Читај ми!

Борба за бесмртност!

Многи су овај дан чекали читав живот. Крв и зној који су до сада проливени - све је то било због ове вечери. Због овог меча. За ово се игра, тренира, уосталом - за ово се живи. Свет ће добити новог шампиона, оног чије ће име бити заувек исписано у историји фудбала. Немачку или Аргентину.

Свет ће вечерас добити новог фудбалског шампиона - Немачку или Аргентину - а вероватно и одговор на питање да ли Лионел Меси може да у најважнијем мечу у каријери потврди да је један од најбољих играча свих времена.

Меси већ годинама игра сјајно за Барселону, али су недостајале сличне партије у дресу "гаучоса", који сутра играју прво финале Мундијала од 1990. године.

Он је до сада постигао четири гола, али све у групној фази такмичења. Сутра ће имати шансу да побољша свој голгетерски салдо, а уколико Аргентина освоји трофеј, Месију се смеши нова, пета Златна лопта на крају године.

"Дао бих све своје награде и достигнућа да постанем првак света. Више бих волео да освојим титулу него Златну лопту. Освајање Мундијала је највећа ствар за фудбалера, нешто о чему машташ кад си млад и тај сан никад не јењава. Учинићемо све да сан претворимо у стварност", признао је Меси дан уочи финала.

Уколико "закаже" Меси, селектор Аргентине Алехандро Сабеља могао би да се ослони на Гонзала Игуаина, Серхија Агуера или, иако су шансе да заигра све мање, Анхела ди Марију.

Према прогнозама фудбалских стручњака, мала предност је на страни селекције Немачке, која је у полуфиналу декласирала Бразил са невероватних 7:1.

Највећи адут селектора Јоакима Лева је, пре свега, сјајан тимски дух, а појединачно, навијачи Немачке највише очекују од Томаса Милера.

Нападач Бајерна постигао је пет голова, исто колико и пре четири године у Јужној Африци.

"Велика је сатисфакција када постигнете гол и дате допринос екипи. Веома сам задовољан због тога, јер није мала ствар уписати се у стрелце на Светском првенству. Истовремено, овде није реч само о постизању голова, већ о освајању трофеја за нацију", рекао је Милер.

Изабраници Јоакима Лева делују спремно, показали су више од свих селекција и верују да после 1954, 1974. и 1990. године, четврти пут могу Немачкој да донесу титулу светског првака.

Аргентина и Немачка одиграли су укупно 20 мечева, "гаучоси" су успешнији са девет тријумфа, уз шест пораза.

Ове две репрезентације одиграле су неколико незаборавних мечева. У Мексику 1986. године Аргентина је у финалу славила победу са резултатом 3:2, четири године касније Немачка се реванширала у Италији (1:0), као и на првенству 2006. године када је као домаћин победила у четвртфиналу после пенала.

На прошлом Мундијалу у Јужној Африци "панцери" су убедљиво (4:0) савладали Аргентинце и пласирали се у полуфинале.

Утакмица за титулу светског првака између фудбалера Аргентине и Немачке игра се од 21 сат у Рио де Жанеиру.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару