Читај ми!

Адиос Бразил, Шпанци и Енглези лете кући

Пре почетка првенства били су у кругу фаворита, а после другог кола већ су спаковали кофере за повратак кући. Шпанци и Енглези представљају најнепријатнија изненађења. С друге стране, Костарика и Колубија су се побринуле за сензације, изборивши осмину финала. "Змајеви", такође, са горчином пакују кофере, видно незадовољни због преране елиминације и велике судијске неправде.

Свакако највеће, непријатно, изненађење првенства је селекција Шпаније, која је након бледог издања против Холандије, положила оружје и пред Чилеом и тако резервисала повратак кући, где их очекује армија незадовољних навијача.

Шпанци су разочарали у сваком погледу. Безидајна игра, без страсти и прелепих потеза који су их увек красили. Њихова игра је деловала „прочитано". У тотално сивило екипе утопио се и голман Касиљас, који је означен као "кривац" у неким ситуацијама.

Да "фурија" не лети сама преко Атлантика побринули су се Енглези, који, додуше, нису били толико катастрофални. Чак се може рећи да им је недостајало мало спортске среће. Но, било како било, и они су претрпели два пораза - од Италије и Уругваја - тако да погнуте главе напуштају велику позорницу. Њих ће такође дочекати незадовољни фанови, који неће имати разумевања за прерани крај.

Овим двема селекцијама придружују се и несрећни Босанци, који су, без обзира на пораз, пружили добру партију против Аргентине. У другом колу поражени су од Нигерије, а није морало да буде тако. Џеку је поништен гол због наводног офсајда, а није га било. Разочарани, повређени, али не и понижени, "змајеви" се враћају кући.

Поред ових репрезентација испале су и селекције Камеруна и Аустралије - ни оне више немају теоретске шансе да се нађу осмини финала Светског првенства.

За велико изненађење побринула се селекција Костарике, која је у конкуренцији Италије, Енглеске и Уругваја успела да забележи две победе и већ се пласира у осмину финала. Савладали су Уругвај и Италију, а предстоји им дуел са индиспонираним Енглезима како би заокружили први круг такмичења.

Даље иде и Колумбија, која је већ изборила пролаз у наредну рунду такмичењу, а игра у групи са Обалом Слоноваче, Грчком и Јапаном. Осталим селекцијама предстоји грчевита борба за другу карту, где популарни "слонови" имају највеће шансе за осмину финала.

Пласман у осмину финала већ су обезбедиле и селекције од којих се то и очекивало - Француска, Холандија, Чиле и Аргентина.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи