Читај ми!

ФИФА прети Хрватској избацивањем са СП!

ФИФА прети Хрватској избацивањем са Светског првенства у Бразилу због уплитања политике у спорт, тј. мешања Министра спорта Жељка Јовановића у рад Фудбалског савеза Хрватске. ФИФА је поновила став да је политика и спорте не могу заједно.

Наставља се "рат" дописима у хрватском фудбалу. Након што је пре неки дан министар Јовановић у име Министарства послао допис председницима ФИФА у УЕФА у којем захтева од челних људи светске и европске фудбалске федерације да се "уздрже од прозивања и освртања на Законе РХ", уследио је промптни одговор у којем се чак Хрватској прети суспензијом свих клубова али и репрезентације из свих такмичења ако се политика умеша у унутаршње ствари Фудбалског савеза Хрватске.

То ипак треба узети са дозом резерве, јер немогуће поверовати да ће ФИФА избацити Хрватску с Мундиала у Бразилу. Ипак, ФИФА је била категорична у опомени:

"Без обзира на пре наведено, наглашавамо да се Статутом ФИФА, а посебно чл. 13. и 17, од савеза чланица ФИФА тражи да своје пословање воде независно и без икаквог утицаја трећих страна. Зато је Комисија ФИФА за националне савезе нагласила да би се свака Владина одлука да једнострано поступа у интерним пословима ФСХ, ако би се применила, сматрала неумесним уплитањем, и да би се такав случај доставио надлежним телима ФИФА ради разматрања и могуће одлуке, којом се могу изрећи казне, укључујући и суспензију, па чак и репрезентације са Светског првенства!", део је дописа ФИФА.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи