Читај ми!

Меси на Азара, "лале" за крај костариканског сна

Након два спектакуларна четвртфинала, вечерас нас очекују још два. Од 18 часова Аргентина ће са Леом Месијем "ударити" на Белгију предвођену Азаром. У другом мечу дана од 22 часа, Холандија је, на папиру, апсолутни фаворит против Костарике, али то ће морати да докаже и на терену.

Немци и Бразилци су у петак заказали полуфинални дуел, а ко ће играти у другом полуфиналу сазнаћемо вечерас, након дуела Аргентина–Белгија и Холандија–Костарика.

Свакако посластица дана јесте дуел између "гаучоса", предвођених феноменалним Месијем, и "црвених ђавола", који играју под диригентском палицом Едена Азара.

Сусрет се игра на стадиону "Естадио насионал" у Бразилији и почиње у 18 часова. 

Оно што карактерише оба ова ривала је чињеница да су у досадашњем току Мундијала остварили максималан учинак (по четири победе), али да нису блистали и показали игру коју од њих очекују навијачи тих земаља, па и љубитељи фудбала широм планете.

Улог је велики - полуфинале - у којем ни једни ни други нису скоро играли. Права на грешку нема, јер победник обезбеђује још минимум две утакмице у самој завршници шампионата и што је још битније - остаје у трци за "богињом". Поражени губи све и иде кући...

Други вечерашњи дуел није толико атрактиван, али узбуђења ни у Салвадору неће мањкати.

"Орање" је велики фаворит у мечу против највећег изненађења Мундијала - симпатичне екипе Костарике. Ипак, изабраници Луја ван Гала ту улогу мораће да оправдају и на терену, а Костариканци се сигурно неће тако лако предати. 

Робен, Ван Перси и Снајдер имају искуства и знају како се долази до завршнице светског купа. С друге стране, екипа селектора Пинта нема то искуство, али поседује велико срце , што их је на крају крајева и довело до осам најбољих на планети.

Оба меча можете пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а, а текстуални пренос на спортским страницама нашег интернет портала.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи