Читај ми!

"Комшијска крава" на острвски начин

Шкотланђанин Марк Меконвил постао познат широм света због безрезервне подршке Уругвају против Енглеске. Бразилци вест о поразу Енглеске од Уругваја насловили са "Bye, bye". ФА затражио од Хоџсона да остане селектор. Владимир Путин долази на финале. Трагедија у породици Туре - умро млађи брат Колоа и Јаје Туреа. На Светском првенству у фудбалу за недељу дана нападнуто 17 новинара. Есјен се опоравио, спреман за утакмицу са Немачком.

Све вести и занимљивости из света спорта пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

После репризе утакмице Јапана и Грчке у 12.56 на Првом програму настављамо са директним преносима данашњих утакмица. У 20.50 пратимо дуел Швајцарске и Француске а потом, од 23.50, и утакмицу Хондураса и Еквадора. На Другом програму од 17.50 пратићемо меч Италије и Костарике.

21.42 - Фудбалери Бразила оценили су да имају доста потешкоћа, пре свега зато што противнички тимови сада боље познају њихову игру. Голман Сезар рекао је да његов тим пре прошлогодишњег Купа конфедерација, на коме је убедљиво одиграо, није био респектован као сада. "Остале репрезентације сада против нас играју много опрезније", рекао је Сезар. Леви бек селекције Бразила Марсело оценио је да тимови на Мундијалу сада детаљно анализирају игру "кариока", те да их тако онемогућавају да буду доминантни.

20.14 - Фудбалски савез Енглеске затражио је од Роја Хоџсона да остане селектор репрезентације до краја мандата, 2016. године, упркос лошем наступу на Светском првенству. "Подржавамо Роја Хоџсона. Желимо да остане селектор", рекао је председник ФА Грег Дајк. Хоџсон је после пораза од Уругваја у четвртак рекао да ће поднети оставку.  

18.24 - Да "Нека и комшији цркне крава" није патент са ових простора показује случај Шкотланђанина Марка Меконвила, који је у четвртак здушно навијао против Енглеске, поред многобројних уругвајских навијача.

17.10 - Бразилски медији већ испратили енглеску репрезентацију кући. "Лансе" је чак објавио текст по називом "Bye, bye", док је за ислустрацију изабрао модификовану слику са једног од најпознатијих музичких албума на свету - "Abbey road" од Битлса.

16.02 - Спреј који користе судије на Мундијалу може имати и практичну примену, тврде @Footballltrolls...

15.15 - Фотографија дана у избору енглеског Гардијана. Навијач баца дрес у ђубре. За разлику од Шпанаца, Енглези нису "фарбали" насловне стране новина у црно. 

14.50 - Селектор Енглеске Рој Хоџсон инспирисао је Луиса Суареза, изјавама да не заслужује да носи епитет играча светске класе, признаје Уругвајац. "То није била освета, али су ме те речи изнервирале", рекао је Суарез за уругвајске медије. Уругвај после победе над Енглеском има три бода, колико имају и Италија и Костарика, које имају утакмицу мање, док је Енглеска последња на табели Групе Д без бода. У трећем колу Групе Д Уругвај игра против Италије, а Енглеска против Костарике.

14.30 - Фудбалски савез Шпаније жели да селектор Висенте дел Боске остане на клупи националног тима, упркос дебаклу на Светском првенству у Бразилу, рекао је генерални секретар Хорхе Перез. "Боље да пустимо да прође време и мирно разговарамо у Мадриду. Када је Дел Боске потписао уговор, рекао је да ће отићи оног тренутка када савез процени да је дошло време за растанак. Он није нудио оставку, а и да јесте, ми бисмо је одбили и тражили да настави да ради. Сви у савезу су уз њега", рекао је Перез за шпански национални радио. Бранилац титуле опростио се од трофеја освојеног пре четири године у Јужној Африци, пошто је на старту такмичења доживело поразе од Холандије (5:1) и Чилеа (2:0) и на тај начин изубио шансе за пролаз у осмину финала. Дел Боскеу уговор са Шпанијом истиче 2016. године након првенства Европе у Француској. Он је репрезентацију преузео 2008. године од Луиса Арагонеса и предводио је екипу до титула првака света 2010. и првака Европе на шампионату у Пољској и Украјини 2012. године.

14.00 - Синдикат професионалних фудбалера (Фифпро) оптужио је Фифу да није заштитила здравље Уругвајца Алвара Переире који се онесвестио, пошто га је коленом у главу ударио Рахим Стерлинг у победи над Енглеском од 2:1 на Мундијалу. Фифпро захтева истрагу поводом тог случаја и евентуално промену правилника којим би играчи, за које се сумња да су изгубли свест, аутоматски били привремено замењени. Переира је лежао без свести сигурно десетак секунди после страховитог судара са Стерлингом који га је ударио у главу коленом у 61. минуту. Иако је деловао као грогирани боксер, Переири је, на његово инсистирање, дозвољено да настави да игра.

13.35 - Председник Русије Владимир Путин присуствоваће финалној утакмици Светског фудбалског првенства 13. јула у Бразилу, потврђено је данас из Кремља. "Председник Путин ће присуствовати финалној утакмици, пошто је Русија домаћин шампионата света 2018", рекао је саветник за спољну политику Русије Јуриј Ушаков. "После финалног меча 13. јула Путин ће на симболичној свечаности на којој ће присуствовати и председница Бразила Дилма Русеф, преузети одговорност за одржавање следећег Мундијала", рекао је Ушаков. Русија ће бити организатор Мундијала 2018, за који је обећала да ће уложити око 20 милијарди долара за припреме.

12.50 - Ибрахим Туре, млађи брат Колоа и Јаје Туреа, изненада је преминио у 28. години, саопштио је данас Фудбалски савез Обале Слоноваче. "Коло и Јаја су управо добили вест о смрти њиховог млађег брата Ибрахима. Цела делгација Обале Слоноваче жели да подржи играче", наводи се у сасопштењу. Ибрахим Туре преминуо је јуче у Манчестеру, додаје се у саопштењу, а мање познатији од старије браће Туре, Ибрахим је играо у Металургу из Доњецка, француској Ници, а потом се вратио Африку. Прошлу сезоне играо је за клуб из Либана Ал-Сафи.

12.25 - Иако је фудбалска репрезентација Енглеске изгубила од Уругваја са 1:2 на Светском првенству у Бразилу, победила је на друштвеној мрежи Твитер, на којој је емитовано двоструко више порука о енглеској репрезентацији у односу на Уругвај. Наиме, током утакмице, емитовано је 6,73 милиона порука званих "твитова", наводи се у саопштењу Твитера и додаје да је 66 одсто порука било о Енглеској, а 34 одсто о Уругвају. Енглеска је у првом колу изгубила од Италије са 2:1, а синоћ је истим резултатом изгубила од Уругваја и налази се на корак од елиминације са Мундијала.

11.30 - Менаџер Челсија Жозе Мурињо похвалио је игру Томаса Милера у победи Немачке над Португалијом од 4:0, али и додао да ће праву вредност нападача "панцера" видети тек против много бољих одбрана на шампионату. Милер је против Португалије постигао три гола и тренутно је најбољи стрелаца Мундијала, уз Арјена Робена и Робена ван Персија, који имају утакмицу више. "Волео бих да видим Милера против компактне одбране, то би био одличан тест за њега. На Светском првенству постоји велики број екипа које се много боље, чвршће и организованије бране", рекао је Мурињо за "Јаху Спортс". Милер је на прошлом СП у Јужној Африци као дебитант постигао пет голова и освојио "Златну копачку", док је ове сезоне одиграо 51 утакмицу и 26 пута био стрелац за Бајерн из Минхена. "Он има јединствен инстинкт за гол. У стању је да пронађе место на терену за које нико други не зна. Ипак, без обзира на све, мислим да Немачка нема правог нападача у репрезентацији", додао је Мурињо.

10.30 - Један једини, непоновљиви, Марио Балотели затражио је пољубац од британске краљице Елизабете Друге, ако његова репрезентација победи Костарику на Светском првенству у Бразилу. Репрезентација Италије игра данас од 18 часова против Костарике утакмицу другог кола Групе Д и, ако победи, оставиће Енглеску у трци за пласман у осмину финала на Светском првенству. Енглеска је претрпела два пораза на почетку Мундијала и потребно јој је да Италија победи у преостале две утакмице, а она да убедљиво победи Костарику у уторак, 24. јуна. Балотели је поводом тога на свом Твитер профилу написао: "Ако победимо Костарику, желим пољубац, наравно у образ, од британске краљице". Енглеска је последњи пут у групној фази такмичење на Светском првенству завршила 1958. године.

07.00 - Најмање 17 новинара у Бразилу који извештавају са Светског првенства у фудбалу били су жртве напада од почетка спектакла, саопштила је Интерамеричка новинарска асоцијација и позвала бразилске власти да истраже пријављене инциденте.  "Осуђујемо и забринути смо због чињенице да, док обављају свој посао, десетине новинара су претучене и спречаване да раде свој посао, у већини случајева од безбедносних снага", рекао је председник Комитета ИАПА о слободи штампе Клаудио Паолиљо. Од почетка Светског купа пре недељу дана, новинари су нападнути у Бело Хоризонте, Форталези, Порто Алегре, Рио де Жанеиру и Сао Паолу пошто су извештавали за америчку мрежу СНН, агенције Ројтерс и Асошиејтед Прес и као и за друге медије, мада међу њима има и слободњака, такозваних фриленсера.

00.00 - Фудбалски репрезентативац Гане Мајкл Есјен вратио се тренинзима после повреде прста у сусрету са САД на Светском првенству у Бразилу. Есјен ће тако бити спреман за утакмицу против Немачке у суботу. Он је сусрет са САД у Наталу почео на клупи, Гана је поражена на том дуелу и имаће мале шансе да се пласира у осмину финала. Селектор Гане Квеси Апија нашао се на удару јавности у тој земљи пошто је Есјена и Кевина Принса Боатенга оставио на клупи против Американаца. Гана је на прошлом Мундијалу у Јужној Африци дошла до четвртфинала.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи