Читај ми!

Чарлтон отписао "своје" и Бразилце

Енглеска не може да освоји Светско првенство, јер нема светски талентоване играче, сматра легендарни сер Боби Чарлтон. Бразил неће узети "богињу", а она врло лако може да заврши у Уругвају или Аргентини, каже Чарлтон.

Легендарни енглески фудбалер Боби Чарлтон оценио је да репрезентација Енглеске нема шансе за освајање Светског првенства у Бразилу, пошто у свом тиму нема "светски талентоване" играче.

"Једина ствар која ме брине јесте недостатак светски талентованих играча у тиму, што је пре четири године рекао (бивши селектор Енглеске) Фабио Капело. Задовољан сам појединим младим играчима, али искрено, не мислим да Енглеска може да освоји Светско првенство", рекао је Чарлтон за сајт Лауреус.

Чарлтон, који је са Енглеском освојио Светско првенство 1966. године, рекао је да млади играчи морају да искористе прилику да играју на Мундијалу, пошто им се таква шанса у наставку каријере можда неће указати.

"Невероватно је да Енглеска, са свом својом историјом, не може да окупи играче за овакве турнире. То је нешто што ми много смета. Иако мислим да Енглеска неће освојити Светско првенство, мислим и да се неће обрукати", рекао је Чарлтон, који је одиграо 106 утакмица за Енглеску и постигао 49 голова.

Иако се не противи доласку страних играча у Премијер лигу, Чарлтон верује да прилив странаца негативно утиче на развој домаћих фудбалера.

"Нисам против страних играча у Премијер лиги, али то значи да (на сцени) немамо довољно енглеских фудбалера. Због тога морамо да пружимо младим играчима шансу у Бразилу. Али, биће невероватно тешко", рекао је 76-годишњи Чарлтон.

Нападачу Манчестер јунајтеда Вејну Рунију недостаје још 11 голова да изједначи Чарлтонов рекорд од 49 постигнутих голова за Енглеску.

"Рекао сам му да, ако ће неко да обори мој рекорд, то боље да буде он, па не бих да ме изневери. Млад је и има способност за то. Он воли да постиже голове и има сјајан став. Ако све буде у реду и не повреди се, Руни ће сигурно бити један од најбољих енглеских играча у Бразилу", рекао је Чарлтон.

Иако се највеће шансе дају Бразилу за освајање "богиње", сер Боби Чарлтон сматра да она неће остати у Бразилу, али ће завршити "у комшилуку".

"Не желим да отпишем европске екипе, али мислим да ће Јужноамериканци бити фаворити. Ако морам да бирам, Уругвај и Аргентина су моји фаворити. Некако мислим да Бразил неће освојити Светско првенство", рекао је Чарлтон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи