Читај ми!

Жизел Бундшен уручује пехар победнику Мундијала!

Како би се избегли звиждуци на свечаној церемонији, организатори нашли соломонско решење. Џон Брукс раме уз раме са Абрахамом Линколном. Сушић задовољан због ремија Ирана и Нигерије. Ето неизвестан за меч са Хрватском. Коентрао и Алмеида озбиљније повређени. Фабио Капело забранио играчима приступ друштвеним мрежама. "Билд" поручио Роналду: Сада ми имамо мишиће!

Све вести и занимљивости из света спорта пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

Преносе са Светског првенства почињемо на Првом програму од 12.50, снимком утакмице Гана-САД. У 17.15 директним преносом меча Белгија Алжир идемо на Други програм. На Први се враћамо директним преносима у 20.50 дуела Бразил Мексико и у 23.50 Русије и Јужне Кореје.

18.00 - Голман и одбрамбени фудбалер Италије Ђанлуиђи Буфон и Матија Де Шиљо опоравили су се од повреда, па су се вратили тренинзима репрезентације. Такође, после мањих повреда, тренинзима селекције Италије вратили су се Данијеле Де Роси и Андреа Барзаљи. Буфон и Де Шиљо су пропустили први меч у Групи Д на Светском првенству у Бразилу у којем је Италија савладала Енглеску са 2:1. Голман Италије, Буфон, дан уочи утакмице са Енглеском је на тренингу поврдио леви скочни зглоб, док је Де Шиљо имао повређен леви бутни мишић. Италијани тако у други меч на Мудијалу, против Костарике, улазе у пуном саставу. Меч између Италије и Костарике играће се у петак у 18.00 сати по средњоевропском времену.

17.30 - Бразилска полиција истражује да ли је било пуцњаве у близини једног хотела у Порто Фелизеу, неколико сати пре него што је у тај објекат стигла фудбалска репрезентација Хондураса. Полицијски службеник града Порто Фелизеа, који није овлашћен да разговара са медијима, рекао је да још увек није јасно да ли је звук који се чуо испред хотела био пуцањ из ватреног оружија или је реч о петардама или можда чак и експлозија ауспуха моторног возила. Он је додао да чауре нису пронађене на улици и да хотел Транамерика и све оближње зграде нису оштећене. Тренинг камп Хондураса налази се у граду Порто Фелизе, око 120 километара севрнозападно од Сао Паолоа. Хондурас је у првом колу Групе Е Светског првенства поражен од Француске са 0:3.

17.00 - Легендарни аргентински фудбалер Дијего Марадона сумња да репрезентација његове земље може да освоји титулу првака света. "Аргентина коју смо видели у мечу против Босне и Херцеговине није тим који може да освоји Мундијал. Волео бих да могу да кажем нешто другачије. Ова репрезентација има потенцијал, али имају га и Бразил, Немачка и Холандија", рекао је Марадона за шпанске медије. Аргентина је у првом колу Групе Ф победила Босну и Херцеговину са 2:1, а играч од којег се највише очекује, Лионел Меси, био је стрелац другог гола. "Меси може да помогне, али не може сам да добије сваки меч", додао је Марадона. Аргентина ће у другом колу Мундијала играти против Ирана у суботу.

16.22 - Капитен фудбалске репрезентације Камеруна Самуел Ето рекао је да су веома мале шансе да наступи на мечу против Хрватске у другом колу Светског првенства у Бразилу. Најбољи играч Камеруна је на утакмици против Мексика (0:1) обновио повреду колена, која га је мучи већ више од три месеца. "Надам се да ће ми Бог помоћи и да ће направити чудо како бих могао да играм за своју земљу. У супротном и даље ћу имати велику улогу, као капитен морам да будем подршка саиграчима како бисмо остварили важан тријумф", рекао је Ето за камерунску националну телевизију. Камеруну је потребна победа против Хрватске уколико жели да сачува шансе за пролаз у осмину финала СП. Утакмица између Хрватске и Камеруна игра се сутра у поноћ у Манаусу. 

15.00 - Како се Кина није квалификовала за Мундијал, становници најмногољудније земље на свету морају да се определе за неку другу селекцију коју ће бодрити у Бразилу. С обзиром како је једна локална авио команија обукла своје стјуардесе, претпостављамо да су се одлучили за домаћина...

14.33 - Селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине Сафет Сушић рекао је да је задовољан због нерешеног резултата на утакмици између Нигерије и Ирана и додао да пласман у осмину финала Светског првенства у Бразилу сада највише зависи од његове селекције. "Гледао сам дуел два тима са којима ћемо се борити за пласман у другу фазу. Резултат 0:0 је одличан за нас, а најбитнија ствар у целој причи је чињеница да са четири бода можемо у осмину финала. Имамо велику шансу и надам се да нећемо изгубити неки од преостала два меча. Ништа није готово, али све је у нашим рукама", рекао је Сушић за сајт Фифа. Босна и Херцеговина је у првом мечу изгубила од Аргентине са 2:1, а следећи меч игра против Нигерије 18. јуна у Кујаби. 

14.00 - Робин ван Перси сматра да је његов погодак против Шпаније најлепши који је дао у каријери. „Био је то бриљантан гол, чак и ја морам то да кажем", рекао је Холанђанин.

13.00 - И Марио Балотели сакупља Панини сличице. Једино што он то ради на мало другачији начин...

12.10 - Немачки дневни лист "Билд" желео је да буде духовит и на насловној страни се нашалио са Кристијаном Роналдом. Уредници "Билда" су објавили монтиране слике селектора Немачке Јоакима Лева и фудбалера Филипа Лама и Томаса Милера - са њиховим ликовима, али торзом нападача Реала Роналда у пози коју је заузео приликом прославе четвртог гола у финалу Лиге ссампиона. "Сада ми имамо мишиће", каже се у потпису монтираних фотографија.

11.35 - Обичај је да лидер земље домаћина има част да уручи пехар победнику Светског првенства, међутим одлука је донета да председница Бразила Дилма Русеф делегирa ту одговорност. Она није претерано популарна у Бразилу због навода о корупцији и афера којe прате организацију овогодишњег Мундијала. Како би се предупредили звиждуци приликом церемонији која је по природи свечана, пехар ће уручити Жизел Бундшен. Ову вест је објавио угледни „Бостон Глоуб", који је упућен у дешавања у животu бразилске манекенке која живи у Масачусетсу са својим супругом Томом Брејдијем, квотербеком Њу Ингланд Петриотса.

11.00 - Селектор фудбалске репрезентације САД Јирген Клинсман признао је да је његова екипа имала среће у победи над Ганом (2:1) у првом колу Мундијала. Американци су до тријумфа дошли голом Џона Брукса у 86. минуту. "Цела клупа је скочила. Постигли смо гол неколико тренутака пошто је Гана изједначила. Не постоји бољи начин да се победи. Ипак, у финишу смо се опет повукли, па сам морао да вичем на играче", рекао је Клинсман новинарима после утакмице у Наталу.

10.30 - Џон Брукс је донео толико чекану победу Американцима против Гане на Светском првенству. То му је донело статус "највећег Американца после Абрахама Линколна". Барем тако тврди Википедија...

10.00 - Селектор фудбалске репрезентације Русије Фабио Капело забранио је играчима да комуницирају путем друштвених мрежа док траје Мундијал у Бразилу. "Фудбалери не могу овде да користе друштвене мреже. Морају да се суздрже од тога месец дана, до краја првенста света, а када се врате кући нека се поново укључе", трекао је Капело. Он је нагласио да учешће на друштвеним режама може само да има узнемиравајући утицај на фудбалере. "Дакле, с циљем да спречим било какве лоше последице коминицирања путем друштвених мрежа, затражио сам од играча да их не користе", рекао је Капело. Русија игра од поноћи по средњеевропском времену у Кујаби прву утакмицу у групи Х против Јужне Кореје.

08.00 - Фудбалски репрезентативци Португала Фабио Коентрао и Уго Алмеида повредили су се на утакмици са Немачком због чега ће пропустити преостала два сусрета у групној фази Светског првенства. Како је рекао лекар португалског националног тима Енрике Жонс после утакмице у Салвадору, Коентрао и Алмеида ће морати да паузирају бар 10 дана. Они због повреда неће играти на предстојећим сусретима са САД у недељу и Ганом 26. јуна. Поред њих двојице, блаже повреде доживели су и Кристијано Роналдо и голман Руи Патрисио. Према Жонсовим речима, са Роналдом је "све у реду", док је повреда Патрисија "ништа специјално". На истом сусрету је ударац у бутину добио штопер Немачке Матс Хумелс, који је морао да изађе из игре, али он није озбиљније повређен. Немачка је убедљиво са 4:0 савладала Португал у првом колу Групе Д на Светском првенству у Бразилу.

 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи