Читај ми!

Влар је промашио за центиметар?!

Навијачки снимак са утакмице Холандија–Аргентина показује заправо колико је близу поготку из пенала био Рон Влар. Фифа одредила кандидате за најбоље играче и голмане. Рицоли суди финале. Лионел Меси је преморен, тврди његов отац Хорхе. Русија отвара врата 2018. године. Аргентина кажњена са 336.000 долара због недоласка играча на конференције.

Пратите нас на Фејсбуку и Твитеру

21.59 - Фифа саопштила имена 10 играча који су кандидати за најкориснијег фудбалера Светског првенства у Бразилу. У конкуренцији су четворица фудбалера Немачке, тројица Аргентине и по један из Бразила, Холандије и Колумбије.

Кандидати из Немачке за најкориснијег играча су Матс Хумелс, Филип Лам, Тони Крос и Томас Милер. Аргентина, има тројицу кандидата - Анхела Ди Марију, Лионела Месија и Хавијера Маскерана. Поред њих, у конкуренцији су Холанђанин Арјен Робен, Бразилац Нејмар и Колумбијац Хамес Родригес.

Кандидате за најбољег голмана су Кејлор Навас из Ксотарике, Аргентинац Серхио Ромеро и Немац Мануел Нојер. Номиноване за најбољег младог играча су: Мемфис Депај из Холандије, Рафаел Варан и Пол Погба из Француске.

20.36 - Италијански судија Николи Рицоли биће главни арбитар финалне утакмице Светског првенства између Аргентине и Немачке, саопштили су званичници Фифе.

Оваква одлука није била очекивана, с обзиром да се у финалу састају јузноамеричка и европска држава, а према правилима Фифе правду на том мечу би требало да дели арбитар с другог континента. Председник судијског комитета Џим Бојс рекао је да "најбоље судије треба да суде најбоље мечеве".

16.43 - Нападач репрезентације Немачке Томас Милер рекао је да једва чека финале Светског првенства и меч против Аргентине.

Нисмо имали времена да разгледамо град и откријемо магију Рија. Ипак, Маракана је посебан разлог због којег једва чекамо меч. Када погледате историју, схватићете о каквом се светом месту ради. Маракана је идеално место за финале, рекао је Милер немачким репортерима.

Највећа опасност за тим селектора Јоакима Лева биће Лионел Меси, који је у досадашњем делу Мундијала постигао четири гола, један мање од Милера.

Ако желимо да победимо мораћемо да сачувамо Месија, али не мислим да ће то представљати проблем, додао је Милер.

16.02 - Фудбалери Немачке спремили су посебну тактику како да зауставе Аргентинца Лионела Месија у финалу Светског првенства, открио је Ханси Флик, први асистент селектора Јоакима Лева.

Видели смо како су га Холанђани чували, имамо специјалан план за њега, али не могу да га откривам. Једва чекамо сусрет са компактним и организованим тимом, који има једног од најбољих играча на турниру. Знамо доста о Аргентини, Немачка мора да прихвати улогу фаворита, али финале увек има посебан сценарио, рекао је Флик.

Меси је у групној фази такмичења постигао четири гола, али на претходна три меча није успео да се упише у листу стрелаца.

15.35 - Више од 26.000 полицајаца ангажовано је на обезбеђењу финалне утакмице Мундијала на Маракани у недељу између Аргентине и Немачке. Како се наводи у бразилској штампи, на обезбеђењу је ангажовано и 10.000 припадника војне полиције.

Очекује се да на финале у Рио де Жанеиро дође око 100.000 аргентинских навијача.

Како наводи "Журнал Бразила", утакмици ће присуствовати између десет и 15 државника, иако присуство председнице Аргентине Кристине Киршнер до сада није потврђено.

Од почетка Мундијала, бразилске власти с великом пажњом прате "тврдо језгро" аргентинских хулигана, такозване "барас бравас", од којих је њих 50 најнасилнијих спречено да пређе границу Бразила, или да уђу на стадионе.

15.00 - Аргентина је кажњена са 336.000 долара због тога што њени фудбалери нису били на четири конференције за штампу током Мундијала, саопштила је Међународна фудбалска федерација.

Дисциплинска комисија Фифа навела је да је Аргентина прекршила медијска и маркетиншка правила недоласком играча на конференције за новинаре пред мечеве против Нигерије, Швајцарске, Белгије и Холандије, када је био присутан само селектор Алехандро Сабеља.

Циљ конференција за новинаре је да се јавности и навијачима омогући да прате припреме тимова, каже се у саопштењу Фифе.

14.00 - Како су у Аргентини прославили улазак своје селекције у финале Светског првенства...

13.05 - Навијачи Мексика, који су још увек бесни на Арјена Робена, тај свој бес могу да искале на пињата верзији репрезентативца Холандије...

12.45 - Звезда репрезентације Аргентине Лионел Меси не пружа увек сјајне партије на Светском првенству у Бразилу јер је исцрпљен, изјавио је његов отац Хорхе Меси.

Он је исцрпљен и осећа да су му ноге тешке по 100 килограма, рекао је Хорхе Меси.

Меси је на Светском првенству у Бразилу играо у свих шест утакмица и постигао је четири гола. 

11.30 - Аргентински фудбалски репрезентативац Серхио Агуеро рекао је да ће немачки играчи бити под већим притиском у финалу Светског првенства.

Немци су од почетка турнира важили за једног од главних фаворита, уз Бразил. Они су и даље у тој улози. Покушаћемо да им наметнемо свој стил, али притисак је и даље на њима. Ми морамо да контролишемо лопту, али знамо да је Немачка сјајна екипа и дуго већ играју заједно. Наравно да идемо на победу, али понекад морате да играте веома опрезно. Сви знамо шта је циљ и урадићемо све да га остваримо, рекао је Агуеро на конференцији за новинаре у Рио де Жанеиру.

09.50 - Председник Русије Владимир Путин саопштио је да ће та земља укинути визе за спортисте, тренере, судије и навијаче који буду допутовали и учествовали на Светском фудбалском првенству 2018. године.

Русија планира да оде корак даље у организацији Светског првенства. Усвојили смо федерални закон којим се регулише визни режим и омогућава странцима који помажу организацију Мундијала, али и спортистима, тренерима, навијачима и фудбалским званичницима да пре почетка и за време турнира у Русију уђу без виза, рекао је Путин.

Ништа слично никада раније није виђено у историји фудбала. Русија ће 2018. године први пут бити домаћин најпопуларнијег светског такмичења, додао је Путин и обећао да ће власти урадити "све што је потребно како би цео свет видео незаборавну прославу фудбала и истинско руско гостопримство".

09.10 - Препознајете ли фудбалера са слике? Да, то је Маруан Фелаини, вероватно лакши са пар килограма...

09.05 - Бразилци су некако смогли снаге да тренирају након бродолома који су доживели у мечу са Немачком у полуфиналу Мундијала. Атмосфера није идеална, шта више део играча изгледа као да није спавао 48 сати, али „селесао" има још једну утакмицу коју мора да одради. Тачније, коју мора да победи.

Подстрек играчима Луиса Фелипеа Сколарија свакако ће бити и посета Нејмара.

09.00 - Серхио Ромеро је одбранио једанаестерац Рону Влару у првој серији полуфиналног дуела између Холандије и Аргентине. Овај промашај је сасвим сигурно пореметио Холанђане који нису успели да се опораве и на крају су изгубили.

Међутим, навијачки снимак са трибина стадиона у Сао Паулу показује да је лопта, заправо, била веома близу уласка у мрежу. Док је Влар туговао, а док је Ромеро прослављао, она се котрљала ка мрежи, али је стала на самој линији.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару