Ферари: Стање Фелипеа Масе и даље стабилно, Ф1 најавила истрагу

Стање возача Ферарија Фелипеа Масе, који је јуче оперисан након удеса у квалификацијама за Велику награду Мађарске, и даље је стабилно, изјавио је шеф екипе Ферарија Стефано Доменикали.

Доменикали је из војне болнице АЕК рекао новинарима да "током ноћи није било компликација".

Удес у квалификацијама догодио се у кривини број четири када је отпао део са болида вожача Брон ГП Рубенса Барикела и ударио Масу у кацигу. Маса је тада изгубио контролу и у пуној брзини ударио у заштитни зид.

Формула 1 најавила истрагу о несрећи Фелипеа Масе

Бразилски возач Формуле 1 Фелипе Маса налази се у озбиљном, али стабилном стању, након операције којом му је санирана фрактура лобање, задобијена у удесу на званичном тренингу за Велику награду Мађарске.

Шеф Фераријевог тима Стефано Доменикали рекао је да током ноћи 28. годишњи Маса није имао никаквих компликација и да ће му у току дана бити направљен још један снимак главе.

Масину кацигу је, при великој брзини, погодила опруга која је испала са болида његовог земљака и блиског пријатеља Рубенса Барикела, током квалификација на писти Хунгароринг крај Будимпеште.

Формула 1 најавила је истрагу о овој несрећи, током које ће покушати да се утврди како је тачно дошло до удеса и да ли је потребно увести неке промене како би се побољшала безбедност возача.

Познаваоци Формуле 1 верују да је Маса преживео захваљујући најновијој генерацији кацига, које су дупло јаче од претходних.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи