Робен признао симулирање: Извињавам се...

Нападач Холандије Арјен Робен признао је симулирање пенала на мечу са Мексиком. Бразилци у трци са временом да спреме Нејмара за меч са Колумбијом. Мексиканац Ерера поломио ногу. Марадона сматра да је Бразил заслужио да испадне са СП. Можда фризура са ликом Тима Хауарда није честа, али је свакако једна од најоригиналнијих. Фифа признала гол Луизу. Леброн Џејмс има омиљеног играча на Светском првенству - Џејмса Родригеза. Председници Камеруна и Гане затражили спровођење истраге поводом елиминације њихових репрезентација.

Све вести и занимљивости из света спорта пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама. 

23.10 - Репрезентативац Холандије Арјен Робен призано је симулирање. Он  је током утакмице са Мексиком имао три покушаја да изнуди пенал за свој тим. На крају је португалски арбитар Педро Проенса у самом финишу утакмице показао на белу тачку после дуела са Маркезом. "Морам да се извиним. Ово последње је било за пенал, док сам у првом полувремену симулирао. Не би требало то да радим", рекао је Робен.

21.30 - Фудбалер Мексика Ектор Морено доживео је прелом цеванице на данашњој утакмици са Холандијом на Светском првенству у Бразилу, пренели су шпански медији. Како наводи "Мундо депортиво", дефанзивац Еспањола је хоспитализован како би се урадили додатни тестови и утврдио степен повреде. Морено се повредио после дуела са Арјеном Робеном у првом делу игре, када су Холанђани тражили од арбитра Педра Проенсе да досуди пенал. Он је изнешен на носилима са терена, вратио се у игру, али је на полувремену морао да буде замењен. Мексико је изгубио од Холандије са 2:1 и тако је елиминисан у осмини финала Светског првенства.

20.00 - Легендарни аргентински фудбалер Дијего Марадона оценио је да је репрезентација Бразила требало да испадне у осмини финала Светског првенства чији је домаћин. "Бразил је утакмицу завршио на коленима, без икаквог напада. Бразилци нису заслужили да дође до пенала, баш сам се разочарао у њих. Чиле је заслужио да прође у четвртфинале", рекао је Марадона светским медијима.

18.00 - Фифа је одредила је да главни судија меча Француска-Нигерија буде Марк Гајгер, који је тако постао први Американац који ће судити меч друге фазе на Светском првенству. Овај 39-годишњи бивши наставник математике суди у Мејџор лиги. У сутрашњем мечу ће му помагати његови стални помоћници, земљак Шон Хард и Канађанин Џо Флечер. Гајгер је био главни судија и када је Чиле победио ССпанију са 2:0 а Колумбија Грчку 3:0. Американци су до сада судили само утакмице у групи.  

16.00 - Светска фудбалска федерација (Фифа) потврдила је да је Давид Луиз стрелац гола за Бразил у мечу против Чилеа у осмини финала Светског првенства. Суботњи дуел завршио се 1:1 пре него што је Бразил прошао на пенале. Фифа је у недељу објавила да је њена техничка комисија утврдила да је стрелац Луиз, а не дефанзивац Чилеа Гонсало Хара, пошто је Бразилац имао последњи контакт са лоптом. Бразил је повео у 18. минуту суботњег дуела у Бело Хоризонтеу, након што су се за лопту на другој стативи надметали Луиз и Хара.  

14.00 - Бразилци су у шоку - најбољи фудбалер Бразила Нејмар можда пропусти утакмицу четвртфинала са Колумбијом! Повреда коју је задобио у мечу са Чилеом можда га одвоји од саиграча у борби са Колумбијцима. "Имамо четири или пет дана да га спремимо за меч. То је велики проблем, мишић му је натечен", рекао је селектор Фелипе Сколари.

13.45 - Немачка ће играти против Алжира у понедељак без Лукаса Подолског, који је задобио повреду бутног мишића у победи против САД. Двадесетдеветогодишња звезда Арсенала, коме је ово треће учешће на Мундијалима, повредио се у последњем мечу групне фазе такмицења у победи протв САД од 1:0, а на скенеру је у суботу потврђено да се ради о малом напукнућу. "Лукас мора да се одмори два-три дана, а уколико будемо наставили такмичење, за њега неће бити проблем да игра", рекао је селектор Немачке Јоаким Лев. Место Подолског на левом крилу требало би да заузме играч минхенског Бајерна Марио Геце. Немачка десни бек Џером Боатенг такође је пропустио тренинг у суботу због иритације колена, али је Лев потврдио да ће он сигурно играти против Алжира.

12.30 - Председници Камеруна и Гане затражили су спровођење истраге поводом елиминације њихових фудбалских репрезентација у групној фази Мундијалу у Бразилу. Председник Камеруна Пол Бија дао је премијеру рок од месец дана да поднесе извештај поводом неславног похода "лавова" у Бразилу. Како се наводи у саопштењу председника Камеруна, "неопходне су дубоке промене и реконструкција камерунског фудбала". Председник Гане Џон Махама, који је такође позвао на спровођење истраге, већ је сменио министра спорта. Обе репрезентације, које су завршиле Мундијал на последњем месту у својим групама, имале су проблема са фудбалерима због недисциплине, као и због неисплаћених премија.

10.45 - Колумбијски званичници саопштили су да је након победе Колумбије на Мундијалу против Уругваја убијена једна жена. Првобитно је саопштено да је 25. годишња девојка настрадала у пуцњави током славља и да је том приликом погодио залутали метак, али је полиција касније известила да је убиство било намерно. "Убица је са мотоцикла отворио ватру на троје људи", река је вршилац дужности градоначелника Боготе Рикардо Бониља. Иначе, током славља повређено је пет особа и у колумбијској престоници избиле су 274 туче, нагласио је Бониља. Када је Колумбија победила Грчку 14. јуна колумбијска полиција је саопштила да је деветоро људи погинуло и да је било 150 саобраћајних удеса и 3.000 туча. Колумбија, која није успела да се пласира на Мундијал од 1998. године, играће у четвртфиналу првенства света са домаћином Бразилом 4. јула.

10.00 - Колико победа Колумбије значи народу у овој земљи, доказао је и легендарни Карлос Валдерама својим победничким плесом...

9.50 - Леброн Џејмс је пронашао за кога ће навијати у наставку Светског првенства. Осим за репрезентацију своје земље, најдоминантнији кошаркаш данашњице навијаће и за омиљеног фудбалера - Џејмса Родригеза. Истина, каже да је то и због имена...

9.36 - Тим Хауард је један од најискуснијих и најбољих у репрезентацији САД. Голман брани невероватно на Мундијалу, па је један од најомиљенијих фудбалера у својој домовини. То доказује и фризура овог момка...

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи