Читај ми!

Марадона "почастио" председника аргентинског савеза!

Председник Фудбалског савеза Аргентине назвао Марадону баксузом. Овај је умео да му одговори... Џеко: Због судије смо изгубили. Више од 4.000 навијача поздравило Италијане на тренингу. Капело и даље има пуно поверење у Акинфејева. Де Роси највероватније пропушта утакмицу против Уругваја. Очоа жеља Монака. Мартинс Инди не игра са Чилеом. Дел Боске: Играчи мисле само на себе, ја мислим на све. Де Роси не игра против Уругваја. Капело остаје оптимиста.

Све вести и занимљивости из света спорта пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

У већ устаљеним терминима на РТС-овим програмима пратимо догађаје на Мундијалу. Почињемо у 13.34 репризом утакмице Нигерије и Босне и Херцеговина а онда у 20.50 и 23.50 имамо директне преносе дуела Република Кореја - Алжир, односно САД - Португалија. На другом програму од 17.50 у директном преносу пратимо мећ Белгије и Русије. Пре и после утакмица у посебним емисијама анализирају се најинтересантнији тренуци мечева.

22.37 - Попут већине љубитеља фудбала и Хју Џекмен је био одушевљен утакмицом Јужна Кореја - Алжир... 

22.20 - Селектор репрезентације Русије Фабио Капело и даље верује у пролаз његове екипе у осмину финала Светског првенства у Бразилу, упркос данашњем поразу од Белгије. "Наравно да верујем у пласман у другу фазу. Али, немамо избора, већ да у последњем колу победимо Алжир", рекао је Капело. Италијански тренер рекао је да је његова екипа "играла на победу против Белгије", али да је много грешила. Он није желео да коментарише суђење, већ је рекао да "Русија мора да прихвати судијске грешке, ако их је било".

21.45 - Ако сте се икада питали како фудбалери певају, послушајте како звучи велики хит легендарних "Ганс ен' Роузиса" у изведби Гарија Кејхила, Самјуела Етоа, Хулка и репрезентативца Јапана Јошиде...

21.00 - Овако се, наводно, Мундијал гледа у Вијетнаму...

19.20 - Један од најискуснијих италијанских репрезентативаца Данијеле Де Роси због повреде мишића неће играти против Уругваја, у утакмици која је одлучујућа за пласман у осмину финала. Де Роси је под инјекцијама одиграо и меч против Костарике, који је Италија неочекивано изгубила са 1:0, па ће морати да паузира неколико дана. Како преноси "Газета дело Спорт", селектор Ћезаре Прандели због изостанка везног играча Роме размишља да промени формацију и заигра са двојицом класичних нападача, упркос томе што Азуре и реми води даље. Друштво Марију Балотелију у шпицу напада требало би да прави најбољи стрелац Серије А прошле сезоне и нови нападач Борусије из Дортмунда Ћиро Имобиле.

18.55 - Овај навијач ће имати вечну успомену на дан када су Луј ван Гал и Робин ван Перси победили моћну Шпанију.

18.35 - Шале никада не недостају на тренинзима селекције Бразила. То се и очекује у тиму који има Нејмара или Дани Алвеша, али оно што јесте неочекивано јесте да се њима придружио и селектор Сколари...

18.30 - Многи потцењују селекцију Костарике, или су то барем чинили пре почетка Мундијала. Колико је то погрешно показује и ова партија ножног тениса на тренингу...

17.30 - Селектор шпанске репрезентације Висенте дел Боске критиковао је свој тим уочи последњег меча у групи против Аустралије. "Ја мислим на све, а играчи само на себе", рекао је Дел Боске. Он је поручио да Шпанија, освајач титуле на првенству света 2010. у Јужној Африци и двоструки узастопни европски првцак, жели да се опрости од Мундијала на најбољи начин. "Желимо да се опростимо како то доликује", рекао је Дел Боске, који је нагласио да је његов тим доживео фијаско на Мундијалу "због физичких и тактичких разлога".

17.05 - Холандски репрезентативац Бруно Мартинс Инди неће играти у последњем трећем мечу групе Б против Чилеа јер се није довољно опоравио од потреса мозга, задобијеног у победи против Аустралије. "Мартинс Инди није довољно спреман за меч", рекао је селектор Холандије Луј Ван Гал. Инди је после судара са Тимом Кејхилом у мечу другог кола, који је завршен победом Холандије од 3:2, изнет на носилима са терена. Двадесетдвогодишњи Инди је првео ноћ у болници на испитивањима у Порто Алегреу. Холандија и чиле су се пласирале у нокаут фазу такмичења, а њихов међусобни дуел у понедељак одлучиће која ће репрезентација завршити групну фазу такмичења као прва.

16.30 - Француски прволигаш Монако заинтересован је за мексичког голмана Гиљерма Очоу. Француски медији су недавно објавили да је Монако одустао од ангажмана Виктора Валдеса, што до сада није демантовано. Како тврди португалски "О Жого", нови тренер Монака Леонардо Жардим желео би да ангажује Очоу. Очоа је на Мундијалу у Бразилу постао права звезда, после феноменалних одбрана у мечу другог кола групе А против Бразила, који је завршен без голова.

16.00 - Клинт Демпси се лудо забавља у Бразилу...

13.52 - Председник Аргентинске фудбалске асоцијације Хулио Грондона назвао је Марадону баксузом, пошто су "гаучоси" постигли гол против Ирана на Мундијалу тек пошто је он напустио стадион. "Аргентина је успела да да гол, када је Марадона напустио стадион', рекао је Грондона. "Јадниче, ово је пре свега заслуга Месија, а не зато што сам ја отишао са стадиона", рекао је Марадона. "Све сам остварио сопственим радом, а он је све купио од ФИФА", додао је он, мислећи на Грондону.

12.28 - Нападач фудбалске репрезентације Немачке Мирослав Клосе рекао је да једва чека да постави нови рекорд по броју постгнутих голова на Светским првенствима. "Срећан сам што сам постигао свој 15. гол на Мундијалима, али нестрпљив сам и потрудићу се да што пре поставим нови рекорд", рекао је Клосе. Легендарни бразилски нападач Роналдо честитао је Клосеу на достигнућу путем друштвене мреже Твитер. "Добродошао у клуб. Могу само да замислим твоју срећу", написао је Роналдо на Твитеру.

11.37 - Селектор руске фудбалске репрезентације Фабио Капело оптужио је на конференцији за штампу једног руског новинара да лаже, пошто је он констатовао да руски играчи нису поздравили навијаче после ремија са Јужном Корејом. "Немојте свашта да причате! Био сам на терену и моји играчи су поздравили навијаче. Сви у Русији треба да знају да лажете. Молим вас, говорите истину", рекао је италијански стручњак.

10.42 - Фудбалски репрезентативац Босне и Херцеговине Един Џеко оценио је да је његов тим због срамотног суђења изгубио од Нигерије и тако завршио такмичење на Мундијалу. "У овој утакмици се догодио - судија. Идемо кући тужни јер би и судија такође требало да напусти Мундијал, с обзиром на то да је променио резултат, утицао на утакмицу и због тога смо изгубили", рекао је Џеко,али је додао да је Нигерија, без обзира на грешке судија, добро играла.

08.00 - Више од четири хиљаде навијача поздравило је овацијама фудбалере Италије на данашњем тренингу у Наталу после пораза од Костарике на Светском првенству у Бразилу. То је био први отворени тренинг "азура" од доласка у Бразил. Тренинг су због повреда пропустили капитен Ђанлуиђи Буфон и везисти Данијеле Де Роси и Клаудио Маркизио. Репрезентативни лекар Енрико Кастелаци казао је да ће Де Роси највероватније пропустити сусрет са Уругвајем, док ће Буфон и Маркизио бити спремни. Италија ће у уторак играти против Уругваја кључну утакмицу у борби за осмину финала Мундијала. Европској селекцији потребан је бар бод како би прошла у наредну рунду.

07.00 - Селектор руских фудбалера Фабио Капело рекао је да ће Игор Акинфејев остати на голу своје репрезентације и на утакмици против Белгије. Русија је одиграла нерешено 1:1 са Јужном Корејом у првом колу Светског првенства у Бразилу, а Акинфејев је критикован због лоше интервениције код гола противника. "Одлучио сам да Акинфејев остане на голу јер је он одличан голман. Нисам ни помислио да га мењам. Он је један од најбољих на свету", рекао је Капело уочи утакмице са Белгијом. Кореја је повела на сусрету са Русијом поготком Ли Кун-Хоа у 68. минуту, али је Александар Кержаков изједначио шест минута касније и донео бод свом тиму.

06.00 - Италијански фудбалер Данијеле Де Роси највероватније ће пропустити кључну утакмицу свог националног тима против Уругваја, рекао је лекар репрезентације Енрико Кастелаци. Де Роси је повредио лист на сусрету са Костариком и, према речима лекара, биће му потребно неколико дана да се опорави.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи