Читај ми!

Не може се зауставити "вапај херојског народа"

Иако је Фифа ограничила интонирање химни на 90 секунди, оне на Светском првенству трају доста дуже, јер навијачи не прекидају с певањем по истеку тог времена. Нико не може да нас заустави, поручују навијачи Бразила.

Светска фудбалска федерација ограничила је интонирање химни пре почетка мечева на 90 секунди, али оне на Светском првенству у Бразилу трају доста дуже, јер навијачи не прекидају с певањем по истеку тог времена.

Ненамерно, Фифа је на овом Мундијалу креирала неке од најважнијих тренутака, најемотивнијих. У певању химне нарочито предњаче јужноамеричке селекције и њихови навијачи, који су посебно поносни на то што се Мундијал игра на њиховом континенту.

"Фифа не може да нас спречи да то радимо, ми ћемо певати ако желимо и нико не може да нас заустави. То је наш начин да изразимо нас патриотизам, да покажемо да смо поносни на наш тим", рекао је навијач Бразила Ванеса Молика.

Навијачи Бразила почели су то да раде прошле године, док се присталице Чилеа и Колумбије копирале то на Мундијалу.

"Када чујемо како се пева химна ми постајемо екстра мотивисани. То показује да су навијачи уз нас. Химна је постала део националног тима и има велики утицај на то како играмо", рекао је капитен репрезентације Бразила Тијаго Силва.

"Реакција навијача на химну је била невероватна", рекао је голман Бразила Жулио Цезар.

Без музике у позадини десетине хиљада навијача заједно је певало химну, што је натерало сузе на очи многима, али и шокорало играче противничких репрезентација.

"Начин на који навијачи певају химну је импресиван, то је спектакуларно", рекао је председник Фудбалског савеза Чилеа Серђо Жадуе.

Бразилска химна траје скоро четири минута, а увод пре текста износи 20 секунди. ФИФА је навела да је бразилска федерација обезбедила верзију која траје 60 секунди.

Међутим, пошто се музика заврши навијачи Бразила певају још гласније скоро минут, а најгласније одјекује део "одјекује вапај херојског народа".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару