Читај ми!

Шта рећи...

Сан о шестој планетарној титули "кариока" за двадесетак минута претворио се у невероватни историјски дебакл од 7:1, остављајући у шоку готово целу фудбалску планету, навијаче Бразила у сузама, а играче у очају. После утакмице, резултатска катастрофа пружила је прилику актерима да у изјавама демонстрирају витешко правило да треба остати велики у поразу, а нарочито у победи.

Немачка је за само 29 минута игре у првом полувремену постигла пет голова, што је први пут у историји светских првенстава. После најтежег пораза који је Бразил доживео у досадашњој историји, селектор фудбалске репрезентације Бразила Луис Фелипе Сколари је од бразилског народа затражио опроштај.

"Молимо бразилски народ да нам опрости. Урадили смо све што смо могли, дали све од себе, али смо за противника имали сјајну Немачку. Ја сам одговоран, ја сам кривац за катастрофалан резултат, јер сам бирао играче и тактику. Мислим да чак ни Немци неће моћи да објасне шта се догодило вечерас. Међутим, деловали су моћно, убедљиво су тријумфовали и заслужују респект за оно што су приказали ", изјавио је Сколари.

На другој страни, селектор фудбалске репрезенатације Немачке Јоахим Лев рекао је да зна како се после пораза осећају сви у Бразилу и да, и поред убедљиве победе, нико из његове екипе не сме да буде арогантан.

"Након пораза у полуфиналу 2006. године (када је Немачка била домаћин), знамо како је Бразилу, играчима, навијачима. Зато не смемо да будемо арогантни. Победили смо, стигли смо до финала. Изборили смо се са страшћу Бразилаца и знали смо да, ако играмо свим својим могућностима, можемо да победимо. Али, нисмо очекивали овакав резултат", казао је Лев.

Мало је рећи да су играчи Бразила на крају били очајни и једва смогли снаге да изразе свoја осећања.

"Желели смо да усрећимо људе, али то нисмо успели да урадимо. Извињавам се свим Бразилацима... Сви су знали колико је то важно... да видимо Бразилце срећне. Али, били су бољи од нас. Ово је дан велике туге. Ово је крај једног сна, али не на начин на који смо то желели. Али научићу много из овога, никада нећу одустајати", рекао је уплакани Давид Луиз.

Жулио Сезар је, упркос неколиким фантастичним одбранама, примио незапамћену кишу голова.

"Тешко да се објасни шта се догодило, али морамо да признамо да је Немачка играла добро. Све је било тако лепо за нас, све до сада. Захваљујем се навијачима, али сада морамо да идемо кућама да загрлимо своје породице. Ово је тужан тренутак за нас", рекао је Сезар.

Немачки фудбалери су остварили најубедљивију победу на планетарним смотрама, помало су изненађени високом победом, али су већ окренути финалу.

"Остварили смо циљ. Славили смо неочекивано убедљиво, али мислим да је то заслужено, јер смо дали све од себе. То ћемо урадити и у финалу, даћемо и срце и душу да победимо у борби за титулу", поручио је двоструки стрелац Томас Милер.

"Након што смо постигли први, голови су наставили да се ређају. Да ми је неко рекао да ћемо победити са 7:1, не бих му веровао, али мислим да смо били изузетни, то је све што могу да кажем. Овде смо да бисмо постали светски прваци, срећни смо и лакнуло нам је што идемо даље. Али, остала је да се одигра још једна утакмица", казао је Крос.

Мирослав Клосе је оборио рекорд по броју датих голова на Мундијалима. Он је постигао други од седам голова Немачке и тако дошао до 16. гола на шампионатима света.

"Био сам спреман када ми је Тони Крос додао лопту. Био сам у ситуацији да постигнем гол... Заиста сам срећан", казао је Клосе.

Кратко, јасно, наизглед без много емоција (или их бар не испољавају тако лако), али прецизно и ефикасно ... Ово је кратак опис стила игре фудбалера Немачке – не њихових изјава.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару