Патриотизам јачи од бола - браћа Туре остају у Бразилу!

Иако им је недавно преминуо брат, Јаја и Коло Туре остају уз репрезентацију Обале Слоноваче. Физиотерапеут Валтер Фереира заслужан што је Луис Суарез заиграо у Бразилу. Фереира одложио своје лечење од рака, како би нападача оспособио за Мундијал. Болт у загрљају са пехаром. "Посебни": Енглези немају чега да се стиде. Французи поново воле репрезентацију. Компани спреман за Русе. Ћаби Алонсо се опрашта од репрезентације.

18.00 - Након вести о смрти брата, Јаја и Коло Туре су ипак одлучили да остану уз селекцију Обале Слоноваче на Светском првенству. Ибрахим Туре је преминуо у 28 године од рака. Првобитно је било речи да ће браћа Туре напустити Бразил како би били са породицом, али су на крају ипак одлучили да остану на Мундијалу.

17.55 - Репрезентативац Швајцарске Стив вон Берген пропустиће остатак Светског првенства у Бразилу због повреде коју је доживео на мечу против Француске. Француска је у петак убељиво савладала Швајцарску, а Вон Берген је после само седам минута морао да напусти игру, јер му је Оливије Жиру поломио јагодичну кост. Дефанзивац Јанг Бојса неће играти последњи меч групне фазе против Хондураса у којима ће Швајцарска покушати да избори пласман у осмину финала. "Вон Берген је прегледан у болници у Салвадору и убрзо ће се у пратњи доктора репрезентације вратити у швајцарску", саопштио је фудбалски савез те земеље.

17.40 - Фудбалер мадридског Реала Ћаби Алонсо опростиће се од репрезентације Шпаније по завршетку Светског првенства у Бразилу, преноси "Марка". Исти листи наводи да је Алонсо одлуку донео уочи Мундијала и да нема никакве везе са дебаклом националног тима на турниру. Он је на 113 утакмица постигао 16 голова и са "фуријом" освојио две титуле првака Европе и једну света. Алонсо има 33 године, а уговор са Реалом истиче му 2016. године.

17.30 - Капитен репрезентације Белгије Венсан Компани рекао је да ће бити спреман за недељни меч са Русијом у другом колу Х групе Светског првенства. Фудбалер Манчестер Ситија опоравио се од повреде препона коју је задобио у финишу меча првог кола против Алжира (2:1). "Осећам се добро. Ако све буде као што очекујем, без проблема ћу да истрчим на терен", казао је Компани на конференцији за новинаре у Рио де Жанеиру.

17.00 - Пренос утакмице Француска - Швајцарска (5:2) у другом колу Мундијала, у земљи "галских петлова" гледало је око 16,7 милиона људи, што је највећи телевизијски рејтинг од финала СП пре осам година, када су "триколори" изгубили од Италије. Како је саопштила Фифа, поменуто финале из 2006. године гледало је око 22 милиона становника Француске и од тада национални тим ове земље није био превише популаран. На то су свакако утицали лоши резултати екипе која је на претходном Мундијалу испала већ у првој фази такмичења.

16.45 - Томас Милер постигао је три гола против Португалије, а на тренингу је показао завидну прецизност, погодивши човека који је уживао у рулку. Наравно, одмах је стигло извињење, али је оброк сигурно пресео човеку, који је успут зарадио и чворугу на глави...

15.00 - На крају утакмице Шпанија - Чиле никоме у табору "фурије" није било до смеха. Ипак, пре него што је утакмица почела, један арбитар је успео да насмеје Икера Касиљаса, и то на врло инфантилан начин...

13.00 - Тренер мадридског Реала Карло Анћелоти верује да фудбалска репрезентација Италије неће изгубити пресудан меч против Уругваја у борби за пласман у осмину финала Светског првенства у Бразилу. "Италија је лоше играла против Костарике, али сада мора да се концентрише на најважнији меч на Мундијалу. Италија мора да буде опрезна јер је познат нападачки потенцијал Уругваја, али шанса је у њиховој последњој линији тима, што се видело у претходне две утакмице. Позитивно је то што нам одговара и реми, па ће бити више простора за контре. Верујем да ће се Италија наћи међу 16 најбољих", рекао је Анћелоти агенцији "Анса". Италија се налази на другом месту групе Д са по једном победом и поразом, исти скор има и Уругвај, али "азури" имају бољу гол разлику за један погодак. Утакмица између Италије и Уругваја на програму је у уторак у Наталу од 18 сати.

12.20 - Српска судијска тројка је спремна за меч Аргентина - Иран, који се игра у Бело Хоризонтеу...

12.00 - Менаџер Челсија Жозе Морињо сматра да је репрезентација Енглеске играла добро на Светском првенству у Бразилу и да изабраници селектора Роја Хоџсона немају чега да се стиде, иако су испали после групне фазе такмичења. "Од најбоље три - четири утакмице на шампионату, Енглеска је била присутна у две, што значи да је играла и такмичила се добро. Оба меча почела је добро, није се уплашила ни Уругваја, ни Италије и нема чега да се стиди", рекао је Морињо за "Јаху спорт" и додао да Енглеска није имала среће како на жребу, тако и на самом Мундијалу. "Из неког разлога десило се да три светска првака, као што су Уругвај, Италија и Енглеска буду у истој групи. Мислим да фудбалски 'богови', ако могу да искористим тај израз, никада нису били уз Енглеску, па чак и на мечу између Италије и Костарике, где се мало ко надао да може да дође до изненађења", рекао је Морињо. Енглеска је остали без шанси за пласман у осмину финала после два пораза на почетку турнира, против Италије (2:1) и Уругваја (2:1), као и неочекиване победа Костарике над "ажурима" (1:0).

9.18 - Јесте брз као муња, али ни он, чувени Јусеин Болт није могао да побегне од грознице Светског првенства. Најбржи човек на свету је на свом Инстаграму поставио фотографију на којој бржно држи пехар намењен освајачу Мундијала...

9.00 -Неки су се питали ко је човек са којим је Луис Суарез прослављао голове и победу Уругваја над Енглеском. Реч је о 63-годишњем Валтеру Фереири, физиотерапеуту који се сматра одговорним за то што је Суарез уопште и заиграо на Светском првенству. Међутим, то није све. Фереира је, наиме, одложио своје лечење од рака, како би оспособио Суареза, а нападач који је пресудио Енглезима, рекао је у емотивној видео поруци да му је вечно захвалан.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи