Читај ми!

Психолог смирује "кариоке"

Луис Фелипе Сколари затражио помоћ психолога, чији је задатак да смири фудбалере Бразила. Фифа узима у обзир Суарезово извињење. Капело се уговором чува од отказа. Јаја Туре бесан: Саботира се афрички фудбал! Хумелс спреман за меч са Француском. Дешам улогу фаворита препушта Немцима. Тим Хауард нови рекордер по броју одбрана. Марадона поново критикује Сабељу. Селектор Белгије Вилмотс: Можемо да победимо Аргентину. Клинсман не размишља о оставци. Бекенбауер критикује Нојера.

Све вести и занимљивости из света спорта пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.  

22.40 - Иако је Луис Фелипе Сколари затражио помоћ психолога, Нејмар тврди да су сви у тиму спремни за четвртфинале. "Нико се не бори са емоцијама... Сви су играчи добро и спремни су за меч са Колумбијом и сви се надамо да ћемо проћи даље", рекао је Нејмар, који је био један од играча који се бацио на терен у сузама када је завршено извођење панала у мечу осмине финала против Чилеа. Неки су плакали и пре пенала, укључујући и голмана Жулиа Сезара и капитена Тијага Силву. "Био је то веома емотиван меч, било је веома тешко. Био сам потресен и то је нормално. Сваки играч се са емоцијама бори на другачији начун... Ми само треба да играмо фудбал. Притисак ће увек бити ту када је игра Светско првенство", рекао је Нејмар. 

21.50 - Организатори Мундијала саопштили су да је Италијан који је ометао почетак меча између САД и Белгије, ушао на стадион са картом за инвалиде. Италијан Марио Фери је утрчао на терен стадиона у Салвадору у уторак и тако одложио утакмицу за око минут у првом полувремену. Фери је исти инцидент изазвао на Мундијалу у Јужној Африци 2010. током полуфинала између Шпаније и Немачке, пошто је ушао на стадион у инвалидским колицима. Портпаролка Фифе Дејла Фишер рекла је да званични списак особа које су имале карте за утакмицу није укључивао име Ферија, који је на терен истрчао носећи "супермен" мајицу на којој је писало "Спасите децу бразилских фавела".

21.20 - Фудбалер Костарике Ђанкарло Гонзалес каже да је његова репрезентација остварила свој циљ на Светском првенству пошто сада сви знају ко је Костарика. "То је био један од наших главних циљева у Бразилу. Упознавање света са фудбалом Костарике. Имамо играче који играју у великим европским лигама, али смо желели да свима покажемо да могу да нам отворе своја врата", рекао је Гонзалес. Мало ко је очекивао да ће Костарика проћи групу "смрти" у којој су били Уругвај, Енглеска и Италија. Прво су победили Уругвај са 3:1, затим су савладали и Италију, да би на крају одиграли нерешено са Енглеском. Костарика је такмичење у Групи Д завршила на првом месту са седам бодова. Потом су у осмини финала савладали Грчку и тако се први пут у историји пласирали у четвртфинале Мундијала где ће играти против Холандије. 

20.30 - Фудбалер Холандије Аријен Робен рекао је да је његова репрезентација на мисији, која гласи "освајање титуле шампиона света први пут у историји". Холандија је на прошлом Светском првенству у Јужној Африци изгубила у финалу од Шпаније, што им је био трећи пораз у финалима до тада. "Сви смо заједно на задатку, мисији... Када дођете на Светско првенство то није уживање у времену и на плажи у Рију. Овде си да побеђујеш и да одеш што је даље могуће. Мислим да очекивања нису била толико висока пре турнира, тако да сада можемо да будемо поносни на то докле смо стигли", казао је Робен. Холандија ће у четвртфиналу Светског првенства играти против Костарике, а најбољи играч Холандије каже да се Костариканци нипошто не смеју потценити.

19.40 - Селектор Гане Квеси Апија рекао је да више неће у репрезентацију позивати Кевина-Принса Боатенга. Апија је по повратку у Гану, а после елиминације те репрезентације са Светског првенства у Бразилу, казао да ће убудуће у национални тим звати само играче који су "дисциплиновани, посвећени и који су спремни да умру за своју земљу", и да због тога Боатенг више није део његових планова. Боатенг је заједно са саиграчем Салијем Мунтаријем избачен из екипе на Светском првенству у Бразилу због недисциплине дан пре последње утакмице у групи.

18.40 - Фифа разматра могућност увођења четврте измене на следећем Мундијалу, али само у продужецима. Члан Техничке студијске групе Фифе и бивши селектор Француске Жерар Улије рекао је да се ради о доброј идеји, коју би било добро усвојити. Он је нагласио да би четврта измена умногоме помогла играчима који се иначе, муче са грчевима у мишићима у мечевима високог интензитета.

18.20 - Селектор Бразила Луис Фелипе Сколари затражио је од психолога да смири играче уочи четвртфиналног меча Мундијала против Колумбије. Спортски психолог Ређина Брандао изненада је у уторак посетила тренинг камп селекције Бразила, а ова посета уследила је због скоро паничног понашања играча после тесне победе над Чилеом у осмини финала, извојеване бољим извођењем једанаестераца, када су Нејмар, голман Жулио Сезар, Давид Луиз и капитен Тијаго Силва бризнули у неконтролисани плач, а легенда бразилског фудбала Зико оценио је да би недостатак самоконтроле код играча могао скупо да кошта Бразил.

17.40 - Фифа је затражила од немачког магазина "Шпигел" да достави доказе поводом навода да је на Мундијалу у Бразилу било намештених утакмица. "Шпигел" је известио да је осуђеник за намештање утакмица Вилсон Перумал предвидео да ће Камерун изгубити од Хрватске са 4:0 и да ће у првом полувремену остати са играчем мање. Директор безбедности Фифе Ралф Мушке рекао је да су такви наводи довели у питање интегритет Светског првенства и да је то озбиљна оптужба. "Фифа је пратила све досадашње утакмице на Светском првенству и нема назнака да је било манипулација при клађењу на било који сусрет", рекао је Мушке новинарима у Рио Де Жанеиру. Перумал је негирао да је предвидео детаље које је објавио "Шпигел".

17.15 - Селектор Белгије Марк Вилмотс каже да његови фудбалери морају да покушају да иду до самог краја на Светском првенству у Бразилу. "Сада када смо у четвртфиналу морамо да покушамо да идемо до самог краја. Високо сам поставио лествицу мојим играчима, али сада ћу је још више подићи", рекао је Вилмотс дан након победе над САД. Белгија је после продужетака елиминисала САД и у четвртфиналу ће се састати са Аргентином.

17.00 - Фудбалски савез Гане саопштио је да ће Квеси Апија остати селектор репрезентације те земље и поред елиминације у групној фази Светског првенства у Бразилу. "Имамо пуно поверење у његове способности", саопштено је после седнице Извршног одбора Фудбалског савеза Гане. Апија се нашао на мети фудбалске јавности у тој земљи пошто је Гана освојила само бод у конкуренцији Немачке, Португала и САД.

16.45 - Селектор Француске Дидије Дешан оценио је да је његова екипа "аутсајдер" у сусрету са Немачком у четвртфиналу Светског првенства у Бразилу. "Не заборавите да су Немци на последња два велика такмичења стизали до полуфинала, тако да се и то рачуна. Они су навикли да играју на највишем нивоу, сви наступају у великим клубовима, а много њих у Бајерн Минхену. Мислим да су они фаворит али то не значи да ћемо се унапред предати", рекао је Дешан. 

16.00 - Репрезентативац Немачке Матс Хумелс биће спреман за сусрет са Француском у четвртфиналу Светског првенства у Бразилу, саопштено је из тог тима. Како се наводи, Хумелс је готово 100 одсто спреман после блаже прехладе, а среду је провео на плажи близу кампа репрезентације Немачке у Кабралији. Хумелс је због болести утакмицу против Алжира у осмини финала такмичења у Бразилу преседео на клупи за резервне играче. Немачка и Француска састаће се у петак у 18 у Рио Де Жанеиру. 

14.07 - Фудбалер Обале Слоноваче Јаја Туре рекао је да нико не мари за судијску неправду коју је претрпео његов тим на Светском првенству у Бразилу. "Наравно, то не узнемирава никога јер се то односи само на афричке репрезентације. Ко заиста брине о афричким тимовима? Грешке нас лишавају нечег огромног. То је скандал који, нажалост, многе људе не занима", рекао је Туре британским медијима. Туре је навео да афричке земље не добијају заслужено поштовање. Фудбалер Манчестер ситија је посебно бесан због тога што је арбитар досудио пенал за Грчку у надокнади времена, којим је његова репрезентација елиминисана у групној фази.

13.15 - Фудбалер Костарике Рој Милер повредио се и неће бити у саставу за сусрет са Холандијом у четвртфиналу Светског првенства. Како је навео Фудбалски савез Костарике, леви бек је повредио мишић на левој нози и неће моћи да тренира неколико дана. Милер се повредио вежбајући пенале на тренингу. Овај 29-годишњи леви бек је на Мундијалу у Бразилу наступио само на сусрету са Енглеском, који није имао резултатски значај за Костарику. Костарика и Холандија састаће се у суботу у 22.00 у Салвадору. 

12.32 - Уколико Фудбалска федерација Русије одлучи да, због неуспеха на Светском првенству раскине уговор са селектором Фабиом Капелом, мораће да му плати одштету од 25 милиона долара. Приликом потписивања уговра било је предвиђено да одштета за једнострани раскид уговора за обе стране износи пет милиона, али је то петоструко увећано после успеха у квалификацијама. Фудбалска федерација Русије потписала је са Капелом уговор до 2018. године.

12.01 - Селектор репрезентације Белгије Марк Вилмотс рекао је да његови фудбалери могу да победе Аргентину. "Радознао сам да видим како ће и да ли ће се Аргнетина прилагодити нама. Они имају сјајне играче, али немају равнотежу у екипи. Ми желимо да дођемо до полуфинала и мислим да можемо... Они су једва јачи од нас", рекао је Вилмотс и додао: "Не смемо (Лионелну) Месију да дамо простора, то ће створити много проблема. Требало би да играмо као колектив, да поставимо добар блок, па тек онда да се концентришемо на напад. Први пут на овом Мундијалу нећемо бити фаворити, али мислим да можемо даље". 

11.17 - Легендарни Дијего Марадона поново је критиковао игру "гаучоса". Као главног кривца опет је означио селектора Алехандра Сабељу, јер наводно тај стручњак не уме да инспирише екипу да пружи максимум. "Још нисмо ни почели да играмо најбоље што можемо. Екипа не уме да промени ритам, због тога сам заиста бесан. Аргентина мора да игра много, много боље", рекао је Марадона. "Везни ред Аргентине не показује иницијативу, не преузима ствари у своје руке. Ако меси не буде могао сам да реши следећи меч, испашћемо у четвртфиналу. Чини ми се да екипа игра са 40 одсто својих могућности. Ако се не пробудимо, имаћемо проблем против Белгије", закључио је Марадона.

10.26 - Некадашњи немачки фудбалер Франц Бекенбауер упозорио је голмана репрезентације Немачке Мануел Нојера да не сме да напушта шеснаестерац током меча против Француске у четвртфиналу Светског првеснтва у Бразилу. "Нојер мора да остане на голу против Француске, да буде опрезнији него против Алжира. У пар наврата је интервенисао у последњи час, али да је мало закаснио, зарадио би искључење јер би оборио нападача или бисмо били кажњени", рекао је Бекенбауер.

09.30 -  Фифа је узела у обзир извињење уругвајског репрезентативца Луиса Суареза, који је за раме угризао Ђорђа Кјелинија. Портпаролка Фифе Делија Фишер рекла је да је та организација "чула Суарезово јавно извињење и узела га у обзир", али је подсетила да се ни фудбалер Ливерпула ни Фудбалски савез Ургуваја до сада нису жалили на оштру казну. Суарез се поруком на Твитеру јавно извинио Кјелинију и обећао да се такав инцидент више неће поновити. Италијански репрезентативац је рекао да је "већ заборавио" шта се догодило и да се нада да ће Фифа ублажити казну.

09.00 - Селектор Швајцарске Отмар Хицфелд изјавио је да је Аргентина показала да има добар тим и поновио да му је то био последњи меч у каријери. "Отежали смо им живот. Али, они су успели да остану хладни. То је показатељ да Аргентина има добар тим", рекао је Хицфелд. "Велика је част радити за Швајцарску. Поносан сам што се од овог тима опраштам срцем пуним емоција", додао је Хицфелд.

08.32 - Голман САД Тим Хауард поставио је нови рекорд по броју одбрана на једној утакмици на Светском првенству. Статистичари светских медија подељени су, пошто једни наводе да је Хауард одбранио 16 шутева, а други наводе да је имао одбрану мање, али свакако је нови рекорд. "То је мој посао, због тога сам у тиму. Али фудбал није индивидуални спорт, играмо као тим, а наш је млад и много обећава. За четири године бићемо јачи", рекао је Хауард. "Ово је била добра утакмица, али нисмо могли више. Срце нам се цепа, овај пораз боли. Белгијанци су нас стално притискали, они имају сјајан тим", додао је Хауард, који је проглашен за играча утакмице.

08.15 - Селектор Белгије Марк Вилмотс оценио је да је његова екипа "потпуно заслужено" победила САД (2:1) и пласирала се у четвртфинале. "Имали смо најмање 15 добрих шанси, па мислим да смо заслужено прошли у четвртфинале, иако је до самог краја било страшно", рекао је Вилмотс. "Играчи су се жестоко борили за четвртфинале и сви Белгијанци би требало да славе", додао је он.

08.00 - Селектор САД Јирген Клинсман рекао после елиминације својих фудбалера да неће поднети оставку. "Нећу поднети оставку. Мислим да ћу и на наредном Мундијалу предводити САД. Морамо да наставимо даље. Има много младих играча који надолазе... Мислим да, као екипа, имамо још много тога да изградимо у будућности", рекао је Клинсман.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи