Читај ми!

Ван Гал: Ово је најбоља екипа са којом сам радио

Луј ван Гал признаје да је Тим Крул знао да ће на гол уколико буде пенала, али не и Јаспер Силесен, како се не би покварила припрема за меч. Ово је, у погледу тимског духа и заједништва, најбоља екипа са којом сам радио, рекао је Ван Гал.

Селектор Холандије Луј ван Гал рекао је да је резервни голман Тим Крул знао да ће бранити пенале ако до њих дође у мечу четвртфинала Светског првенства са Костариком.

"Вежбали смо пенале... Не доводи се у питање ко ће почети следећу утакмицу, то ће бити Силесен, али осетили смо да је за пенале бољи избор био Крул. Рекли смо му да ће бранити пенале ако их буде, али нисмо то рекли Силесену јер нисмо хтели да упропастимо његову припрему за меч. Ово је, у погледу тимског духа и заједништва, најбоља екипа са којим сам радио", рекао је Ван Гал.

Први голман Холандије Јаспер Силесен био је у игри до 120. минута, када је Ван Гал извршио измену и на терен послао Тима Крула, који је одбранио два пенала и одвео своју селекцију у полуфинале Мундијала.

"Ово је оно за шта радите седам недеља. Сада то може да се види. Тренер голмана Франс Хоек и ја вежбали смо и спремали се за такву ситуацију", рекао је Крул.

Признање Ван Галу, због одличне измене, одао је и Робин ван Перси.

"Измена је била сјајна, кад видите овако нешто морате одати признање. Знали смо да Тим Крул сјајно брани пенале", рекао је Ван Перси.

Холандија ће у полуфиналу играти са Аргентином, која је у четвртфиналу савладала Белгију. Тај меч је на програму у среду од 22 часа.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи