Морињо: Меч за треће место је бесмислен!

Изгубиш у полуфиналу и само желиш да одеш кући и плачеш. Не желиш да играш нову утакмицу, објаснио је Жозе Морињо сувишност меча за треће место на Светском првенству. Исто мишљење има и његово противник у наредној премијерлигашкој сезони, селектор Холандије Луј ван Гал.

Тренер Челсија Жозе Морињо оценио је да је играње утакмице за треће место на Светском првенству "бесмислена и веома лоша идеја", пошто поражени полуфиналисти "само желе да оду кући и плачу".

"Изгубиш у полуфиналу и само желиш да одеш кући и плачеш, или желиш да се вратиш породици и сви одете на одмор. Не желиш да играш нову утакмицу", рекао је Морињо.
Утакмицу за треће место на Светско првенство у Бразилу, у суботу од 22 часа у Бразилији, играју Бразил и Холандија. Домаћин турнира је у полуфиналу понижен против Немачке (1:7), а Холандија је после пенала изгубила од Аргентине (2:4).

"Када после пет сати тенисери на Вимблдону изгубе у полуфиналу, не играју мечеве за треће место. Мислим да је играње утакмица за треће место на Светском првенству веома лоше, заиста, заиста, веома, веома, лоше", потрудио се Морињо да нагласи.

"На такмичење одеш како би победио, а не да заузмеш треће или четврто место. Желиш да одеш кући, не желиш да играш. Изгубио сам полуфинале Лиге шампиона и не могу да замислим да после неколико дана мој тим мора да игра против другог пораженог полуфиналисте за треће место", додао је тренер Челсија.

Селектор Холандије Луј ван Гал јуче је изјавио да утакмице за треће место не би требало организовати.

"То говорим већ 10 година. Није поштено да имамо дан одмора мање у односу на противника, а још горе је због тога што би екипа која је стигла до саме завршнице турнира, могла такмичење да заврши са два узастопна пораза", рекао је Ван Гал.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару