Ди Марија не игра у полуфиналу, али враћа се Агуеро!

Фудбалер Реал Мадрида неће стићи да се опорави на време за меч са Холандијом, али се у конкуренцију за састав враћа Агуеро. Бразилска фудбалска федерација и Нејмар демантовали су да ће он наступати у финалу. Марко Родригез, судија који није видео Суарезов ујед, суди меч Бразил–Немачка. Ниједан фудбалер није био допингован.

Све вести и занимљивости из света спорта пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

20.24 - Фифа саопштила да су сви узорци допинг тестова на Светском првенству у Бразилу "чисти". Шеф медицинског тима Јиржи Дворжак рекао је да ниједан играч који је био тестиран до четвртфиналних утакмица Мундијала, није био позитиван на тесту.  

19.15 - Милорад Мажић више неће судити на Светском првенству. Према најновијој селекцији судија за последња четири меча српска тројка више није у конкуренцији. Највише судија, који ће конкурисати за завршницу, долази из Европе њих шесторо, четвротица су из Јужне Америке, двојица из Азије и један из САД.

17.00 - Фифа објавила да неће покретати дисциплински поступак против репрезентативца Колумбије Камила Зуниге, који је теже повредио бразилског нападача Нејмара у четвртфиналној утакмици првенства света, у петак у Форталези. На истом мечу Тијаго Силва је зарадио парни жути картон. Фифа је одбила његову жалбу и он неће играти у полуфиналу. 

14.00 - Нејмар и Бразилска фудбалска конфедерација демантовали су да би нападач Барселоне могао да се подвргне специјалном третману, како би заиграо у евентуалном финалу Мундијала. Нејмар је задобио напрснуће кичменог пршљена у победи над Колумбијом од 2:1 у четвртфиналу шампиионата света, због цега ће пропустити остатак Мундијала. Бразилски медији јуче се пренели да постоји могућност да Нејмар уз специјалну терапију ипак заигра у евентуалном финалу. Ипак, бразилска федерација је саопштила да би "било какве превремене мере могле да доведу у питање Нејмарову будућу каријеру". 

11.30 - Бразилски вуду свештеник рекао је да ће бацити клетву на једног фудбалера репрезентације Немачке уочи полуфиналне утакмице на Светском првенству против Бразила. Хелио Силман, како му је име, је користећи вуду лутку у својој продавници извео ритуал како би бацио клетву на једног немачког репрезентативца. "Њиховом најбољем играчу сам 'везао' ноге како не би могао да трчи на утакмици", рекао је Силман за агенцију Франс прес. Он није желео да каже на ког играча је мислио, већ је открио да је сличне ритуале извео пре сваке утакмице Бразила, који је до сада на турниру победио у четири од пет мечева.

10.00 - Фудбалски репрезентативац Аргентине Анхел ди Марија пропустиће полуфиналну утакмицу против Холандије на Светском првенству у Бразилу због повреде бутине, док ће нападач Серхио Агуеро бити спреман за тај дуел. Лекар репрезентације Аргентине Данијел Мартинес рекао је да је Ди Марија истегао мишић и да неће бити спреман за утакмицу против Холандије, али да се Агуеро, који је пре 10 дана доживео сличну повреду, опоравио на "одличан начин". Ди Марија је прошлог уторка у 118. минуту постигао победоносни гол против Швајцарске у осмини финала Светског првенства. Полуфинална утакмица Аргентине и Холандије игра се у среду од 22 часа у Сао Паулу, а дан раније у исто време у Бело Оризонтеу играју Бразил и Немачка.

08.00 - Мексиканац Марко Родригез биће главни судија првог полуфинала Светског првенства између Бразила и Немачке. Ово му је треће светско првенство и прва утакмица елиминација коју ће водити. На овом Мундијалу је судио утакмицу првог кола Х групе између Белгије и Алжира и у кључном мечу групе Д између Уругваја и Италије, када је, по мишљењу спортске јавности, серијом контроверзних одлука директно утицао на расплет. Родригезу ће помагати сународници Марвин Торентера и Маркос Кинтеро, а четврти судија биће Американац Марк Гајгер, који је био четврти судија и у спорном мечу Уругваја и Италије. Гајгер је добио веома лоше оцене за суђење у мечу Француска–Нигерија, када није искључио Блеза Матуидија за старт којим је сломио ногу ривалу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару