Читај ми!

Хаос у Сао Паолу

Мање од недељу дана остало је до отварања Светског првенства у Сао Паолу, а полиција има пуне руке посла са штрајком радника у метроу. Полиција сузавцем и пендрецима растерала демонстранте.

Другог дана штрајка запослених у метроу Сао Паола избили су нереди на једној станици у центру града, током којих је полиција сузавцем и пендрецима растерала демонстранте, саопштила је полиција.

"Станица Ана Роза, у самом центру града, била је затворена, а бројни корисници покушали су да уђу. Избили су сукоби између штрајкача и путника, тако да је полиција морала да интервенише", користећи сузавац", прецизирала је полиција.

Телевизија Глобо пренела је снимке на којима се види да су полицајци сузавцем и пендрецима растеривали демонстранте.

Метро станица затворена је из безбедносних разлога.

Запослени у метроу у Сао Паолу почели су штрајк у четвртак, само недељу дана уочи Светског првенства у фудбалу које 12. јуна почиње утакмицом у том бразилском мегаполису.

Синдикат је одлучио да ступи у штрајк након неуспешних преговора о повећању плате за 16,5 одсто.

Светско првенство почиње 12. јуна у Сао Паолу утакмицом Бразил-Хрватска, а метро је најкоришћеније превозно средство за одлазак на стадион на којем ће се одиграти тај меч.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи