Читај ми!

Ковач: Свим силама на Камерун!

Селектор Хрватске најављује потпуну офанзиву против Камеруна. Мажић, Ристић и Ђурђевић дебитовали на Мундијалу. Ето пропушта меч са Хрватском. Обилне падавине угрозиле меч САД и Гане и запретиле поплавама у граду Натал. Џерард: Морамо извући поуке из пораза. Де Јонг: Без еуфорије због победе над Шпанијом.Роналдо спреман за Немачку.

Све вести и занимљивости из света спорта пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

Уколико сте пропустили по много чему јединствен дуел Аргентине и Босне и Херцеговине, снимак утакмице мжете погледати од 12.54 на Првом програму РТС-а. У 20.50 пратимо директан пренос утакмице Ирана и Нигерије а потом од 23.50 сусрет Гане и САД-а. На Другом програму утакмицу Немачке и Португалије пратићемо од 17.50 у директном преносу.

22.45 - Енглези тврде да га се не плаше, а он поручује да једва чека меч са њима. Луис Суарез се потпуно опоравио од повреде колена и спреман је да заигра против Енглеске. "Имам огромну жељу да помогнем саиграчима, 100 одсто сам спреман јер нисам пропустио ни дан рехабилитације. Они су или моји саиграчи из Ливерпула или сам играо против њих. Имају неке недостатке у одбрани које бисмо могли добро да искористимо", рекао је Суарез уочи сусрета другог кола на Мундијалу. Уругвај је на почетку изненађујуће изгубио од Костарике, док је Енглеска поражена од Италије. 

22.10 - Фудбалер Мексика Орибе Пералта обећава да ће његова репрезентација учинити све да савлада домаћина на Светском првенству у Бразилу и тако утакмицу пре краја групне фазе обезбеди пласман у осмину финала. "Веома смо смирени пред сусрет са Бразилом, то би могао да буде још један корак напред ка нашем циљу. Али, Бразил је тежак, веома тежак противник. Покушаћемо да им загорчамо живот, јер ће ова утакмица бити од пресудног значаја. Ипак, то је репрезентација коју можемо да победимо ако будемо играли добро", рекао је Пералта. Мексико је победио Камерун са 1:0, а Бразил је био бољи од Хрватске са 3:1, у првом колу Групе А на Мундијалу. Мексико и Бразил састаће се сутра у 21.00 у Форталези.

20.45 - Данијел Стариџ тврди да се репрезентативци Енглеске не плаше његовог клупског саиграча из Ливерпула Луиса Суареза и да су узбуђени пред предстојећи сусрет са Уругвајем. "Надам се да ће Суарез бити спреман, желимо да се надмећемо са најбољим тимом Уругваја и да покажемо да можемо. Не постоји никакав страх, сви смо узбуђени", рекао је Стариџ британским медијима. Енглеска и Уругвај поразима су почели Светско првенство у Бразилу, па им је неопходна победа у међусобном дуелу другог кола како би остали у игри за осмину финала. Суарез је у недавно завршеној сезони постигао 31 гол у Премијер лиги Енглеске, али је крајем маја оперисао колено. Стариџ каже да се није чуо са Суарезом, али је додао да фокус Енглеза неће бити само на најбољем стрелцу Премијер лиге. Селектор Енглеске Рој Хоџсон каже да Суарез има потенцијал да буде најбољи фудбалер на свету, али да мора да се докаже на Светском првенству. "Можете да будете велики у лиги, али да би вас ценили као најбољег на свету морате да то докажете на Светском првенству. Суарез има велики потенцијал, он је изванредан фудбалер", рекао је Хоџсон. Енглеска и Уругвај ће се састати у четвртак у 21.00 у Сао Паулу.

20.00 - Уколико је Меси антихерој овог Мундијала, онда је Аустралијанац Марк Брешано покупио све симпатије. Брешано је, наиме, везао пертлу дечкићу на штакама, неколико минута пре почетка меча са Чилеом. Свакако једна од најбољих фотографија са овог Светског првенства.

19.30 - Јунак убедљиве победе Немачке над Португалијом (4:0) Томас Милер, који је постигао хет-трик, задовољан је отварањем Светског првенства Бразилу. "Три гола на првом мечу и против таквог противника је одличан резултат. Нисам тип играча који се плаши, јер последње четири године играм на светском нивоу. Добро смо ушли у меч, имали смо неколико полушанси и ођедном је било 2:0 за нас. То је одлична предност када се игра по оваквој врућини", рекао је Милер после меча. Наредну утакмицу на СП Немачка ће одиграти 21. јуна у Форталези против Гане.

19.00 - Селектор Хрватске Нико Ковач обећао је да ће његова екипа напасти Камерун у предстојећем мечу на Светском првенству. "Против Камеруна ће бити потпуно другачија игра. Било је тешко напасти Бразил, морали смо да тражимо шансу кроз контранападе, али против Камеруна ћемо имати већи посед лопте и тежићемо доминацији на терену", рекао је Ковач. Хрватска је на отварању Мундијала изгубила од домаћина Бразила са 3:1. Други меч у Групи А Хрватска игра сутра против Камеруна, који је у првом колу изгубио од Мексика са 1:0.

17.25 - Селектор Шпаније Висенте дел Боске тврди да ником у тиму није загарантовано место, као и да ће бити измена у другом мечу те селекције на Светском првенству. "Желимо да победимо у преостале две утакмице. То неће бити лако, али је могуће. Мислимо да можемо да изађемо из тешке ситуације... Ако и буде било промена у тиму то неће бити упирање прстом у било кога. Урадићемо оно што је најбоље за тим", рекао је Дел Боске за шпанске медије. Он је навео да ће можда бити две или три промене у тиму у односну на меч с Холандијом. "У тиму имамо 23 фудбалера која су у доброј форми... Имали смо сјајно прво полувреме против Холандије и очајно друго. Пали смо, али немамо проблем с тим да ли нешто желимо. То је фудбал. Морамо да се вратимо и имамо прилику за то", казао је Дел Боске. Шпанија је у првом колу Групе Б Светског првенства убедљиво поражена од Холандије са 5:1, а у другом колу, које је на програму сутра, састаје се с Чилеом.

15.23 - Раул Гонзалес Бланко верује да ће Шпанија успети да се опорави од скандалозног пораза на старту Мундијала против Холандије од 5:1. "Не верујем да је ово крај шпанске ере", рекао је Раул. Раул је нагласио да је пораз против Холандије био непријатно изненађење "за целу Шпанију".

15.01 - Најбољи камерунски фудбалер Самјуел Ето потврдио је да ће због повреде пропустити меч са Хрватском у другом колу А групе Светског првенства. "Лекари су ми потврдили, највероватније нећу моћи да играм против Хрватске јер ми бол у колену задаје велике проблеме", написао је Ето на Твитеру.

14.05  - Капитен фудбалске репрезентације Енглеске Стивен Џерард изјавио је да његова екипа мора да извуче поуке из пораза од Италије, како би победила у преостале две утакмице и наставила такмичење. "Кључно је да видимо шта смо радили добро и где смо грешили против Италије. Примили смо два гола и то морамо да анализирамо. Они су нам правили проблеме по левој страни и тиме ћемо морати да се позабавимо", рекао је Џерард.

13.15 - Холандски фудбалски репрезентативац Најџел де Јонг рекао је да екипа никако не сме да се изгуби у еуфорију због убедљивог тријумфа над Шпанијом (5:1) на старту Мундијала. "Разумем да је настала велика еуфорија. Међутим, важно је да сада будемо сконцентрисани на Аустралију. Наравно, забележили смо фантастичну победу над светским и европским шампионима. Ипак, то је само један меч, још ништа нисмо постигли", рекао је Де Јонг новинарима у Рио де Жанеиру. За разлику од Холандије, Аустралија је у првом колу Б групе изгубила од Чилеа са 3:1. "Често сам у Енглеској играо против Тима Кејхила, капитена Аустралије. Ради се о добром играчу, мораћемо посебну пажњу да обратимо на њега", додао је Де Јонг. Селекција Холандије у другом колу Б групе у среду игра против Аустралије у Порто Алегреу од 18 сати по средњеевропском времену.

12.05 - Наша судијска тројка - Милорад Мажић, Милован Ристић и Далибор Ђурђевић делиће правду на европском дербију Немачка Португалија. Меч почиње у 18.00 часова. 

08.30 - Меч САД против Гане у Наталу могао би да буде угрожен због обилне кише која прети да изазове и поплаве у том бразилском граду. Током два дана готово непрекидних падавина на Натал, један од градова у којим се одржава Светско првенство, пало је кише колико обично падне за месец дана, што је довело до узбуне од поплава и страховања да би могао бити угрожен меч између репрезентација САД и Гане. За сада нема погинулих или повређених, али пошто се у наредних пет дана прогнозирају додатне падавине, скупштина града је прогласила узбуну од поплава и из превентивних разлога спровела евакуацију више десетина становника западног кварта Мае Луиза. Поплаве у Бразилу су често смртоносне, како због обилних падавина, тако и због урбаног хаоса и одвода запушених ђубретом, а неретки су и одрони који често затрпају читава насеља, посебно она сиромашна која су најчешће грађена на стрмим падинама.

08.00 - Португалски фудбалер Кристијано Роналдо рекао је да је спреман за меч против Немачке на Светском првенству у Бразилу. "Ја никада не бих доводио своју каријеру у опасност чак и када је Светско првенство у питању. Волео бих да сам 110 одсто спреман, али јесам 100 одсто и то је довољно да помогнем свом тиму", рекао је Роналдо. Роналдо је пред крај сезоне повредио колено, због чега није тренирао две недеље. Португал је на последња три велика такмичења изгубио од Немачке.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи