Читај ми!

Валке: Фифа је прошла кроз пакао због Мундијала

Међународна фудбалска федерација прошла је кроз прави пакао због предстојећег Мундијала у Бразилу, признао је генерални секретар Фифе Жером Валке. Искуство са овим првенством упозорење за организаторе наредних Мундијала.

Промене политичара после избора, економска криза, кашњење у изградњи објеката, недовољна заинтересованост, и чини се читав низ других разлога, претворили су припреме за одржавање Мундијала у праву агонију, коју су морали да признају и челници Фифе.

"Неки политичари у Бразилу су против одржавања првенства света и управо је то чињеница због које смо прошли кроз пакао. У Бразилу постоје три политичка нивоа и дошло је до промена на изборима, тако да нам је било тешко да стално понављамо исту поруку - да није Фифа организатор Мундијала, већ Бразил", рекао је Валке на састанку у Лозани.

Један од главних разлога за забринутост било је кашњење у изградњи стадиона у Бразилу.

"Требало је да примимо стадионе у децембру, а добићемо их 15. маја, нешто мање од месец дана пре почетка Мундијала", рекао је Валке и додао да је то мало касније од очекиваног рока, али да Фифа зна како да се на то прилагоди.

Валке је упозорио Русију, домаћина Мундијала 2018. да не понови грешке које је направио Бразил.

Валке је признао да неки стадиони, као на пример онај у Кујаби, неће бити завршени ни до почетка Мундијала.

Он је поновио да ће Првенство света 2022. у Катару бити одржано у зимском периоду.

"Сада само треба да одредимо тачан термин одржавања Првенства", рекао је Валке и нагласио да ће се тај турнир одржати на осам, а не, како је уобичајено, на 12 стадиона.

Првенство света у Бразилу биће одржано од 12. јуна до 13. јула.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи