Српски тим десети у Катару

Мотоциклисти Сербијан рејсинг тима освојили су десето место у класи Супершток на трци "8 сати Дохе", која се бодује за Светско ендјуранс првенство.

Драгослав Перишић, Жељко Станичић и Румун Јонут Мистоде стигли су на циљ упркос бројним проблемима у петом и шестом сату трке, кад су због проблема са пнеуматицима, електроником и механичким кваровима морали пет пута ванредно да одлазе у бокс.

Механичари су сјајно одрадили посао. Изгубљено је 25 минута, али тим је наставио трку и стигао до циља. Бојан Мајкић, Ђорђе Јовановић, Данијел Марковић, Габријел Мистоде и Петре Поп били су врло концентрисани у боксу, док су на "пит волу" радили Владимир Николић и Патрик Ришар. Човек за логистику у Катару био је Иван Станојевић из Енергопројекта.

- Увек је лепо кад се стигне на циљ. Није било лако, имали смо доста проблема уочи, али и за време трке. Међутим, механичари су сјајно одрадили посао. Желим стварно да им честитам, јер су радили брзо и ефикасно - изјавио је Жељко Станичић после трке.

Успех је тим већи кад се узме у обзир да је нови возач у нашој екипи Јонут Мистоде уједно дебитовао у Светском ендјуранс првенству.

Победу у класи Супербајк и у генералном пласману постигао је Серт тим за који су возили Вансан, Гинтоли и Фореј са Сузукијем. У Суперштоку најуспешнија је била екипа Катара, чије боје бране Делхал, Кудлин и Наими (Сузуки).

Наредна трка "6 сати Бахреина" вози се наредне суботе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи