Читај ми!

Фифа задовољна, фудбал освојио Нови свет!

Америка је, чини се, коначно прихватила фудбал, а то је нешто што Светску фудбалску федерацију веома радује, потврдио је генерални секретар Жером Валке. Он је потврдио да се са америчким савезом разговарало о организацији Светског првенства 2026. године.

Генерални секретар Светске фудбалске федерације Жером Валке изјавио је да је та организација задовољна због велике гледаности које утакмице Светског првенства бележе у Сједињеним Америчким Државама.

"Велико је интересовање у САД за утакмице на Светском првенству у Бразилу, видимо да бројеви премашују чак и мечеве НБА лиге", рекао је Валке за бразилску телевизију СпорТВ.

Више од 15 милиона Американаца гледало је телевизијски пренос утакмице САД и Немачке (0:1), навела је станица И-Ес-Пи-Ен, а меч са Португалом (2:2) гледало је у просеку 18,2 милиона људи, што је био најгледанији фудбалски меч у историји САД.

Селекција САД је у уторак увече завршила такмичење на Мундијалу, поразом од Белгије од 1:2, у осмини финала, а Валке је рекао да је уверен да је фудбал, посебно после доброг наступа државног тима у Бразилу, "стекао чврсто упориште у Америци".

"Ти бројеви показују да је фудбал у САД јак и да би требало да наставимо рад са њиховим Савезом, са којим се разговарало о кандидатури за организацију Светског првенства 2026. године", рекао је Валке.

Сједињене Америчке Државе су 1994. године биле организатор Светског првенства, а кандидовале су се и за домаћина Мундијала 2022. године, али је у избору победио Катар.

Председник Фудбалског савеза САД Сунил Гулати рекао је у мају да Савез разматра могућност кандидатуре за домаћина Светског првенства 2026. године, али да би Фифа требало да промени процедуру.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи