Читај ми!

Сао Пауло: Хаос се наставља, проблеми на отварању?!

Нове велике демонстрације у Сао Паулу, проузроковане штрајком радника у метроу, изазвале су саобраћајни колапс у једном од најгушће насељених градова планете. Ако се стање не смири до четвртка, а не делује као да би то могло да се догоди, организација утакмице Бразил - Хрватска би моглa да буде отежанa.

Нови дан, нови протести у Бразилу. Овога пута баш жестоки. Бразилска полиција била је принуђена да користи сузавац како би растерала протестанте у Сао Паулу, три дана пре почетка Светског првенства.

Бразилски медији описују општу гунгулу на улицама, коју је изазвало више стотина демонстраната, бројни припадници органа реда, па чак и два хеликоптера.

Протест су организовали рандици у метроу, који штрајкују и захтевају повећање плата од 12,2 одсто. Они су у штрајку још од четвртка, што изазива прави саобраћајни колапсу у једном од највећих светских градова.

Иако овај протест нема директну везу са Светским првенством, сасвим је јасно да је и он део ширег социјалног незадовољства који прати ово такмичење у Бразилу. Уколико се протест настави до четвртка, а све указује да хоће, то би могло негативно да се одрази и на организацију утакмице Бразил - Хрватска.

Нови Коринтијансов стадион се налази на ободу Сао Паула, а приступ овом објекту би могао да буде поприлично отежан без јавног превоза.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи