Читај ми!

Енглеска против Италије, поноћна битка за Амазонију

Влажна Амазонија угостиће две велике екипе, два фаворита из сенке за освајање "богиње" - Енглеску и Италију. Традиција је једно, садашњост нешто сасвим друго, па иако је прво коло Мундијала, нема места за тактизирање...

Још један дерби гледаћемо у првом колу Светског првенства, у Манаусу се састају Енглеска и Италија. Дуел два некадашња светска шампиона може да открије много тога што занима љубитеље фудбала, пре свега да ли је нека од ове две екипе кадра за највеће домете у Бразилу.

"Азури" као "азури", увек су фаворити, али ретко кад изразити. Тако је и овог пута. Чезаре Прандели делимично је реновирао екипу, у саставу има велики број младих лавова, али костур и даље држи група изузетно искусних играча, махом из Јувентуса.

Главни играч је Андреа Пирло, који је пре мање од месец дана напунио 35 година, али га то не спречава да буде један од најкреативнијих играча на планети. "Архитекта" је мозак и душа екипе, а уколико га Енглези не зауставе на прави начин, предност ће сигурно бити на страни Италије.

Пирло је био и "прва виолина" победе Италије над Енглеском пре две године, у четвртфиналу Европског првенства, иако су "азури" прошли даље после бољег извођења једанаестераца, па се јавност у Енглеској са разлогом плаши ведете Јувентуса.

Прандели се после пораза у финалу Европског првенства 2012. у Украјини и Пољској одлучио за промену формације, са 3-5-2 на класичну 4-4-2. Велики проблем за "азуре" представља повреда Матије де Шиља, па ће вероватно Ђорђо Кјелини заузети место у одбрани поред леве аут-линије. Осим уколико Прандели не спреми неко изненађење...

Повређен је и голман Ђанлуиђи Буфон, али ће медицинска екипа италијанског националног тима учинити све да капитен буде спреман за отварање Мундијала. Никако не треба заборавити ни лошег момкаиталијанскогфудбала Марија Балотелија, који сигурно једва чека почетак шампионата, како би доказо да припада самом врху светског фудбала, али и да ће "азури", у годинама које долазе, моћи да се ослоне на њега.

Рој Хоџсон је имао великих недоумица око прве поставе тима. Вероватно је и даље има... Највећи проблем за "Горди Албион" је место нападача, где би повређеног Данија Велбека могао да замени Рики Ламберт, нови члан Ливерпула.

Ипак, Хоџсон би могао да се определи и за дефанзивнију варијанту, па би уз неприкосновеног Вејна Рунија у нападу могао да заигра Рахим Стерлинг, младић коме се предвиђа искричава фудбалска будућност. Такође, не би чудило ни да Велбек "стисне зубе" и започне меч против Италије.

Руни је прва звезда екипе, а иза себе ће имати поузданог Стивена Џерарда.Највећи проблем Хоџсону могла би да представља чињеница да одбрана није довољно уиграна, али се оечкује од Евертоновог двојца (Бејнс и Јагјелка) да у Бразилу покажу светску класу.

Велики утицај на игру обе екипе може имати и клима. Наиме, меч се игра у Манаусу, у Амазонији, а очекују се температуре више од 30 степени целзијусових, уз велику влажност ваздуха, па ће припрема играча бити изузетно битан фактор, можда и пресудан, за добар резултат.

Први меч на Шампионату изузетно је битан за обе екипе, нарочито због чињенице да се такмиче у веома изједначеној групи, где ће Уругвај вребати сваки пропуст вечерашњих ривала. Да је ситуација другачија, вероватно би и Енглези и Италијани били задовољни бодом. Ипак, у оваквој групи сваки изгубљени бод може значити крај шампионских снова и повратак кући већ после прве фазе такмичења.

Екипе нису блистале ни у припремном периоду. Италијани су одиграли шокантних 1:1 са Луксембургом, док Енглеска, ни са играчем више, није успела да савлада Хондурас (0:0). Уколико желе до саме завршнице, оба тима морају у Бразилу да покажу много више...

Могући састави:

Енглеска
(4-4-2): Харт - Џонсон, Кејхил, Јагјелка, Бејнс - Џерард, Лалана, Хендерсон, Стариџ - Руни, Велбек (Стерлинг).

Италија (4-4-2): Буфон - Дармијан, Барзаљи, Палета, Кјелини - Де Роси, Пирло, Верати, Маркизио - Кандрева, Балотели.

Меч ће судити холандски судија Бјерн Кујперс.

Меч између Енглеске и Италије у срцу кишне Амазоније, на истоименој арени у граду Манаусу, дому чувеног стрип јунака Мистер Ноа, можете пратити у директном преносу на Првом програму Радио-телевизије Србије, неколико минута пре поноћи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи