Читај ми!

Мундијал у Бразилу други по посећености у историји

Ово је друго најпосећеније Свестско првенство у историји, саопштила је Фифа. Бразилци писали Фифа - хоће Тијага силву у полуфиналу. Тројица младића избодена ножем у главном граду Костарике. Фифа приморала Холанђане да промене хотел. Асамоа Ђан избегао трагедију. Меси: Први циљ је испуњен. Две стотине навијача дочекало Французе на аеродрому у Паризу. Многи мисле да је Арјен Робен један од најбољих глумаца у фудбалу, али репрезентативац Холандије нема намеру да се било коме правда. Рио Фердинанд не верује у Бразилце.

Све вести и занимљивости из света спорта пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама. 

23.00 - Погледајте како је голман Холандије Тим Крул "бирао" стране приликом пенала које су изводили фудбалери Костарике...

22.15 - Фудбалери Холандије морали су да напусте хотел у којем су боравили од почетка Светског првенства у Бразилу, пошто је тако наредила Фифа. Луис ван Гал је изненадио познаваоце и фудбалске стручњаке, пошто је за смештај своје селекције током Светског првенства у Бразилу изабрао хотел у сред гужве у Рио Де Жанеиру. Хотел "Сезар Парк" налази се на Ипанеми, једној од две највеће плаже у Рију и у центру дешавања. Ипак, селектор Холанђана је изјавио како је задовољан смештајем, јер своје фудбалере није желео да одведе "у изгнанство". Међутим, сада је Фифа покварила цео план. "Фифа је одлучила да своје ВИП госте и високе званичнике смести управо у хотеле на Ипанеми и Копакабани, укључујући и хотел у којем је смештена наша репрезентација. Једноставно су нам поручили да треба да изађемо из својих соба", поручио је директор Фудбалског савеза Холандије (КНВБ) Берт ван Оствен. 

21.00 - Репрезентативац Гане Асамоа Ђан остао је неповређен у џет ски несрећи у којој је живот изгубио познати репер из Гане Кастро. Према извештајима медија из Гане, Кастро и Ђан су одлучили да се забаве током викенда и отпутовали су са пријатељима у Аду, где се несрећа догодила. Прве информације указују на то да су њих двојица покушали да спасу пријатељицу која је упала у воду и почела да се дави, али се Кастро удавио. Ђан и Кастро су, иначе, заједно снимили неколико песама које су биле велики хитови у Гани. 

19.05 - Бразилска фудбалска конфедерација уложила је жалбу Фифа на суспензију капитена Тијага Силве. Портпаролка ФифаДелија Фишер рекла је да дисциплинска комисија анализира жалбу коју је поднео Бразил. Тијаго Силва је спречио голмана Колумбије Давида Оспину у покушају да испуца лопту у четвртфиналном дуелу на Светском првенству, због чега је добио жути картон, његов други на турниру, што повлачи аутоматску суспензију на следећој утакмици. Суспензија због жутих картона се обично не може укинути. Правилник дисциплинске комисије Фифа наводи да се опомене могу укинути само у "изузетним околностима". На Светском првенству 1962. године, Бразилац Гаринча је искључен у полуфиналној победи над Чилеам, али му је потом дозвољено да игра у финалу, у коме је Бразил победио Чехословачку 3:1. У садашњем фудбалу играч не може бити суспендован за финале ако је само добио жути картон у полуфиналу. Фифа после четвртфинала брише све појединачне жуте картоне.  

17.15 - Светско првенство у Бразилу друго је по посећености са просечно 52.762 гледалаца по утакмици, саопштила је Међународна фудбалска федерација (Фифа). Мундијал у Бразилу на листи посећености претекао је шампионат у Немачкој 2006 (52,491), док је на првом месту и даље СП у САД 1994, где је на стадионама просечно присуствовало 68,991 навијача. "Мислимо да се рекорд неће мењати неко време, због капацитета стадиона у Америци", рекла је портпаролка ФИФА Делија Фишер. Досадашњих 60 утакмица у Бразилу посматрало је 3.165.693 гледалаца, а до краја остало је да се одиграју још четири меча - два полуфинала, утакмица за 3. место и финале.

16.20 - Фудбалер Барселоне Лионел Меси рекао је да је пласманом Аргентине у полуфинале Светског првенства национални тим испунио први циљ. Аргентина је у четвртфиналу победила Белгију са 1:0, а једини гол на мечу постигао је Гонзало Игуаин у 8. минуту. "Оставрили смо први циљ, а то је да будемо међу четири најбоље репрезентације на свету. Сада желимо више и спремни смо за то. Срећни смо због победе у суботу и окрећемо се наредним обавезама", рекао је Меси. "Гаучоси" ће у борби за финале играти против Холандије, која је после пенала елиминисала Костарику. Утакмица између Аргентине и Холандије биће одиграна у среду, 9. јула у Сао Паулу. 

15.00 - Фудбалери и стручни штаб репрезентације Француске вратили су се у Париз са Светског првенства у Бразилу, а на аеродрому их је дочекало више 200 навијача, који су их бодрили и певали навијачке песме. Француска је у петак, 4. јула завршила такмичење на Светском првенству у Бразилу, поразом у четвртфиналу од Немачке (0:1), али су навијачи задовољни наступом свог тима, за разлику од пре четири године у Јужној Африци, када су репрезентативци били у штрајку и oсвојили само бод у групној фази. "Поносни смо на оно што су урадили, а поготово на нови имиџ који је избрисао све лоше ствари из прошлости. Ово је добар тим", рекла је једна од окупљених навијача Мелани Пети. Фудбалери су давали аутограме и сликали се с навијачима на аеродрому 

11.45 - Карневалска атмосфера на улицама Сан Хозеа, главног града Костарике, претворила се у крвави пир. Тројица младића избодена су ножем на једном градском тргу, на којем се окупило више хиљада људи да гледа четвртфинални меч Светског првенства између њихове репрезентације и Холандије. 

10.30 - Репрезентативац Холандије Арјен Робен више нема намеру да се правда критичарима, који га оптужују за симулирање. "Уморан сам више од тих прича. Трпео сам рагби стартове са свих страна против Костарике", рекао је Робен за холандску телевизију "НОС". Робен се прошле недеље извинио навијачима због покушаја да на мечу против Мексика намерно изнуди пенал за свој тим, док је уочи утакмице четвртфинала са Холандијом селектор Костарике Хорхе Луис Пинто упозорио судије да обрате пажњу на нападача Бајерна.

10.25 - Рио Фердинанд, некада најбољи светски дефанзивац, мисли да Бразил неће догурати до финала на Мундијалу. "Немци су до сада показали да су главни фаворити за освајање трофеја. Бразилци су против Колумбије одиграли најбоље до сада, али немају шансе са Немцима. Нарочито јер неће играти Тијаго Силва и Нејмар", написао је Фердинанд у својој колумни.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи