Читај ми!

Хапшења у Рију!

Бразилска полиција ухапсила је у Рио де Жанеиру 19 особа због вандализма током недавних протеста против Светског фудбалског првенства. У Бразилу прича само о једном - о финалу Светског првенства. Милер упозорава саиграче, Марадона спрема црвени тепих за Месија. Посебна Бразука је спремна. Једино Роналдо не може да се опорави од катастрофалног пораза Бразила.

Пратите нас на Фејсбуку и Твитеру.

21.25 - Предсеници Русије и Украјине, Владимир Путин и Петро Порошенко, присуствоваће финалу Светског фудбалског првенства у Рио де Жаниеру.

Порошенко је прихватио позив председнице Бразила Дилме Русеф да присуствује финалу између Немачке и Аргентине на Маракани, а међу гледаоцима биће и Путун.

Бразилске власти не знају да ли ће два званичника имати билатерални састанак, али се зна да ће седети за истим столом за ручком пре меча, заједно са председницом Бразила и осталим шефовима држава, међу којима ће бити и немачка канцеларка Ангела Меркел.

20.47 - Бивши италијански фудбалер Алесандро Неста рекао је да репрезентација Немачке нема слабих тачака и да је фаворит у финалу Светског првенства.

Да сам на месту Аргентинаца, ја бих чекао Немце и играо бих на контранападе. Немачка је фаворит, али Аргентина уме да се брани, а потом користи Лавеција и Месија који су врло ефикасни у контрама, казао је Неста за goal.com.

Неста сматра да Немци немају слабост. 

Немачка нема ниједну слабост, веома су јаки на свим деловима терена. Имају Нојера, веома јаког голмана, добру одбрану и везни ред... Они су, по мом мишљењу, фаворити, рекао је Неста.

20.15 - Светислав Пешић изјавио је да је скоро свакодневно у контакту са репрезентативцем Немачке Бастијаном Швајнштајгером.

Чујемо се сваки дан, преноси ми атмосферу. Прија ми Швајнијева иницијатива да за време Светског првенства сви играчи носе мајице с мојим ликом. Хвала му на томе, рекао је популарни Кари.

Пешић истиче да су Немци у финале стигли пре свега захваљујући свом победничком менталитету, који је поготово дошао до изражаја у полуфиналу против Бразила (7:1).

Код њих нема стајања и прераног славља, јер знају да их тек очекује главна утакмица. Побеђују због менталитета, нису арогантни, не показују емоције, не скривају се. Не говоре да су најбољи, већ то показују на терену, објашњава Пешић.

19.36 - Луис Суарез уједа и са фотографије...

19.15 - Бразилска полиција ухапсила је у суботу у Рио де Жанеиру 19 особа због вандализма током недавних протеста против Светског фудбалског првенства.

Како су пренели бразилски медији, хапшења су обављена како би се спречили протести који су најављени за сутра током утакмице финала Светског првенства између Немачке и Аргентине, која се од 21 час игра на стадиону Маракана у Рио де Жанеиру.

Полиција је током протеста запленила гас маске, пиротехничка средства и ватрено оружје, пренео је портал Г1.

Полиција је саопштила да ће на улицама у Рио де Жанеиру сутра бити распоређено 25.000 војника и полицајаца који ће водити рачуна о безбедности.

18.10 - Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је да је оптимиста уочи финалне утакмице на Светском првенству против Аргентине, али је упозорила навијаче да "свашта може да се догоди".

15.55 - Све појединачне награде које је добио као играч - Меси би, да може, мењао за титулу првака света. Дан уочи финала капитен Аргентине је свестан да се "богиња" мора освојити на терену, а то неће бити нимало лак посао јер се са друге стране налазе Немци.

15.30 - Немачки фудбалски репрезентативац Пер Мертезакер изјавио је да његова екипа уочи финала Светског првенства мора да буде опрезна и да не сме да је завара добра игра и убедљива победа против Бразила у полуфиналу од 7:1.

12.20 - Легендарни Роналдо и даље је у шоку, као и сви Бразилци, од ужасавајућег пораза у полуфиналу Мундијала.

Потребно је време да ране зарасту. И то много. Био сам на мечу и нисам могао да верујем шта се догађа, рекао је Роналдо, који је додао да је поносан на то како је Мундијал органзован и честитао Мирославу Клосеу што га је престигао на листи најбољих стрелаца у историји Светских првенстава. 

12.10 - Томас Милер упозорава саиграче пред финале да не смеју размишљати о победи над Бразилом, као ни о победама над Аргентином на претходним Мундијалима.

У Јужној Африци 2010. године, Немци су избацили Аргентинце резултатом 4:0, а четири године раније славили после пенала.

То што смо били бољи на претходним Мундијалима додатно нам отежава ситуацију. Ако сада изгубимо, нико неће памтити шта смо пре тога урадили. У финалу је битна само победа и ми се спремамо најбоље што умемо за финале које чекамо 12 година, рекао је Милер.

12.05 - Лопта, специјална Бразука, је спремна за финале...

12.00 - Дијего Марадона, један од најгласнијих критичара ове Аргентине и Алехандра Сабеље, верује да Лео Меси може да одигра партију живота против Немаца у финалу. Марадона је невероватним играма донео трофеј Светског првака Аргентини 1986. године, притом и освојио „златну лопту", а сада се нада да ће Меси урадити нешто слично.

Уколико Меси уради исто или ме чак и надмаши, спремићу црвени тепих за њега. Од њега зависи како ће тећи меч. Плашим се само да је исцрпљен, али ово је финале, рекао је Марадона.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару