Сао Пауло "продисао", метро прорадио!

Штрајк радника метроа, који је паралисао Сао Пауло, у уторак је прекинут. Шрајкачи истичу да воле фудбал и да не желе да угрожавају Мундијал, али исто тако најављују да ће се са протестима наставити баш у четвртак, када СП почиње, ако се не нађе решење њиховог проблема.

Штрајк радника метроа у Сао Паолу у уторак је прекинут, али су челници синдиката упозорили да ће, ако се њихови захтеви о повећању плата не испуне, радници поново прекинути рад у четвртак, на дан отварања Светског фудбалског првенства у Бразилу.

Чланови синдиката су на састанку изгласали привремени прекид штрајка, али су одлучили да сутра поново гласају и тада ће одлучити да ли ће наставити с радом или наставити штрајк у четвртак, на дан отварања Мундијала.

Представници уније штрајкача радника метроа у Рио де Жанеиру су саопштили да ће њихови чланови тек одлучити да ли ће наставити са штрајком.

Штрајк изазива велике проблеме уочи почетка Светског првенства, а проблеми ће бити много већи када почне турнир, пошто је метро практично једини начин да се дође у круг око стадиона у Сао Паолу и Рио де Жанеиру.

На састанку представника штрајкача и владе није постигнут договор око висине повишице за раднике метроа.

Председник синдиката који предводи штрајк Алтино Празерес рекао је да је у штрајку готово свих 8.000 радника метроа. Он је истакао да нико не жели да поремети предстојеће такмичење.

"Ја волим фудбал. Навијам за нашу репрезентацију. Не желимо да зауставимо Мундијал. Желимо да се проблем данас реши и сви су вољни да преговарају", рекао је он.

Из секретаријата за саобраћај Сао Паола саопштено је да је отпуштено 60 штрајкача.

"Срамота је што Бразил лишава раднике њихових права. То су нелегални откази. Влада покушава да нас испровоцира. Они нам прете", рекао је један од продаваца карата у метроу.

Светско првенство почиње у четвртак, утакмицом домаћег Бразила и Хрватске, од 22 часа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи