Читај ми!

Сколари не размишља о оставци

Иако је Бразил доживео незапамћену катастрофу у полуфиналу Светског првенства, селектор Луис Фелипе Сколари не размишља о оставци већ гледа позитивно на оно што је учињено.

Луис Фелипе Сколари, селектор бразилске фудбалске репрезентације, која је, упркос пласману у полуфинале, на Мундијалу доживела незапамћени дебакл, чак и не размишља о оставци.

Бразил је, истина, први пут од 2002. када је на Мундијалу у Јапану и Јужној Кореји освојио титулу светског првака, остварио пласман у полуфинале. Претходна два пута - на шампионатима света у Немачкој 2006. и у Јужној Африци 2010. "кариоке" су дошле до четвртфинала.

Ипак, Бразил никада није био тако потучен "до ногу" као код куће, у полуфиналу против Немачке када је поражен са понижавајућих 7:1. Осим тога, Бразил је и у утакмици за треће место против Холандије синоћ доживео још један фијаско - 3:0.

Упркос ова два "торпедовања" свог брода, Сколари је полуфинале оценио као успех.

"Циљ је остварен", рекао је Сколари позивајући се управо на формални успех, односно пласман међу четири најбоље екипе света, који је остварен после претходна два неуспеха.

Сколари је нагласио да чека састанак са председником Бразилске фудбалске конфедерације Жозеом Маријом Марином, и да ће након тога бити познато да ли он остаје на клупи Бразила.

Сколари је рекао да "гледа позитивне стране овог Мундијала".

"Лично, гледам оно што је позитивно, а то је да нисмо били међу прве четири екипе ни 2006, ни 2010. године. То смо остварили сада. Успели смо за годину дана да освојимо Куп конфедерација и да уђемо међу четири прве екипе света. У сваком од наших мечева било је добрих тренутака. Против Холандије смо стварали шансе. Иако смо изгубили са 3:0, нисмо лоше одиграли, ова генерација мора да настави да ради, живот иде даље", поручио је Сколари.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару