Читај ми!

Хамилтону пол позиција

Најбржим кругом на стази у Кореји возач Мекларена Луис Хамилтон је освојио пол позицију и прекинуо доминацију Себастијана Фетела и Ред Була у квалификацијама ове сезоне.Хамилтон је постао први возач после Фетела и Марка Вебера који је био најбољи у квалификацијама од прошлогодишње Велике награде Бразила.

Британцу ће се у првом реду на старту трке, у недељу од 8 часова по средњеевропском времену, придружити Фетел, који је прошлог викенда обезбедио одбрану титуле, док ће трећи бити Џенсон Батон у другом Мекларену.

 

После неколико проблематичних трка, на којима је у центру пажње био због својих грешака, а не добре вожње, Хамилтон је у Кореји показао да је решен да то остави иза себе. У потпуности је доминирао током квалификација у Јеонграму и заслужено дошао до пол позиције. Шампион из 2008. године тако је постао први возач после Ника Хилкенберга који је освојио прво место у квалификацијама, а да не брани боје Ред Була.

Најближи Хамилтону на крају је био Фетел, који је имао две десетинке заостатка, док је Батон имао још за десетинку слабије време. Уз Батона у другом реду у недељу ће се наћи други возач Ред Була Марк Вебер, испред двојца Ферарија Фелипеа Масе и Фернанда Алонса, Ника Розберга у Мерцедесу и возача Лотус Реноа Виталија Петрова. Прву десеторицу комплетираће Пол ди Реста и Адриан Зутил у болидима Форс Индије.

 

Резултати квалификација за Велику награду Кореје:
1. Луис Хамилтон (Велика Британија) Мекларен 1:35.820
2. Себастијан Фетел (Немачка) Ред Бул 1:36.042
3. Џенсон Батон (Велика Британија) Мекларен 1:36.126
4. Марк Вебер (Аустралија) Ред Бул 1:36.468
5. Фелипе Маса (Бразил) Ферари 1:36.831
6. Фернандо Алонсо (Шпанија) Ферари 1:36.980
7. Нико Розберг (Немачка) Мерцедес ГП 1:37.754
8. Виталиј Петров (Русија) Лотус Рено ГП 1:38.124
9. Пол ди Реста (Велика Британија) Форс Индија без времена
10. Адриан Зутил (Немачка) Форс Индија без времена

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару