Читај ми!

Закерони напустио клупу Јапана

Италијански тренер Алберто Закерони није више селектор репрезентације Јапана. Цео свет прича о у уједу Луиса Суареза на Мундијалу, а мало ко зна да је Уругвајац сличну ствар покушао да учини Кјелинију још прошле године на Купу Конфедерација! Де Роси критиковао Балотелија. Фифа против дискриминације на стадионима. Селектор "слонова" Ламуши поднео оставку. Самарас поносан на екипу. Скромно прослављен рођендан Месија.

Све вести и занимљивости из света спорта пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

23.00 - Италијански стручњак Алберто Закерони поднео је оставку на место селектора Јапана. Он је тако преузео одговорност за испадање у групној фази. "Ја сам одлучивао како ћемо да играмо и одговорност за лош резултат је само моја. Хвала свима који су нас подржавали. Не кајем се и све би поново исто урадио", рекао је Закерони.

Oд 17.50 на нашем Првом програму можете гледати меч између Нигерије и Аргентине, а на Другом програму БиХ и Ирана. Од 21.50, на Првом програму је утакмица Хондурас–Швајцарска, док је на Другом програму у исто време Еквадор–Француска.  Мечеве можете гледати и на нашем интернет порталу.

17.05 - Хавијер "Ћићарито" Ернандез жели победу против Холандије, која би значила историјски корак за селекцију Мексика. Ако се Мексико пласира у четвртфинале, биће то први пут од 1986. године.

16.43 - Пол Сколс тврди да је оно што је Луис Суарез урадио Ђорђу Кјелинију "срамота за клуб, земљу и породицу" и сматра да је његово удаљавање са Мундијала у Бразилу недовољна казна.

16.01 - Након што је такмичење у Бразилу завршила у групи, хрватска репрезентација данас се вратила у Загреб. Чланове репрезентације су у Загребу дочекали родбина, пријатељи и око 200 навијача. Играчи су поделили много аутограма, али већина није желела да даје изјаве.

14.45 - Меч између Италије и Уругваја, осим елиминације "азура", остаће упамћен и по дуелу између Луиса Суареза и Ђорђа Кјелинија. Чини се да је сукоб имао историју, а иста два играча покошкала су се и прошле године на Купу Конфедерација. Изгледа да је Кјелини тада боље прошао него у Наталу...

14.22 - Бубакар Бари, голман репрезентације Обале Слоноваче, на специфичан начин прославио је погодак своје екипе против Грчке... На крају, ипак, није имао разлога за славље, пошто су "Хелени" у надокнади времена постигли гол са беле тачке и елиминисали "слонове" са шампионата.

13.30 - Фудбалер репрезентације Јапана Кејсуке Хонда извинио се данас навијачима што је екипа елиминисана у првом кругу. Јапанци су изгубили од Колумбије са 4:1 у трећем колу Ц групе на СП у Бразилу и заузели последње место на табели. "Невероватно смо разочарани, али ово је наша реалност. Пре почетка турнира рекао сам да можемо да га освојимо, а на терену нисмо могли да станемо иза те изјаве. Биће нам потребно времена да анализирамо шта се десило", рекао је Хонда.

10.52 - Фифина радна група против дискриминације позвала на већу одлучност у борби против "ругања и исмевања противника" на стадионима. Потпредседник Фифе Џефри Веб рекао је да та организација мора да буде "опрезнија и агресивнија када прати ситуације везане за дискриминацију". Поједини навијачи Немачке су на утакмици против Гане, у суботу, обојили лица црном бојом и тако се ругали противничким играчима, а Мрежа против дискриминације запитала је како су уопште могли да уђу на стадион. Веб је рекао да такви поступци показују да ти навијачи "не поштују друга људска бића".

10.39 - Селектор Обале Слоноваче Сабри Ламуши напустио је екипу, пошто није успела да прође у осмину финала. "Веома сам разочаран. Обала Слоноваче је фудбалска земља и ово је била одлучујућа утакмица. После толиког рада и жртвовања, сви смо веома тужни", рекао је Ламуши.

10.31 - Колумбијски фудбалер Џексон Мартинез рекао је да је Уругвај тежак противник, али да ће његова репрезентација дати све да се пласира у четвртфинале. "Биће права борба против Уругваја, то је искусан и јак противник. Покушаћемо да држимо игру под контролом и, наравно, прођемо", рекао је Мартинез.

10.14 - Стрелац победничког гола за Грчку против Обале Слоноваче, Јоргос Самарас рекао је да је поносан на своју репрезентацију после тријумфа и пласмана у осмину финала. "Ово ми много значи, много значи нама... Имали смо енергију. Заиста смо се надали да ћемо моћи да усрећимо наш народ код куће. Ми смо тим, тим, то је то", рекао је Самарас. Самарас је победу посветио народу у Грчкој, који "пролази кроз тешку финансијску кризу". "Дали смо од себе све што смо имали, заиста смо поносни на оно што смо постигли. Поносан сам на тим и надам се да смо овим успехом измамили осмехе људи у Грчкој", навео је Самарас.

09.36 - Италијански фудбалер Данијеле де Роси критиковао је свог саиграча из репрезентације Марија Балотелија, наводећи да су том тиму за будућност потребни прави људи. "Сигурно је било компонената које су утицале на резултат, попут велике топлоте или суђења, али овај дебакл не смемо да везујемо за те ствари. Морамо брзо ово да заборавимо", рекао је Де Роси. "Требало би добро да запамтимо шта је пошло наопако и поново почнемо са правим људима. Треба нам прави човек, а не Панини сличице или ликови. Те ствари нису од користи репрезентацији", истакао је Де Роси.

09.01 - Селектор Аргентине Алехандро Сабеља рекао да његов најбољи фудбалер Лионел Меси за рођендан добио само честитке и да нема посебан третман у екипи. Упитан како је репрезентација прославила 27. рођендан свог капитена, Сабеља је рекао да су му чланови тима само честитали после поноћи. На ново питање да ли је учињено нешто посебно за Месија, Сабеља је одговорио: "Нисам имао времена ни за шта више од поздрава".

08.32 -  Селектор Еквадора Реиналдо Руеда рекао да његова репрезентација на Светском првенству у Бразилу игра за преминулог саиграча Кристијана Бенитеса. Бенитес је умро пре скоро годину дана у 27. години од срчаног удара. Он је био једна од највећих звезда еквадорског фудбала. "Његова слика и сећање живи у свима нама", рекао је Руеда. Еквадору је потребна победа над Француском у среду како би се квалификовао у осмину финала Мундијала.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи