Бразил се окренуо против Мундијала!?

Хиљаде људи протестују у градовима у којима ће бити играни мечеви првенства света у фудбалу. "ФИФА, иди кући" је транспарент који се видео на неколико места. Полиција уз пуно муке и још више сузавца сузбила овај талас демонстрација.

Неколико хиљада демонстраната блокирало је у четвртак саобраћај у највећим бразилским градовима протестујући против Међунардне фудбалске федерације и одржавања Светског првенства.

Полиција је у Сао Паулу, где 12. јуна почиње првенство света, морала да употреби сузавац како би растерала демонстранте, а касније је најмање њих 20 саслушано у полицији, док су двојица фотографа лакше повређена.

Како се наводи, демонстрације су окупиле близу 10.000 људи у Сао Паулу, Рио де Жанеиру, Бразилији, Бело Хоризонтеу, Порто Алегреу и Манаусу, у градовима у којима ће бити игране утакмице Мундијала.

Неколико хиљада чланова Покрета радника бескућника (М6ТСТ) запалили су гуме у раним јутарњим сатима у четвртак у близини стадиона Итакерао, где ће бити одигран први меч шампионата између Бразила и Хрватске.

Војна полиција је у Ресифеу већ три дана у штрајку, а неки становници су искористили прилику и опљачкали радње, због чега је неколико особа ухапшено.

Око 700 демонстраната протестовало је у Рију носећи транспарент на коме пише "ФИФА, иди кући".

Талас масовних социјалних протеста запљуснуо је Бразил у јуну 2013. током одржавања Купа конфедерација, због незадовољства огромним сумама новца који је инвестиран у изградњу стадиона за потребе Мундијала.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи