Читај ми!

Борба Бразила и Немачке за финале

Фудбалске репрезентације Бразила и Немачке, "власници" укупно осам титула светског првака, састаће се у Бело Оризонтеу у полуфиналу Мундијала и одлучити ко наставља борбу за трофеј, а коме следи утешна награда у борби за 3. место. Директан пренос од 21.50 на Првом програму РТС-а.

Овај дуел биће реприза финала шампионата из 2002. године, када су у Јокохами славили Бразилци са 2:0 и освојили пету, засад и последњу титулу фудбалског владара света.

Домаћин Бразил није бриљирао у досадашњем току овогодишњег првенства, а биће значајно ослабљен неиграњем повређеног Нејмара, као и капитена Тијага Силве, који паузира због парних картона.

Навијачи "кариока" свакако стрепе, али селектор Луис Фелипе Сколари у екипи има играча који би могли да "повуку" екипу.

Потпуно супротно традицији бразилског фудбала, то би могао да буде дефанзивно оријентисани Давид Луиз, који је до сада постигао два гола на Мундијалу.

"Радимо на алтернативним начинима игре. Свесни смо да је ситуација тешка, али пробаћемо да направимо нешто другачије. Нејмар је био носилац игре, један од најбољих играча, човек који прави разлику на терену. Упркос свему, смирен сам и верујем у успех. Још имамо шансу да постанемо шампиони", рекао је селектор Сколари уочи изузетно значајне утакмице.

Доста прашине у бразилским медијима подигао је немачки репрезентативац Бастијан Швајнштајгер, који је рекао да Бразилци нису показали скоро ништа у досадашњем току СП.

"То нису они некадашњи бразилски мађионичари. Променили су екипу и стил игре. Сада играју физички јако и зато морамо да водимо рачуна, као и судија", рекао је Швајнштајгер.

Фудбалер Бајерна, међутим, додао је да му је част што ће играти против домаћина у полуфиналу турнира, иако је признао да би му било драже да су се састали у мечу за трофеј.

Немци од 2006. године имају запажене резултате на великим такмичењима, увек су најмање у полуфиуналу, али су последњи трофеј освојили још 1996. године на првенству Европе.

На претходна два Мундијала, "панцери" су изгубили у полуфиналу, од Италије и Шпаније.

Полуфинална утакмица Бразил–Немачка игра се вечерас у Бело Оризонтеу у 22 сата по средњоевропском времену.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару