Читај ми!

Финале? Не сећам се финала...

Криштоф Крамер је први пут почео утакмицу у дресу селекције Немачке. Играо је финале Светског првенства, и још га је освојио. Ово би требало да буде једна од најјачих и најсрећнијих успомена његовог живота. Нажалост, због потреса мозга који је задобио у финалу, то неће у потпуности бити тако...

Док се у другим контакт спортовима већ много година води полемика о могућностима заштите играча од последица судара, фудбал се некако држи по страни. Светско првенство је још једном показало неопходност посвећивања веће пажње повредама главе фудбалера, које могу имати озбиљне последице.

Након што су Алваро Переира и Хавијер Маскерано наставили да играју након задобијеног потреса мозга, јасно је да мере безбедности нису узете озбиљно. Најдрастичнији пример небриге, међутим, видели смо у самом финалу, када се Криштоф Крамер срушио на терену десет минута након што је ударио вилицом у раме Езекијела Гараја. Општи је утисак да њему није требало уопште дозволити да настави утакмицу након тога.

Фудбалер Борусије из Менхенгладбаха се скоро и не сећа финалног меча.

„Не сећам се највећег дела утакмице. Ако мене питате, прво полувреме се није догодило. Мислио сам да сам напустио утакмицу одмах након судара. Не знам како сам дошао до свлачионице. Ништа не знам. У мојој глави утакмица је почела у продужецима", рекао је Крамер.

Тужно је, на неки начин, што овај 23-годишњак неће имати јаснију успомену на дан када је први пут почео утакмицу за национални тим, играо финале Светског првенства и освојио га.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара