Читај ми!

Агуеро завршио Мундијал?

Серхио Агуеро повређен против Нигерије, постоји опасност да је Светско првенство за њега завршено. Селектор САД написао оправдање за све оне који морају да "побегну" са посла да би гледали меч са Немачком. Пирло напустио репрезентацију. ФС Уругваја сматра да нема доказа да је Суарез ујео Кјелинија. Суарезу прети губитак спонзорских уговора. Бенто не намерава да оде са клупе Португалије. Пујол враћа пехар у име Шпаније.

Све вести и занимљивости из света спорта пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

Oд 17.50 на нашем Првом програму можете гледати меч између САД и Немачке, а на Другом програму Португалије и Гане. Од 21.50, на Првом програму је утакмица Јужна Кореја–Белгија, док је на Другом програму у исто време Алжир–Русија. Мечеве можете гледати и на нашем интернет порталу.

19.15 - Аргентински фудбалер Серхио Агуеро повредио је леву бутину и неизвесно је да ли ће наставити Светско првенство у Бразилу. Портпарол националног савеза те земље Андрес Вентура рекао је да је Агуеро на лекарским прегледима који ће показати озбиљност повреде. Вентура је демантовао писање појединих медија да је Агуеро поцепао бутни мишић и додао да ће се у току дана знати више о повреди. Агуеро је храмљући напустио игру у првом полувремену сусрета са Нигеријом у среду.

18.15 - Тренер фудбалера Сампдорије Синиша Михајловић рекао је да се нада да ће његов пријатељ Роберто Манчини постати нови селектор репрезентације Италије. "Надам се да ће Манчини постати нови селектор Италије", рекао је Михајловић италијанским медијима.

15.00 - Немачки "Билд" се поново потрудио да буде духовит са својом насловном страном. Овога пута, у дану када "елф" игра са селекцијом САД, овај таблоид је имао шта да поручи бившем селектору. "Клинси, данас ћеш ти видети звезде", каже наслов на најупадљивијем месту насловне стране.

14.00 - Улице у Ресифеу, граду у коме данас играју САД и Немачка, претвориле су се у омање реке. Али сумњамо да ће било шта покварити фешту...

13.00 - У Бразилу се игра сјајан и узбудљив фудбал, и навијачи уживају. Ипак, неко недостаје...

12.32 - Андреа Пирло, велики маг фудбалске игре, напушта репрезентацију. Одиграо је за „азуре" 112 мечева, постигао 13 голова, а после новог неуспеха на СП одлучио је да, за сада, заврши репрезентативну каријеру. Остао је недоречен, јер је изјавио да ће се одазвати на евентуални позив новог селектора.

11.35 - Американци са много узбуђења дочекују меч са Немачком. Колико је репрезентативцима важна подршка у домовини показује и симпатични гест селектора Јиргена Клинсмана. Селектор је написао оправдање за одсуство са посла свакоме ко жели да испрати меч одлуке. С обзиром на велики раст популарности фудбала у Сједињеним Америчким Државама и велику гледаност коју Мундијал бележи у земљи бејзбола, америчког фудбала и кошарке, ово оправдање ће се показати као врло корисно...

11.15 - Бивши репрезентативац Шпаније и доскорашњи првотимац Барселоне Карлес Пујол, симболично ће донети пехар првака на Маракану, уочи финала Мундијала 13. јула. Међународна фудбалска федерација позвала је Пујола да он врати пехар који је Шпанија освојила пре четири године на шампионату света у Јужној Африци. Исто то учинио је Фабио Канаваро 2010. године у име Италије која је била шампион света 2006. године. Пујол је боје Шпаније у периоду од 2000. до 2013. године бранио на 100 утакмица и постигао три гола.

11.00 - А занимљива на тренингу Бразила јесте и смиреност прве звезде Нејмара. Бразилски златни дечко је под великим притиском да одведе своју репрезентацију до самог краја на првенству света, али он или то не осећа или се савршено носи са тим.

10.45 - Уједање је, дакле, један од великих хитова овог Мундијала. Због тога га вероватно Бразилци сада и вежбају на тренингу.

10.30 - И док свет наставља да дебатује о Суарезовом уједу и како би адекватна казна требало да изгледа, жртва Уругвајчевог напада је успела да нађе начин и да се нашали. Ђорђо Кјелини је оглумио немилу сцену са једном радницом хотела у коме су "азури" одсели. Подметнуо је, истина, друго раме...

 

10.15 - Подршка репрезентативцима Сједињених Америчких Држава стиже и од Хулка Хогана...

10.00 -  Председник Фудбалског савеза Уругваја Вилмар Валдес рекао је да "нема довољно доказа" да би Луис Суарез био кажњен због грижења противника. "Верујемо да нема довољно доказа да бисмо применили казнене мере према Луису. Треба да буде јасно да видео који нам је доставила ФИФА стварно није јасан", рекао је Валдес.

09.32 - Уругвајски фудбалер Луис Суарез суочава се са могућим великим финансијским губицима пошто је, наводно, угризао Италијана Ђорђа Кјелинија, јер су неки спонзори најавили преиспитивање уговора. До сада су се два спонзора, "888 Покер" и "Адидас", наговестили да ће преиспитати уговоре са Суарезом. "888 Покер" је уговор са Суарезом потписао прошлог месеца и сада је објавио да преиспитује уговор са фудбалером, навевши да "неће толерисати неспортско понашање". Суарез је добио уговор са том компанијом након што је Ливерпул неочекивано био у трци за титулом у Премијер лиги. Још већи ударац за Суареза долази од "Адидаса", најстаријег партнера ФИФА, чији однос траје још од 1970. године. Немачки гигант у производњи спортске опреме објавио је да чека да ФИФА заврши истрагу и да ће реаговати у складу са тиме.

08.52 - Млади фудбалер Холандије Мемфис Депај један је од најпродуктивнијих нападача на овом Светском првенству, пошто је за само 63 минута имао два гола и асистенцију, али је рекао да је свестан да ће тешко ући у први тим. Центарфор ПСВ Ајндховена је казао и да му није проблем да буде "златна" резерва у тиму који има Робина ван Персија и Арјена Робена у нападу. "Морате бити реални. Када играте са величинама као што су Робин и Робен у овом систему, логично је да сам на клупи", рекао је Депај.

08.15 - Селектор фудбалске репрезентације Португалије Пауло Бенто рекао је данас да не намерава да оде са те функције, чак и ако његов тим није успео да прође групу на Светском првенству у Бразилу. Португалски тим је четврти на ранг-листи ФИФА, а у прве две утакмице успео је да освоји само бод и има мале шансе да у последњем колу избори пролазак, чак и ако у четвртак победи Гану. "У априлу сам постигао споразум са савезом који није имао везе са Светским првенством, већ са нашим циљевима за Европско првенство 2016. Нећу да поднесем оставку, то није моја жеља, већ жеља савеза", рекао је Бенто.  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи