Читај ми!

Фифа упозорава навијаче пред Бразил

Генерални секретар Фифе рекао је да хиљаде навијача никако не смеју олако да схвате социјалну ситуацију у Бразилу на предстојећем Светском првенству. Фифа упозорава навијаче да им неће бити лако.

Секретар Фифе Жером Валк казао је да навијаче у Бразилу очекује велика удаљеност између градова, лош транспорт, криминал и прескупи хотели.

"У Бразилу нећете моћи да радите готово ништа од онога што сте могли на Мундијалу у Немачкој 2006. године. Не можете доћи аутомобилом и спавати у њему, као ни у парку, јер је зима. Не можете ни путовати возовима, јер ти градови нису повезани возом", рекао је Валк.

Он је додао да његова велика брига нису ни репрезентације, ни званичници, већ навијачи, јер како је рекао, њима ће бити најтеже. У Бразилу су се прошле године уочи Купа конфедерација и током њега одржавале масовне социјалне побуне - протести.

Социјалне побуне почеле су због повећања цена јавног превоза, а настављене су као израз општег незадовољства због великих пореских оптерећења, корумпираности политичара, лошег стања здравства и образовања, као и великог новца уложеног у организовање Светског првенства.

Такође, Бразил је свих 12 стадиона, на којима ће се играти утакмице Мундијала, требало да заврши до почетка ове године, али локални организатори су на време окончали градњу само шест терена.

Светско првенство у Бразилу одржаће се од 12. јуна до 13. јула, а први меч одиграће домаћин такмичења и Хрватска на стадиону Коринтијас арена у Сао Паулу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи