Читај ми!

Един Џеко отворио душу

Нападач Босне и Херцеговине објавио статус на Фејсбуку у којем говори о својим наступима на Светском првенству у Бразилу. "Змајеви" су елиминисани са шампионата већ после два меча, а нападач Ситија има поруку за навијаче...

Од Едина Џека много се очекивало на Светском првенству. Ипак, нападач Манчестер Ситија није постигао гол у прва два меча. У ствари јесте, али га је судија неоправдано поништио. После свега, Босна и Херцеговина је елиминисана са Мундијала већ после два меча, а такав равој ситуације тешко је пао босанском "дијаманту".

"Дуго сам се двоумио да ли ишта да кажм, да напишем, јер ми се некад чини да нема смисла говорити о осећањима, о надањима, жељама, фрустрацијама и свему осталом, јер ће сви, ма шта год се написало или рекло, имати своју верзију истине. Е, па имам и ја своју, која гласи да ниједан навијач на овом свету није желео више од мене пролаз у осмину финала Светског првенства. Ниједан!" почео је свој не кратак статус на Фејсбуку Џеко.

"Међутим, нисмо успели да прођемо даље, нажалост! Нисмо имали ни среће, а и неке друге ствари су биле против нас. Међутим, из овога морамо изаћи још јачи, јер победник се препознаје по томе колико брзо устане, након пада, а ми ћемо се већ против Ирана покушати искупити за пропуштено, јер наша мисија стварања јаке и утицајне репрезентације БиХ тек почиње!", наставио је високи центарфор Ситија.

Џеко је додао да је и он разочаран, јер је био убеђен да "змајеви" могу да прођу групу, али и да га боли "као човека, као навијача, а још више вао спортисту, који је све дао и који ће увек давати све за своју земљу".

Џеко је после прва два меча Босне на Мундијалу био на мети критика многих, а највише самих навијача "змајева". И за њих Един има поруку:

"А што се тиче душебрижника, њих увек има и увек ће их бити. Добронамерну критику увек прихватам, како ја, тако и моји саиграчи. Аргументовану, утемељену на чињеницама и од људи који су реални, а не оних који с нестрпљењем чекају наш посртај, како би изашли из рупа и кренули у неки свој обрачун из личних интереса".

Џеко се још једном осврнуо на поништени гол против Нигерије.

"Ја сам навикао на критике, али и на 'пљување', и то од оних који су убеђени да би више од мене волели да сам постигао гол. Више од свих навијача заједно, верујте, волео бих да сам постигао тај гол, који ће судија признати, и још једном донео радост својој земљи!", написао је Џеко.

"Изгубили смо, али морамо дићи главу горе и наставити се борити против свих неправди, свих недаћа, али и, нажалост, свих душебрижника, који мени лично дају додатну снагу у свему овоме што се дешава. Хвала им на томе, а још већу захвалност дугујемо оним истинским навијачима, чије нас мишљење и највише интересује. Воли вас ваш Един Џеко", завршио је „дијамант" своје писаније.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару