Читај ми!

За Роналда је Мундијал завршен?

Португалски медији спекулишу да најбољи играч планете више неће излазити на терен. Немачки "Билд" објавио фотографије које, наводно, приказују Риберија како пуши траву. Селектору Португала Паулу Бенту прети суспензија због јавног критиковања суђења Милорада Мажића. Голман Мексика Очоа: Ово ми је била утакмица живота. Евра: Не смемо да се понашамо као звезде! Уругвај без Лугана против Енглеске.

Све вести и занимљивости из света спорта пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

Као загревање за данашње догађаје на Светском првенству, у 12.56 на Првом програму можете погледати снимак синоћне утакмице Русије и Јужне Кореје, а онда прелазимо на директне преносе.На истом програму од 20.50 снаге ће одмерити Шпаније и Чиле а потом на терен од 23.50 излазе Камерун и Хрватска. На Другом програму од 17.50 пратимо директан пренос меча Аустралије и Холандије.

22.00 - Белгијски фудбалер Еден Азар пропустио је тренинг због повреде пете, али ће бити спреман за сусрет са Русијом на Светском првенству. Азар се повредио на утакмици са Алжиром, а рендген је показао да се ради о мањој повреди. Он није у среду тренирао из предострожности, рекао је селектор репрезентације Белгије Марк Вилмотс.

21.50 - Селектор иранске репрезентације Карлос Кеирош признао је да ће његовом тиму бити потребно чудо у предстојећем мечу Мундијала против Аргентине. "Биће потребно да направимо чудо јер је Аргентина један од најбољих тимова на свету, а и имају један дан одмора више од нас", рекао је Кеирош. Он је, очигледно у шали, приметио да би Меси могао да буде најбољи фудбалер света "али под условом да није ванземаљац". "Пошто знамо да он то јесте, онда једноставно не може да буде у конкуренцији за најбољег играча света", рекао је Кеирош. Он је нагласио да га у селекцији Аргентине не брине само Меси, већ му главобољу задају и Ди Марија, Игуаин и Маскерано.

21.30 - Репрезентативац Гане Кевин Принц Боатенг, иначе рођен у Берлину, назвао је меч другог кола групе Г на Мундијалу против Немачке борбом на "живот и смрт". "Као у старом Риму, људи ће гледати праву фудбалску борбу. Успеће онај тим који буде више желео победу, а сигурно је да ћемо се ми на живот и смрт борити са Немачком", рекао је Боатенг.

21.00 - Из табора репрезентације Босне и Херцеговине потврђено је да је капитен „змајева" Емир Спахић повређен, али колико је та повреда озбиљна биће познато накнадно. Сајт Фудбалског савеза БиХ потврдио је да је у питању проблем са левом потколеницом.

20.00 - Најбољи светски фудбалер Кристијано Роналдо храмљући је напустио данашњи тренинг репрезентације Португала, пренели су медији у тој земљи. Роналдо је већ имао проблема са коленом, због чега је пропустио неколико тренинга уочи Светског првенства. Медији наводе да чак постоји могућност да Роналдо пропусти остатак Мундијала у Бразилу. Португалу је потребна победа у следећој утакмици са САД, после почетног пораза од Немачке. Светско првенство је већ готово за Фабија Коентраа због повреде, а против САД неће играти Пепе због црвеног картона.

19.25 - Капитен уругвајске репрезентације Дијего Лугано неће моћи због повреде колена да игра у кључној утакмици Д групе првенства света у Бразилу против Енглеске у четвртак. Тридесеттрогодишњи дефанзивац има болове у колену и за сада не реагује на терапију, али неће морати на операцију, саопштила је Уругвајска фудбалска федерација. Одсуство Лугана на наредном мечу још један је ударац за Уругвај, који је претходно остао без Максија Переире који је у поразу против Костарике од 3:1 добио црвени картон.

18.50 - Легендарни немачки центарфор Герд Милер рекао је да је сигуран да ће његов презимењак и наследник у репрезентацији Томас Милер оборити рекорд по броју постигнутих голова на светским фудбалским првенствима. Рекордер по укупном броју голова на Мундијалима је велики Бразилац Роналдо, који је био стрелац 15 голова. Он је 2006. оборио рекорд Герда Милера, који је до тада био најбољи стрелац. На путу Томаса Милера налази се и рекорд Мирослава Клозеа, стрелца 14 погодака. Овај ветеран је у понедељак остао на клупи. "Сигуран сам да ће Томас Милер (24) оборити рекорд по броју постигнутих голова на светским првенствима, јер ће играти на још два или три до краја каријере", рекао је Герд Милер.

18.00 - Француски репрезентативац Патрис Евра упозорио је своје саиграче да не почну да се понашају као звезде, јер је то сигуран пут ка неуспеху на Мундијалу. "Оног дана када почнемо да мислимо како је све лако и да се понашамо као звезде, тада ћемо доживети пад", рекао је Евра. Он се чак нашалио на рачун сјајне атмосфере која влада у табору "триколора", за разлику од оне од пре четири године у Јужној Африци када су елиминисани већ у групној фази такмичења. "Помало ме плаши то што сада све иде како треба", рекао је Евра.

17.00 - Немачки таблоид „Билд" објавио је фотографије за које тврди да показују Франка Риберија како пуши траву. Француз пропушта Светско првенство у фудбалу због повреде леђа. Он је тренутно на одмору у Шпанији, одакле и потичу спорне фотографије. Како „Билд наводи", „слика приказује Риберијевог пријатеља са чудном и великом цигаретом која сувише личи на џоинт". Друга слика тобоже приказује Риберија како дели спорну цигарету са пријатељем.

16.00 - Бразилска Маракана, ова нова, угланцана и реновирана, није без својих проблема. Овај аматерски видео-снимак показује проблеме приликом уласка, односно клаћење степеница приликом уласка навијача на меч Аргентина - Босна и Херцеговина. Како је навео организатор, „интензивно се ради на томе да се степенице мање тресу". Стручњаци који су погледали снимак кажу да конструкција степеница уопште није предвиђења да издржи притисак толике гомиле људи.

15.00 - Упорнос Бразилаца се исплатила - Златан Ибрахимовић је стигао у Рио! Званични Твитер налог ПСЖ-а је објавио Златанову слику са аеродрома у Рију. Мундијал, ипак, неће проћи без једног од најспектакуларнијих фудбалера данашњице, упркос чињеници да његова Шведска не игра.

12.45 - Селектор фудбалске репрезентације Португалије Пауло Бенто могао би да буде кажњен због критиковања српског судије Милорада Мажића после убедљивог пораза од Немачке (4:0) на старту Г групе Светског првенства. Бенто је изјавио да је Мажић показао пристрасност током меча, поклонио пенал Немцима и незаслужено искључио играча Португалије Пепеа. Како наводи сајт "Јаху спортс", Међународна фудбалска федерација (ФИифа) могла би да суспендује или новчано казни поругалског стручњака. Мажић је према проценама енглеског Гардијана меч одсудио одлично и наводи се да је свака његова одлука била исправна.

11.00 - Репрезентативац Хрватске Марио Манџукић радује се што ће наступити на Светском првенству и додао да он и његови саиграчи иду на победу против Камеруна у утакмици другог кола Групе А Светског првеснтва. "Једва сам дочекао овај дан. Напорно сам тренирао и ово је можда једна од најбитнијих утакмица. Жељан сам игре, жељан доказивања, заједно са својом екипом. Надам се да ће мој први наступ на Светском првенству бити обележен позитивним исходом", рекао је Манџукић, а преносе хрватски медији. Хрватски нападач је због црвеног картона добијеног у реванш утакмици баража за Светско првенство против Исланда морао је да пропусти сусрет на отварању Мундијала у Сао Паулу против Бразила.

08.30 - Светска фудбалска федерација саопштила је да је свих 800 тестираних играча у програму Светског првенства није било допинговано. ФИФА је, такође, навела да нису допинговани ни играчи који су били изабрани за тестирање након утакмица првог кола такмичења у Бразилу. ФИФА је тестирала 91 одсто играча са прелиминарних спискова од 30 фудбалера објављених уочи Светског првенства. "Сви узорци стижу за мање од 36 сати у Лозану и обрађују се у року од 24 сата. Превоз је одличан, укључујући и допремање узорака из Манауса", рекао је шеф медицинског тима ФИФА Јиржи Дворак. Светска антидопинг агенција одузела је лабораторији у Рио Де Жанеиру дозволу за рад прошле године.

08.00 - Фудбалер репрезентације Аустралије Марк Милиган повредио је задњу ложу и пропустиће предстојећи сусрет са Холандијом на Светском првенству. Селектор Ангелос Постецоглу остао је раније и без Ивана Фрањића, који је због повреда тетиве завршио учешће на Мундијалу. Аустралији је потребан макар реми како би остала у игри за пласман у осмину финала. Аустралија је у првом колу Групе Б изгубила од Чилеа, а са Холандијом ће се састати данас у 18.00.

07.00 - Капитен фудбалске репрезентације Камеруна Самјуел Ето рекао је да још није одлучио да ли ће наступити на данашњој утакмици са Хрватском на Светском првенству. Најбољи камерунски фудбалер навео је да ће учинити све да буде спреман за сусрет у Манаусу после повреде колена. "Не могу да вам дам одговор који би вас задовољио, иако можда већ и знам да ли ћу играти или не. Чак и да знам, не бих вам рекао", казао је Ето на конференцији за новинаре. На почетку последњег тренинга пред утакмицу, Ето је седео на клупи са кесом леда на колену. Камерун је на почетку Мундијала изгубио од Мексика, док је Хрватска поражена од домаћина Бразила, па ће међусобни дуел те две селекције одлучити ко ће остати у игри за пласман у осмину финала.

06.00 - Фудбалски савез Португалије саопштио је да ће репрезентативац Фабио Коентрао пропустити остатак Светског првенства, због повреде задње ложе. Леви бек мадридског Реала повредио се у понедељак на мечу против Немачке (0:4) и предстоји му дужа пауза. Њега ће у тиму Португалије заменити Андре Алмеида. "Тежина повреде је таква да Коентрао неће моћи да игра предстојеће утакмице на шампионату", наводи се у саопштењу ФПФ. Додатне невоље по селектора Паола Бента представља и повреде првог нападача екипе Уга Алмеиде, као и голмана Руија Патрисија. Наредни меч Португалија ће у другом колу групе Г играти 22. јуна против САД.

01.00 - Голман Мексика Гиљермо Очоа рекао је да му је утакмица са Бразилом на Светском првенству била најбоља коју је одиграо у фудбалској каријери. "Мислим да је ово свакако била најбоља утакмица коју сам одиграо у животу. Одлично сам бранио и сачувао мрежу", рекао је Очоа после утакмице у Форталези. Бразил и Мексико одиграли су 0:0, па ће после другог кола остати на врху табеле Групе А са по четири бода.

00.00 - Капитен америчких фудбалера Клинт Демпси наступиће против Португала и поред тога што му је поломљен нос на сусрету са Ганом. Портпарол репрезентације САД Мајкл Камармен рекао је да још није утврђено да ли ће Демпси играти са или без заштитне маске. Демпси је поломио нос у дуелу са Џоном Бојеом у 33. минуту утакмице са Ганом, када су се два играча нашла у ваздушном дуелу, али је одиграо цео меч. Поред њега, Џози Алтидор и Мет Беслер ишли су на снимање колена, пошто су обојица против Гане морали да изађу пре утакмице због повреда. САД су савладале Гану са 2:1, а следећи сусрет са Португалом играће се у недељу. Португал је у првом колу декласиран од Немачке са 4:0.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи