Читај ми!

Клинсман: Зашто нам суди Алжирац?

Јирген Клинсман није срећан што меч САД–Белгија суди арбитар из Алжира. Атлетико Мадрид жели Кејлора Наваса, ситуацију прате и Арсенал и Ливерпул. Сантос: Ово је дан за туговање. Халилхоџић: Пост је приватна ствар и о томе се не разговара. Грци се одрекли премија. Нови рекорди на Фејсбуку. Додатних 20.000 полицајаца чува јавни ред и мир у Француској.

22.15 - Белгијанац Еден Азар верује да је дошло време да заигра како уме и преузме одговорност, јер је свестан да репрезентација Белгије много очекује од њега. "Још на овом Светском првенству нисам одиграо одличну утакмицу, чак и ако сам имао неколико добрих потеза који су одлучили нешто", рекао је Азар. Селектор Марк Вилмотс казао је да је време да Азар преузме одговорност. "Очекујем да Азар потпуно преузме контролу утакмице и наметне себе као лидера на терену", истакао је Вилмотс. Утакмица између Белгије и САД играће се у уторак од 22 сата.

21.20 - Фудбалски савез Алжира кажњен је са 50 хиљада швајцарских франака јер су навијачи те репрезентације користили пиротехнику на утакмици са Русијом. Фифа је објавила је да је алжирски савез одговоран за непримерено понашање својих навијача, који су користили бакље и димне бомбе. На мети навијача Алжира нашао се и голман Русије Игор Акинфејев, који је био ометан ласером код изједначујућег гола афричке селекције. Алжир је играо нерешено 1:1 са Русијом и тако прошао у осмину финала.

20.30 - Селектор САД Јирген Клинсман критиковао је одлуку да алжирски арбитар суди утакмицу коју ће његови фудбалери играти против Белгије у осмини финала Светског првенства у Бразилу. "Алжирски судија Ђамел Хајмуди говори француски језик. Може да се обрати Белгијанцима. Он је за сада одлично радио свој посао, али нисам срећан. Долази из земље која је играла у истој групи са Белгијом, а и Алжир је земља коју смо елиминисали на претходном светском шампионату", рекао је Клинсман на конференцији за новинаре уочи утакмице у Салвадору. Хајмуди је претходно судио на утакмицама између Аустралије и Холандије, односно Костарике и Енглеске.

18.32 - Робен неће бити кажњен због симулирања на утакмици са Мексиком, саопштила је Фифа. "Тражимо од фудбалера да играју у духу фер-плеја. Такве ствари су до судије, арбитри су обучени да идентификују симулирање и дају жуте картоне како би обесхрабрили такво понашање", рекла је портпаролка Фифе Делија Фишер британским медијима.

18.15 - Портпарол фудбалске репрезентације Бразила Родриго Паива суспендован је са једном утакмицом због сукоба са Чилеанцем Маурисијом Пиниљом у осмини финала Светског првенства. Инцидент се догодио у суботу у тунелу приликом одласка играча у свлачионице. Паива је негирао да је ударио чилеанског фудбалера, већ да га је гурнуо у самоодбрани. Бразил је после бољег извођења пенала победио Чиле, а у четвртфиналу играће против Колумбије.

17.38 - Репрезентативац Белгије Стивен Дефур кажњен је са једном утакмицом неиграња због добијеног црвеног картона на сусрету са Јужном Корејом, објавила је Светска фудбалска федерација (ФИФА). Дефур ће тако пропустити утакмицу против САД у осмини финала Светског првенства у Бразилу. Белгијанац ће због искључења морати и да плати седам и по хиљада швајцарских франака.

16.45 - На Фејсбуку је током викенда оборен рекорд у броју коментара на тему Светског првенства у фудбалу, са више од милијарду постављених, "лајкованих" или коментарисаних садржаја, саопштила је та друштвена мрежа. Ниједан други појединачни догађај није изазвао толику активност на Фејсбуку. Највише коментара изазвао је меч којим је отворено првенство - између Бразила и Хрватске, док је на другом месту био дуел домаћина са Чилеом. Бразилски фудбалер Нејмар има више од седам милиона "лајкова". Од 20 коментара Нејмара који су добили највише "лајкова", 12 су од његовог репрезентативног колеге Давида Луиза.

16.32 - Више од 25.000 полицајаца распоређено је после подне у већим градовима у Француској уочи утакмица осмине финала између Алжира и Немачке, односно Франуске и Нигерије. "Појачане мере безбедности су уведене. Полицајцима ће бити на распологању водени топови и хеликоптери како би се избегли евентуални  нереди".

16.27 - Селектор Бразила Луис Фелипе Сколари верује да ће најбољи играч његовог тима Нејмар бити још више изложен грубим стартовима ривала и апеловао на судије да га заштите. "Са оваквом ситуацијама суочавао сам се из времена када сам водио Португалију, тада је мета грубих ривала био Кристијано Роналдо. Сада се исте ствари дешавају Нејмару и после сваке утакмице има модрице и оток на мишићима. Видели сте шта се десило већ после пет минута против Чилеа и очекујем да ће тога бити још више у завршници такмичења. Надам се да ће судије обратити пажњу на то", рекао је Сколари.

15.17 - Селектор Белгије Марк Вилмотс рекао да жели да Еден Азар буде лидер на терену у предстојећем мечу осмине финала против САД. "Еден жели да уради више, он може да уради више. Сви то знају. Не покушавам да ставим никакав притисак на њега, али бих желео да он буде лидер на терену и поред тога што има само 23 године", казао је Вилмотс. "Азар може да диктира игру, да постиже голове. Био је веома опасан против Алжира... Рачунам на њега, као и цела Белгија, али мислим да ћемо заједно наћи решење", рекао је селектор Белгије.

14.12 - Градоначелник Нице Кристијан Естрози забранио је коришћење застава других земаља у центру града, до краја шампионата. Естрози је донео одлуку након нереда који су избили током славља у највећим француским градовима после пласмана Алжира у осмину финала Мундијала.

13.00 - Тијаго Силва у песку Копакабане...

12.00 - Фудбалери Грчке одрекли су се бонуса и замолили премијера Антониса Самараса да тај новац уложи у изградњу националног центра. "Играмо за Грчку и народ. Ми не желимо додатни новац и бонусе. Све што желимо је да нам пружите подршку, тако што ћете обезбедити локацију за изградњу спортског центра за национали тим", стоји у писму фудбалера Грчке. Грчка није успела да се пласира у четвртфинале Светског првенства, пошто је у осмини финала, после пенала, изгубила од Костарике.

11.20 - Холандски медији тврде да је утакмица Холандија - Мексико била једна од најгледанијих у историји ове земље. Лист "Де Телеграф" пише како је меч пратило више од девет милиона људи, а овако је било на тргу у Харлему када је Хунтелар постигао гол вредан четвртфинала Светског првенства.

10.40 - Фудбалер Костарике Сесил Борхес рекао је да његова репрезентација може да изненади Холандију у четвртфиналу Светског првенства уколико игра као у свим досадашњим мечевима. "Зашто не бисмо могли да их победимо? Ако играмо као до сада, то може да се догоди. Ако размишљамо тако да смо већ доста постигли, изгубићемо, Холандија ће нас казнити. Не можемо дозволити себи да се опустимо. Дакле, треба да играмо против Холандије као и против свих противника до сад", казао је Борхес. Меч четвртфинала између Костарике и Холандије игра се у суботу, 5. јуна од 22.00.

09.45 - Кејлор Навас је увек био изузетно квалитетан чувар мреже, доказан на теренима шпанске Примере. На крају крајева, прошле сезоне је био голман са највише успешних интервенција у Шпанији. Међутим, све до овог Светског првенства чинило се да не добија пажњу коју његов таленат заслужује. То се сада променило, јер је Костарика у четвртфиналу Мундијала и очи света су упрте у њене играче. Шпански медији већ увелико пишу да Леванте не може да одбије понуде за Наваса, посебоно зато што голман има излазну клаузулу у уговору од само десет милиона евра. Атлетико Мадрид жели да баш он замени на голу Тиба Куртоу, али и премијерлигаши Ливерпул и Арсенал прате ситуацију.

09.30 - Белгијанци до сада на шампионату нису сасвим оправдали то звање "фаворита из сенке" које их прати. Јесу били први у својој групи, али игром никога нису одушевили. Међутим, све то може да се промени ако против Сједињених Америчких Држава у осмини финала играчи Белгије пренесу ово са свог тренинга...

09.25 - Током утакмице Холандија–Мексико, временске прилике су биле такве да је арбитар два пута, по једном у сваком полувремену, морао да прави паузу како би се играчи расхладили. Тешко је било и навијачима на трибинама, па су неки, иако су платили карту и допутовали чак из Европе да би присуствовали мечу, одлучили да се повуку у хлад и утакмицу посматрају на телевизији.

09.15 - Селектор Грчке Фернандо Сантос рекао је да су његови фудбалери дали све од себе и да су веровали да могу да се пласирају у четвртфинале Светског првенства, али да су били превише исцрпљени. "Ово је дан за туговање свих нас. Веровали смо да можемо да прођемо у четвртфинале и играчи су дали све од себе. У продужецима нисмо били организовани због исцрпљености, покушали смо да 'гурамо' колико смо могли, али нисмо успели да дамо гол и испали смо после пенала", рекао је Сантос.

09.00 - Селектор Алжира Вахид Халилхоџић рекао је да је на његовим фудбалерима да ли ће да поштују рамазански пост уочи данашњег сусрета са Немачком на Светском првенству. "То је приватно питање и играчи ће учинити оно што желе", рекао је Халилхоџић и упозорио новинаре да ће напустити конференцију за медије ако буде било још питања на ту тему. Као што је познато, муслимани током рамазанског поста не једу и не пију од јутра до мрака. Утакмица осмине финала Мундијала између Алжира и Немачке почеће у 22.00 по средњоевропском времену, отприлике један сат пре сумрака у Порто Алегреу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи