последњу реч на међународној сцени.

"Увек је лакше освојити трофеј, него одбранити га", чувена је констатација. Ипак, играчи који чине ослонац Реала и Барселоне, две велике европске екипе, знају како се играју велики мечеви, занју да играју на резултат и, на крају крајева, знају како се узимају титуле.

Везни ред ће и на овом турниру бити ударна снага "фурије". Ђави, Инијеста, Фабрегас и Ћаби Алонсо, појачани младим снагама Давидом Силвом и Хуаном Матом, имена су која уливају страх у кости сваком ривалу.

Напад Шпаније биће отупљен изостанком Давида Виље, најбољег стрелца у историји репрезентације, па ће прилику да се докажу имати успавани Фернандо Торес, као и Педро Родригез и Фернандо Љоренте.

У одбрани недостаје Карлес Пујол, капитен Барселоне, али "фурија" има довољно квалитетних играча да "закрпе" сваку рупу у последњој линији. На голу је неприкосновен Икер Касиљас, док са клупе своју прилику вребају Виктор Валдез и Пепе Реина.

Највећи проблем шпанске репрезентације могао би да буде велики ривалитет између играча Барселона и Реала, који је у последње две године стигао до врхунца. Шпански медији извештавају да Пике (Барселона) и Рамос (Реал) не могу "очима да се виде", па ће Дел Боске имати велики посао да помири непомирљиво.

Шпанија се фуриозно пласирала на ЕВРО. "Фурија" је у свим мечевима забележила победе и више него убедљиво ставила до знања свим ривалима да са њима нема шале. Најбољи стрелац у квалификацијама био је Давид Виља са седам погодака, који ће пропустити шампионат због тешке повреде.

Дел Боскеови момци ће на Европском првенству играти у групи Ц, где ће им, поред Хрватске и Републике Ирске, највећи конкурент за прво место бити препорођена репрезентација Италије.

Екипа која ће представљати Шпанију у Украјини и Пољској:

Голмани:
1. Икер Касиљас (Реал Мадрид) 129 утакмица/0 голова
12. Виктор Валдез (Барселона) 7/0
23. Пепе Реина (Ливерпул) 24/0

Одбрана:
2. Раул Албиол (Реал Мадрид) 32/0
3. Ђерар Пике (Барселона) 38/4
15. Серхио Рамос (Реал Мадрид) 84/6
17. Алваро Арбелоа (Реал Мадрид) 33/0
18. Ђорди Алба (Валенсија) 4/0

Средина терена:
4. Хави Мартинез (Билбао) 7/0
6. Андрес Инијеста (Барселона) 64/10
8. Ћави Ернандез (Барселона) 108/11
10. Сеск Фабрегас (Барселона) 63/8
14. Ћаби Алонсо (Реал Мадрид) 94/12
16. Серхио Бускец (Барселона) 38/0
20. Санти Казорла (Малага) 41/5
21. Давид Силва (Манчстер Сити) 56/15
22. Хезус Навас (Севиља) 16/1

Напад:
5. Хуанфран (Атлетико) 1/0
7. Педро Родригез (Барселона) 15/2
9. Фернандо Торес (Челси) 91/27
13. Хуан Мата (Челси) 16/5
11. Алваро Негредо (Севиља) 8/5
19. Фернандо Љоренте (Билбао) 20/7

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије