Читај ми!

Фифа: Нишимури није погрешио!

Судијска комисија Фифе брани Нишимурија. Дејан Рамбо Петковић сматра да Бразил није одушевио на отварању Светског првенства и верује да није постојао пенал над Фредом. Де Шиљо се повредио на тренингу и неизвестан је његов наступ на СП. Ћорлука: Дајте Бразилцима одмах пехар! Фејсбук је "експлодирао" током меча Бразил - Хрватска. Ван Гал: Направио сам играче од Ћавија и Инијесте.

Све вести и занимљивости из света спорта пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

Утакмице и догађаје у Бразилу пратићемо у емисијама и преносима на програмима РТС-а. Почињемо у 17.15 емисијом на Другом програму иза које, у 17.50, следи директан пренос утакмице Мексика и Камеруна. Потом се, емисијом у 20.05 селимо на Први програм пред дуел Шпаније и Холандије који почиње у 20.50. Фудбалски дан завршава меч Чилеа и Аустралије који почиње у 23.50.

21.10 - Фифина комисија за суђење стала је у обрану јапанског судије Јуишија Нишимуре који је досудио спорни једанаестерац на отварању СП између Бразила и Хрватске (3:1). Шеф комисије Швајцарац Масимо Бусака изјавио је како је "Нишимура досудио оно што је видео", а то је контакт хрватског играча Дејана Ловрена и бразилскога нападача Фреда, и да зато није направио грешку.

18.40 - Селектор Холандија Луј ван Гал сматра да би шпански фудбалери Ћави Ернандес и Анрес Инијеста требало да му захвале због каријере коју су направили. Ван Гал је у два наврата био тренер Барселоне и у том периду је из омладинског погона у први тим пребацио поменути тандем. "Имам велике успомене везане за њих и то, пре свега, што су ти момци сјајни људи. Нису ме заборавили, то је сигурно. Знам зато што још говоре о мени", казао је Ван Гал за сајта Фифе. "Они су се фантастично развили. Поносан сам и срећан због њих. Видео сам како играју за Барселону Б и довео сам их у први тим".

18.10 - Бројни љубитељи фудбала у Јапану на друштвеним мрежама исказали су да се стиде због суђења њиховог сународника Јуичија Нишимурија на првој утакмици Светског фудбалског првенства у Бразилу између државе домаћина и Хрватске. "Ако Бразил освоји Светско првенство, цео свет ће говорити да је Нишимура био најбољи играч Бразила на Мундијалу", наводи се у једној од многобројних објава на Твитеру.

18.00 - На друштвеној мрежи Фејсбук је током утакмице између Бразила и Хрватске објављено 58 милиона постова тим поводом, пет пута више него током овогодишње церемоније доделе филмске награде Оскар. Фејсбук је данас саопштио да је већина тих постова била везана за први гол Бразила којим је Нејмар изједначио резултат на 1:1, а да се велики део постова односио и на Нејмаров други гол, који је постигао из сумњиво досуђеног пенала. Најактивнија земља током синоћњег меча била је Бразил, а следе САД и Енглеска, а најактивнији корисници те друштвене мреже били су мушкарци старости од 18 до 24 године, саопштио је Фејсбук.

17.35 - Светско првенство је спектакл, па и авиони којима играчи долазе на њега морају то да испрате. Гледате летелице Аргентине, Белгије, Бразила и Шпаније...

17.30 - Еден Азар је ужасан голфер. Али добро, важно је да се он забавља...

17.20 - Хрватски дефанзивац Ведран Ћорлука казао је да је, после суђења на првој утакмици на Светском првенству, јасно да нико неће моћи да победи Бразил. "Након ове утакмице би најбоље било да се Бразилцима одмах уручи трофеј светског првака, па да ми сви остали можемо кући", казао је Ћорлука. "Сада је јасно да нико неће победити Бразил на овом такмичењу. Сви који су гледали утакмицу видели су да једанаестерац није постојао, а то је био кључни тренутак утакмице. Ловрен је додирнуо Фреда, али га није повукао или одгурнуо, а судија је једва дочекао да свира пенал". 

16.54 - Сјај и беда Мундијала. 

14.47 - После утакмице Бразил - Хрватска сличице су доживеле извесне промене. 

14.00 - Бивши фудбалски арбитар Немац Маркус Мерк рекао је да је суђење на првој утакмици Светског првенства између Бразила и Хрватске било "срамотно" и додао да Јапанац Јуичи Нишимура није требало да дели правду на утакмици од велике важности. "То је Светско првенство, први меч на великом такмичењу, Нишимура није требало да суди ту утакмицу. Он је најмање крив, добар је човек. По свим мерилима он и треба да суди на Мундијалу, али не и на првој утакмици. Овде треба критиковати Светску фудбалску федерацију и њену комисију", рекао је Мерк. Он је додао да не може да се сети арбитра који је после свог последњег звиждука на утакмици "побегао" у свлачионицу.

11.15 - Херој Бразила Нејмар, двоструки стрелац у победи над Хрватском, рекао је да је победа на почетку такмичења "остварење сна". "Срећан сам више него што сам сањао да ћу бити... Почети оваквом победом такмичење на Светском првенству је сан. Цео тим заслужује похвале јер је успео да остане миран и преокрене ствари", рекао је Нејмар, пренели су бразилски медији.

10.40 - Најбољи странац у историји бразилског фудбала, Дејан Рамбо Петковић, очекује да победа против Хрватске (3:1) подигне морал домаћину Светског првенства, иако није имепресиониран игром изабраника Луиса Фелипеа Сколарија. "Превелика очекивања довела су до тога да Бразил није био на нивоу који прижељкујемо, ипак победа је најважнија и она ће дати морал и самопоуздање екипи. Резултат од 3:1 је можда превелик, јер нису били толико бољи", рекао је Петковић Танјугу. Он је истакао да је јапански судија Јуићи Њишимура погрешио када је досудио пенал за Бразил после старта Ловрена над Фредом. "Пенал је преокренуо утакмицу, то је велика грешка судије. Голман Хрватске Плетикоса је био испод свог нивоа. Он је искусан голман и морао сва три гола да одбрани", рекао је Петковић. Бивши играч Црвене звезде и мадридског Реала верује да ће се Хрватска пласирати у осмину финала СП испред Мексика и Камеруна. Петковић је играо за неколико бразилских клубова, а највећи траг оставио је у дресу Фламенга. За репрезентацију Југославије одиграо је седам утакмица.

08.00 - Стартни бек фудбалске репрезентације Италије Матија Де Шиљо повредио је на тренингу десну ногу и довео је у питање свој наступ на Светском првенству у Бразилу. Из тима Италије саопштено је да је Де Шиљо одвезен у локалну болницу на испитивање. Лекари су после тога проценили да неће моћи да игра у суботу против Енглеске у Манаусу. Селектор Италије Чезаре Прандели има рок до 24 сата пре почетка утакмице да замени повређеног играча и позове Андреу Ранокију, који је тренутно 24. играч тима. На позицију левог бека би из центра одбране могао да буде прекомандован Ђорђо Кјелини, а његово место би могли да попуне Леонардо Бонучи или Габријел Палета. Италија ће у Групи Д играти и против Костарике и Уругваја.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи