"Најезда" Аргентинаца!

Рио под опсадом - хиљаде Аргентинаца долази у град у којем ће се одиграти финале. Шансе да ће заиграти Анхел Ди Марија све мање. Клосе верује да је коначно дошло време да Немци освоје пехар. Лев верује у "панцере", не плаши се Месија. Леброн стигао у Рио.

 Пратите нас на Фејсбуку и Твитеру

21.15 - Полиција у Рио де Жанеиру растерала је мању групу демонстраната уочи финалне утакмице фудбалског првенства света између Немачке и Аргентине.

Протест је одржан на тргу Сеанс Пена, а полиција је употребила сузавац и спречила демонстранте да крену према стадиону Маракана, где се игра утакмица.

Портпарол војне полиције одбио је да пружи додатне информације, а локални медији тврде да се радило о групи од око 200 демонстраната, преноси Ројтерс.

17.42 - Голман фудбалске репрезентације Бразила Жулио Сезар поручио је да му је Мундијал у Бразилу вероватно последњи у каријери.

Ово је највероватније мој последњи Мундијал. Заиста је тешко очекивати да ћу моћи да играм на Купу Америке 2015, а потом и на Мундијалу у Русији 2018, рекао је голман Торонта.

Он је нагласио да је "дошло време да га замене млађе снаге".

Има најмање седам, или осам голмана који су способни да носе дрес Бразила, рекао је Сезар који је у каријери бранио на 87 утакмица за национални тим.

Сезар је био јунак Бразила после осмине финала против Чилеа, када су "кариоке" прошле даље захваљујући бољем извођењу пенала, али је врло брзо изгубио тај статус примивши на последња два меча свог тима на Мундијалу чак десет голова, прво у најтежем поразу у историји бразилског фудбала против Немачке од 7:1 у полуфиналу, а онда и у мечу за треће место против Холандије - 3:0.

17.15 - Компанија Опта, која се бави статистиком, објавила је свој идеални тим Светског првенства у Бразилу, у којем су тројица фудбалера Немачке и један Аргентине.

Најбољи голман, по статистичким подацима Опте, је Тим Хауард из САД. У одбрамбеној линији су Аргентинац Маркус Рохо, Холанђанин Стефан Де Фрај, Немац Матс Хумелс и Дани Алвес из Бразила.

Везни ред чине Колумбијци Хуан Квардадо и Хамес Родригес, Немац Тони Крос и Швајцарац Џердан Шаћири, док су у нападу Томас Милер и Карим Бензема.

15.25 - Некадашњи фудбалски репрезентативац Шпаније Раул Гонзалес рекао је да је Немачка фаворит против Аргентине у финалу Светског првенства, као и да је њихова највећа предност тимска игра.

Немачка је дуго чекала овај тренутак и спремни су да освоје Мундијал, поготово после убедљиве победе над Бразилом. Велика предност им је колектив и сваки играч у везном реду може да постигне гол. Аргентина превише зависи од Месија, који је одлично одиграо почетак Мундијала, али су га последња два меча неутралисали. Само уколико Меси буде на свом нивоу, "гаучоси" могу да победе, рекао је Раул новинарима у Бразилу.

Раул је са репрезентацијом Шпаније три пута играо на Светском првенству, а највећи успех му је било четврфинале 2002. године у Јапану и Јужној Кореји.

12.50 - Леброн Џејмс, пре него што се врати у Кливленд, свратио је у Бразил, на финале. По слетању у Рио, најдоминантнијег кошаркаша данашњице сачекали су бројни новинари.

НБА финале је најзначајније у свету кошарке, Светско првенство у свету фудбала. Гледао сам Мундијал до сада и могу да кажем да је веће од НБА финала. Имате играче из читавог света, невероватно је. Немци су били до сада фантастични, али Аргентинци имају једног од најбољих, ако не и најбољег, фудбалера на свету Леа Месија. Не знам шта ће бити, изјавио је Џејмс. 

12.40 - Селектор Немачке Јоаким Лев тврди да се "панцери" не плаше Леа Месија, јер верују у себе и своју игру.

Можемо да пишемо историју. Можемо владати дуги низ година, сматра Јоаким Лев и објашњава да је додатни мотив то што као европска екипа могу да освоје највећи фудбалски турнир на територији Јужне Америке.

12.30 - Рекордер свих Мундијала по броју голова Мирослав Клосе, верује да је коначно дошло време да Немци подигну трофеј.

У Јапану и Јужној Кореји смо били млад тим, од којег нико није очекивао да догура до финала. Ипак, када смо изгубили осећали смо се сломљено. Сада мислим да је куцнуо наш час, рекао је Клосе.

Највећу снагу Немачке, Клосе, који је већ тресао мрежу Аргентине на Светском првенству у Јужној Африци пре четири године, види у заједништву. 

Ми смо тим. Заједно побеђујемо и заједно губимо. Не постоји ни најмањи проблем међу играчима. Иако многи имају 25,26 година, а неки су и млађи, врло су зрели и професионални, тврди Клосе и додаје да му значи што је престигао легендарног Роналда по броју постигнутих голова на Светским првенствима, али му значи много више вечерашња утакмица.

12.20 - Селектор Аргентине Алехандро Сабеља планирао је да уврсти Анхела Ди Марију у тим, али се, очигледно недовољно опорављени Ди Марија, поново повредио на тренингу.

Све су мање шансе да заигра један од најбољих Аргентинаца на овом Мундијалу, али се "гаучоси" и даље надају да ће га спремити за меч специјалним тренинзима. 

12.00 - Број Аргентинаца у Рио де Жанеиру је сваке секунде све већи. Хиљаде Аргентинаца допутовало је данас авионима, колима, аутобусима, комбијима у град у којем ће се одиграти финале.

Иако немају сви карте за велико финале, желе да бар на овај начин буду део овог Мундијала, и уколико њихова репрезентација победи, део историје.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару