Читај ми!

Фетел фаворит

Возачи Формуле један сагласили су се да је Себастијан Фетел из Ред Була, фаворит за победу на трци за Велику награду Кине.

Према оцени возача Формуле један, Фетел је фаворит због високог самопоуздања после обе победе у прва два кола, затим кратког размака између две трке, као и временских услова на стази у Шангају.

Возач Ферарија Фернандо Алонсо рекао је да ће се сви борити за подијум, јер су након трке у Малезији сва возила у истом стању, али да Фетел делује недостижно. "Прошло је тек четири дана од трке у Малезији, тако да ће аутомобили свима бити слични. Ја бих волео да се борим за победу, али у овом тренутку Фетел делује недостижно", казао је Алонсо.

Бранилац титуле Фетел би тријумфом у Кини постао први возач након седам година који је победио у прве три трке у сезони. Британац Луис Хамилтон изразио је забринутост, јер је Фетел славио у Сепангу, упркос проблемима са КЕРС-ом - системом за убрзање. Без тих проблема, Фетел може бити још опаснији на наредној трци.

"Били смо близу у Малезији. Без обзира на временске услове, бићемо близу и у Кини", уверен је Хамилтон. Фетел је освојио пол позицију пред трку, што је чинио и последње две сезоне. Он се нада да ће систем КЕРС функционисати како треба.  "Покушаћемо да наставимо овако, али видели смо у прошлој трци како тешко може да буде. Прошле су тек две трке, а протекла сезона је показала да неколико трка може све да промени", рекао је Фетел.

Сувозач Фетела у екипи Ред Була, Марк Вебер, који је прве две трке завршио на петом и четвртом месту, није превише забринут доминацијом тимског колеге.

"Нема панике. Он није победио само мене, већ све нас. Људи често пореде тимске колеге, а Себастијан у овом тренутку вози заиста добро. Могло је бити и горе за мене, али ја возим задовољавајуће", истакао је Аустралијанац.

За разлику од Вебера, седмоструки шампион и возач Мерцедеса, Михаел Шумахер, не очекује добар резултат у Кини, иако је његова екипа покушала да побољша брзину након прве две трке. "Не дешава ми се први пут да ствари иду неочекивано. Тајна Формуле један није да се обраћа пажња на једну област, већ на све детаље", истакао је Шумахер.

Трка за Велику награду Кине вози се у недељу, у 9.00, на стази у Шангају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи