Читај ми!

После Холандије и Чилеа, и муња ударила на "фурију"!

По повратку са неуспешног Мундијала, авион шпанске репрезентације био на удару муње. Ђорди Алба напао новинара и поручио да ће му "следећи пут откинути главу". Нико Ковач верује да је пред националним тимом Хрватске светла будућност. Робен: Немачка је главни фаворит за освајање Мундијала.

Све вести и занимљивости из света спорта пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

Oд 17.50 на нашем Првом програму можете гледати меч између Уругваја и Италије, а на Другом програму Костарика–Енглеска. Од 21.50, на Првом програму је утакмица Грчка–Обала Слоноваче, док је на Другом програму у исто време Јапан–Колумбија.

18.00 - После Холандије и Чилеа, на "фурију" је ударила и муња! Наиме, како преноси Марка, репрезентативци Шпаније имали су великих непријатности приликом повратка у домовину, пошто је у авион који их је враћао из Бразила ударила муња. На срећу, све је прошло без икаквих последица, а пошто су нешто пре 12 часова слетели на аеродром, комплетна експедиција шпанске фудбалске репрезентације без речи је прошла поред извештача који су их дочекали.

17.22 - Бразилска полиција саопштила је да је један британски туриста повређен пошто је на њега налетео мотоцикл док је прелазио улицу у бразилском Бело Хоризонтеу, једном од градова домаћина Мундијала. Полицијски наредник Жонатас Роча рекао је да је повређени туриста 25-годишњи Марк Фишер, из Пенрита, у Енглеској. Роча је рекао да је мотоциклиста побегао са лица места. Повређени Фишер који је задобио неколико модрица и има сломљен зуб, смештен је у локалну болницу и у стабилном је стању. Фишер је у Бело Хоризонтеу желео да прати утакмицу Енглеска–Костарика.

17.18 - Фудбалски репрезентативац Холандије Арјен Робен означио је селекцију Немачке као највећег кандидата за освајање Светског првенства у Бразилу, али додао да и његов тим има велике шансе. "Мислим да је Немачка фаворит за освајање трофеја. Играју у најбољој форми, али и ми смо добри. Ипак, морамо да останемо чврсто на земљи и да се боримо као до сада. Морамо да верујемо селектору Ван Галу ако желимо да постигнемо успех", рекао је Робен за сајт Фифе. Холандија се са првог места Групе Б и максималне три победе пласирала у осмину финала, где ће јој ривал бити Мексико. Фудбалер минхенског Бајерна постигао је три гола у првој фази шампионата.

16.15 - Фудбалски репрезентативац САД Џози Алтидор пропустиће утакмицу свог тима против Немачке на Светском првенству у Бразилу због тога што је истегао тетиву леве ноге. Нападач је повређен у победи Американаца над Ганом од 2:1 на почетку шампионата. Он није играо у недељу против Португалије (2:2). "Ако се будемо пласирали у осмину финала, постоје добре шансе да нам се врати", рекао је селектор САД Јирген Клинсман.

14.20 - Селектор фудбалске репрезентације Шпаније Висенте дел Боске изјавио је да, када је заменио Давида Виљу током утакмице против Аустралије на Светском првенству у Бразилу, није знао да је то 32-годишњем фудбалеру последња утакмица за државни тим. 

14.01 - Нападач Босне и Херцеговине објавио статус на Фејсбуку у којем говори о својим наступима на Светском првенству у Бразилу. "Ниједан навијач на овом свету није желео више од мене пролаз у осмину финала Светског првенства. НИЈЕДАН!", написао је Џеко.

12.48 - Некадашњи фудбалер Милана и италијанске репрезентације Алесандро Неста рекао је да је Андреа Пирло једини играч којег никада ни са ким не би мењао. "Он има много тога што други немају, али кључна је интуиција. Не бих га никада мењао. Чак и са 35 година, али и на врућини каква је у Бразилу, не бих га мењао за било кога", рекао је Неста.

11.00 - Репрезентативац Шпаније Ђорди Алба претио је новинару спортског дневника Ас после победе над Аустралијом (3:0) у трећем колу Б групе Мундијала. Фудбалери су се после утакмице окупили у микс-зони и давали изјаве новинарима, а Алба је стао испред новинара Хавијера Гомеса Маталанаса и рекао му: "Следећи пут ћу ти откинути главу." Новинар се изненадио, а Алба је додао: "Да, да, следећи пут... Упозоравам те." Присутни новинари рекли су да се непријатност наставила и по укрцавању на авион за Шпанију, пошто је Алба, у присуству Серхија Бускеза, поново вређао Маталанаса, који каже да не зна због чега га је репрезентативац Шпаније напао. "Следећи пут ћу да ти откинем главу", запретио је дефанзивац Барселоне новинару пошто му је он поставио питање у микс-зони након меча у Куритиби. Шпански фудбалери требало би данас да се врате кући, а тамошњи медији данима их већ критикују због лоших партија. Алба је до сада за репрезентацију Шпаније одиграо 29 мечева и дао пет голова.

10.00 - Селектор Хрватске Нико Ковач каже да се неће више освртати на резултате у Бразилу. "Имали смо тешку групу, а до последњег тренутка били смо у игри. Нећемо се више освртати на Бразил, него хоћемо да анализирамо недостатке и да их поправљамо. Мислим да смо се добро развијали и добро напредовали у последњих пола године. Не видим зашто би тај процес требало да стане", додао је он. Прво место у А групи освојио је Бразил са седам бодова, колико има и Мексико, али и слабију гол-разлику. Хрватска је трећа са три бода, а Камерун последњи без бодова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи