Победа Лоеба у Велсу

Возач Ситроена Француз Себастина Леб тријумфовао је на последњем овогодишњем релију за првенство света, који је у претходна три дана вожен у Велсу.

Осмом победом у сезони, а 62. у каријери, Леб је на најбољи могући начин завршио годину у којој је освојио седму узастопну титулу првака света.

Француз је вођство преузео у суботу, а данас је у свакој брзинској етапи био најбржи и на крају је тријумфовао са предношћу од 19 секунди у односу на другопласираног Норвежанина Петера Солберга.

Рели у Британији донео је расплет у борби за другу и трећу позицију у шампионату света. Вицешампион је на крају постао возач Форда Финац Јари Мати Латвала, који је последњу трку сезоне завршио на трећем месту. Бронзана медаља припала је Солбергу.

Резултат Релија Велика Британија

1. Себастијан Леб (Француска) 3:14,54
2. Петер Солберг (Норвешка) +19,1 секунду
3. Јари Мати Латвала (Финска) + 1:35,3 минита
4. Мико Хирвонен (Финска) + 1:53,3
5. Данијел Сордо (Шпанија) + 2:12,2

Коначни пласман

1. Леб 276
2. Латвала 171
3. Солберг 169
4. Сребастијан Ожије 167
5. Данијел Сордо 150
6. Мико Хирвонен 126

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи