Истетовирао пречку због које Чиле и данас плаче!

Маурисио Пиниља је одлучио да на телу заувек носи успомену на пречку коју је погодио у 119. минуту меча са Бразилом. Селектор Нигерије Стивен Кеши каже да је поднео оставку, из Савеза негирају. Мертезакер бесан на немачке новинаре: Ви ништа не знате!

Све вести и занимљивости из света спорта пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

20.00 - Фудбалски савез Нигерије саопштио је да селектор Стивен Кеши није званично поднео оставку на то место. "Селектор Кеши није поднео званичну оставку. Он није био запослен у новинарској микс зони или на Фејсбуку", рекао је портпарол Савеза британским медијима. Кеши је после пораза од Француске у осмини финала Светског првенства у Бразилу рекао новинарима да је напустио селекторско место. Кеши је поднео оставку и прошлог лета, после Купа конфедерација, али су га тада челници НФФ наговорили да остане.

18.30 - Селектор Бразила Луис Фелипе Сколари двоуми се да ли да против Колумбије почне утакмицу са додатним штопером пошто је задњи везни Луис Густаво суспендован за тај сусрет. "Имам две опције, или да играм на исти начин као и до сада, само да убацим другог играча у ту линију, или да променим целу шему. Онда могу да играм као на Светском првенству 2002. са три штопера, али потпуно растерећеним бековима", рекао је Сколари уочи четвртфиналне утакмице Мундијала. Густаво неће играти против Колумбије због два жута картона, док ће сви остали играчи бити доступни селектору, пошто се Нејмар опоравио од повреде колена.

16.44 - Холандски фудбалер Најџел Де Јонг највероватније је завршио Светско првенство у Бразилу пошто су додатни прегледи потврдили озбиљност повреде препона. Фудбалски савез Холандије објавио је да ће он због повреде паузирати две до четири недеље. Де Јонг је храмљући напустио терен у деветом минуту утакмице против Мексика у осмини финала Светског првенства.

14.30 - Тужна вест стиже нам из Швајцарске. Портали у овој земљи јављају да је у ноћи између понедељка и уторка преминуо брат Отмара Хицфелда. Винфрид Хицфелд, који је имао 82 године, умро је у болници у Базелу. "Отмаров брат Винфрид Хицфелд умро је од леукемије", саопштио је портпарол Швајцарске федерације и додао да ће селектор Швајцарске остати са тимом.

14.05 - Понекад је јако тешко смислити добар наслов.

13.30 - Није тешко погодити за кога ће он навијати данас...

12.30 - Фудбалери Француске добиће по 93.000 евра за пласман у четвртфинале Мундијала у Бразилу. Чланови репрезентације су се раније договорили са председником Француске фудбалске федерације Ноелом Ле Граеом да ће од укупне суме коју Међународна фудбалска федерација даје четвртфиналистима - по 10,2 милиона евра, играчи добити 30 одсто, односно укупно око три милиона евра. Та сума се дели на 33, колико има играча и тренера и добија се 93.000 евра по члану репрезентације. Французи би у случају да уђу у полуфинале добили 14,5 милиона евра - односно по 131.000 евра по играчу, 16 милиона за треће место - 145.000 евра по фудбалеру и 25,5 милиона евра за титулу - 229.000 по фудбалеру.

12.00 - Немачки фудбалер Пер Мертезакер бесно је рекао да није битно како је његов тим играо против Алжира у осмини финала Светског првенства у Бразилу, већ да је само важно да је прошао даље. Новинари су одмах после меча рекли дефанзивцу да нису задовољни како је тим играо, што је играча Арсенала наљутило. "Баш ме брига. У четвртфиналу смо и то је једино важно. Шта хоћете од мене? Верујете ли да има неких слабих тимова међу последњих 16? Одиграли смо 120 минута и борили смо се до краја и заслужено смо победили", рекао је Мертезакер. "Шта хоћете? Да играмо прелепо и да испаднемо? Стварно не разумем оваква питања".

11.25 - Разумно је претпоставити да ће чилеански нападач Марисио Пиниља провести добар део остатка свог живота размишљајући о пречки коју је погодио против Бразила у 119. минуту. Тај тренутак врло лако може да се покаже као један од кључних на овом шампионату. Чињеница да је нападач Каљарија после промашио и једанаестерац, само додатно појачава његову бол. Ваљда због тога и није толико необично што је Пињила одлучио да истетовира тај судбоносни тренутак, уз натпис „центиметар до славе".

10.41 - Погледајте мапу кретања сјајног Мануела Нојера на синоћњем мечу против Алжира (2:1)...

10.15 - Репрезентација Нигерије је после оставке сeлектора претрпела још један ударац, пошто је 33-годишњи Џозеф Јобо најавио да више неће играти за репрезентацију. "Време је да други добију шансу. Хтео сам да одем у великом стилу. Пораз од Француске није то био, али сам укупно задовољан оним што сам дао репрезентацији", рекао је Јобо, који је постигао аутогол против Француске. 

09.00 - Селектор репрезентације Нигерије Стивен Кеши поднео је оставку на ту функцију после елиминације од Француске у осмини финала Мундијала. "Пријатељи, било нам је добро и уживао сам у сваком тренутку. Била је част предводити 'суперорлове', али време је да се повучем", написао је на Твитеру 52-годишњи тренер, који је преузео Нигерију 2011. године.

08.30 - Нападач Немачке Андре Ширле признао је после победе над Алжиром да је приликом постизања првог поготка имао мало среће. "Очигледно је да смо желели да победимо раније, али је Алжир играо одлично и притискао нас од самог почетка. Постигао сам скоро идентичан гол у Мајнцу пре три недеље, тако да сам способан, али је, наравно, било и мало среће", рекао је Ширле.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи