Читај ми!

Роналдо спреман за "панцере!"

Кристијано Роналдо игра против Немачке. Серхио Рамос сматра да нема сврхе размишљати о дебаклу против Холандије, већ се треба припремити за наставак турнира. Шпанска "Марка" обојила је насловну страну у црно, што ради када се догоде велике трагедије. Ангела Меркел бодри "панцере" против Португала. Хицфелд: Снови постоје да би се претворили у стварност.

Све вести и занимљивости из света спорта пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

Утакмице и догађаје у Бразилу пратићемо у емисијама и преносима на програмима РТС-а. Почињемо у 17.20 емисијом на Другом програму иза које, у 17.50, следи директан пренос утакмице Колумбија - Грчка. Потом се, емисијом у 20.05 селимо на Први програм пред дуел Уругваја и Костарике који почиње у 20.50. Фудбалски дан завршава меч Енглеске и Италије који почиње у 23.50.

21.50 - Навијачи Мексика не мисле да је неопходно да плате своје пиво...

21.25 - Селектор Швајцарске Отмар Хицфелд рекао је да верује да ће његови млади фудбалери оставити добар утисак на Светском првенству. "Почели смо револуцију 2011. године, када смо прикљуццили млађе играче у национални тим. Имамо веома јаку генерацију младих фудбалера, а такође и младе али искусне играче. Имамо добру комбинацију", рекао је Хицфелд, који ће се пензионисати после Мундијала у Бразилу. "Уверен сам да ћемо играти добро и да ћемо да се домогнемо осмине финала. Снови постоје да би се претворили у стварност".

21.00 - Тренер голмана у репрезентацији Ирана Данијел Гашпар рекао је да ће та селекција у сусрету са Нигеријом на Мундијалу покушати да заслужи поштовање светске фудбалске јавности. "Једина ствар коју могу да гарантујем је да ћемо после 90 минута заслужити поштовање, како Нигеријаца, тако и целокупне фудбаске јавности и навијача", рекао је Гашпар. "Овај тим је спреман да се жртвује, да трпи и да се бори".

20.10 - Најбољи португалски фудбалер Кристијано Роналдо нормално тренира и биће спреман за дуел са Немачком у првом колу Г групе на Мундијалу, рекао је његов саиграч, голман Едуардо. "Колико видим, Кристијано се добро осећа и нормално тренира са екипом. Сигурно смо да ће бити потпуно спреман да нам помогне у првом мечу. Ми смо екипа. Имамо доста квалитетних играча и нико не побеђује сам. Наравно, боље нам је када имамо Кристијана у екипи. Ради се о најбољем фудбалеру на свету", рекао је Едуардо у Салвадору. Роналдо се у четвртак на тренунгу пожалаио на бол у колену, али се испоставило да се не ради о озбиљнијој повреди.

19.37 - Фудбалер репрезентације Шпаније Серхио Рамос рекао је да екипа не сме више да размишља о убедљивом поразу од Холандије (1:5) на старту Мундијала, већ мора да се окрене борби за пласман у други круг. "Наравно да ће тај пораз обележити наше каријере, то је један од најгорих мечева у каријери. Међутим, нећу више ни секунд да потрошим на размишљање о томе јер нема сврхе. Сваког играча би погодио онако убедљив пораз, али бар имамо мотив за наредни меч", рекао је рамос на конференцији за новинаре у Курићиби. Рамос је стао и у одбрану клупског друга из Реала, голмана Икера Касиљаса, којег су медији означили као главног кривца за убедљив пораз."Видим да је веома мотивисан, верује да можемо да успеха. Важно је да окренемо нови лист и кренемо даље", закључио је Рамос.

19.30 - Организатори Светског првенства у Бразилу најавили су чвршће безбедносне мере пошто су навијачи Чилеа користили пиротехнику. "Безбедносне мере биће још ригорозније. Инцидент у Кујаби није прихватљив ни за навијаче ни за организаторе", рекао је портпарол организационог одбора Сент-Клер Милези. Навијачи Чилеа палили су ватромет током сусрета са Аустралијом, када је Жан Бесежур постигао трећи погодак за своју екипу у надокнади времена. Светска фудбалска федерација забранила је коришћење пиротехнике на стадионима, а такође и захтева од организатора високе безбедносне мере како би се забранио њихов унос на стадионе. Милези је рекао да су се организатори састали после утакмице како би расправили како да се безбедност подигне на још виши ниво.

19.05 - Свашта се може видети на мечу између Колумбије и Грчке. Посебно на трибинама...

18.45 - Репрезентативци Холандије аплаузом су дочекани по изласку на тренинг дан после велике победе над Шпанијом на Светском првенству у Бразилу. Група дечака је у тренинг центру Фламенга у Рио Де Жанеиру поздравила холандске фудбалере, а пре свих двоструке стрелце Робина ван Персија и Арјена Робена. Ван Перси је пришао дечацима одевеним у наранџасте мајице, поздравио се и сликао са њима. Холандија ће следећу утакмицу играти у среду у Порто Алегреу против Аустралије.

18.30 - Живо је у овим тренуцима на трибинама стадиона у Бело Хоризонтеу.

18.00 - Голман шпанске фудбалске репрезентације Икер Касиљас извинио се због убедљивог пораза од Холандије од 1:5, на почетку такмичења на Светском првенству у Бразилу. "Ја сам крив. То је моја најгора утакмица у каријери. Морамо да се извинимо свима. Холандија је била веома добра, а ми потпуно супротно. Понекад је добро да се десе овакве ствари, да можеш да реагујеш, а ми то морамо да урадимо", рекао је Касиљас а пренели су британски медији.

16.31 - Голман и капитен репрезентације Италије Ђанлуиђи Буфун пропустиће премијеру против Енглеске због лакше повреде члана на последњем тренингу. Његово место на голу вечерас ће заузети чувар мреже ПСЖ-а Салваторе Сиригу. 

16.16 - Стадион у Бело Хоризонтеу пред меч Колумбија - Грчка је у савршеном стању...

15.15 - Полако се "кува" између Италијана и Енглеза пред вечерашњи дуел. Енглези, увек пуни себе са превелики очекивањима најављују победу. Новинари "Дејли Мејла", некадашњи репрезентативци верују у победу "гордог албиона". Џејми Карагер каже да би "Италијани требало да се плаше Данијела Стариџа". Мартин Кион и Џејми Реднап се уздају у лидерске способности Стивена Џерарда, а некадашњи тренер Ливерпула, који сада ради у Наполију, Рафа Бенитез, каже да је кључна особа на мечу Андреа Пирло. Италијани, ништа мање самоуверени, али далеко тиши од Енглеза, верују у своје најискусније - Буфона, који је под знаком питања за меч у Манаусу, Данијеле Де Росија, Пирла... 

14.45 - Светско првенство је право уживање за мушки део популације али и нежнији пол мора имати неку занимацију док њихови партнери гледају мечеве Мундијала. Београдска издавачка кућа "Евро-Ђунти" је зато решила да на 64 своја издања намењена дамама одобри попуст од 25% у оквиру акције "Првенство за даме". Дакле, док мушкарци гледају 64 утакмице СП, даме могу прочитати 64 књиге...  

13.00 - Немачка канцеларка Ангела Меркел оценила је да екипу Јоакима Лева чека тежак посао у првој утакмици на Светском првенству у Бразилу против Португала, али да се нада да ће Немачка отићи "што даље" на турниру. Меркелова, која често уживо гледа утакмице фудбалске репрезентације, присуствоваће првом мечу Немачке на Мундијалу против Португала, у понедељак од 18 часова у Салвадору. Канцеларка је изразила наду да ће репрезентација Немачке отићи "што даље" на турниру, али није желела да прогнозира ко ће освојити Светско првенство, рекавши "да прво морамо да видимо како ће се завршити утакмице првог кола".  Планирано је да се сутра у Бразилији састане са председницом Бразила Димом Русеф.  

12.00 - За сада, најкреативнији навијачи на Мундијалу, без премца - Холанђани...

11.20 - Шпанска "Марка", данашњом насловницом, показала је шта мисли о поразу репрезентације, али и расположење "међу народом". Натпис "поправите ово" на средини, док је остатак насловне стране у црној боји, што се обично ради када се догоди нека велика трагедија. У тексту посвећеном мечу, "Марка" примећује да је ово најгора ноћ Икера Касиљаса у каријери, као и да је Шпанија синоћ примила више голова него на прошлом Мундијалу и Европском пренству заједно.

10.40 - Након маестралног првог гола против Шпаније, Робин ван Перси је постао апсолутни хит на интернету. Ево како неки виде "летећег Холанђанина", како су га након гола прозвали одушевљени навијачи "лала", а и Манчестер јунајтеда...

10.10 - Бразилска полиција ухаписила је 11 демонстраната, који су у Салвадору протестовали против одржавања Светског првенства у фудбалу. Мањи протест окупио је око стотину демонстраната уочи утакмице у којој је Холандија са 5:1 победила актуелног првака света Шпанију. Они су покушали да уђу у посебан део предвиђен за навијаче, али је полиција употребом шок бомби и сузавца спречила тај марш. Неколико аутомобила и прозора на оближњим зграда је оштећено, наводи се у саопштењу полиције.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи